دیباچه-معصومه شمسینی غیاثوند: چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی فارابی ۱۹ تیرماه سال جاری در سالن مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار خواهد شد و در این دوره، از مجموع آثار ارسال شده، ۲ هزار و ۱۶۱ اثر داخلی به گروههای علمی جشنواره راه پیدا کردند.این جشنواره ۱۵ گروه علمی دارد و ۵۰ جایزه به برگزیدگان آن اهدا خواهد شد.
« مهدی عباسزاده»، دبیر علمی جشنواره بینالمللی فارابی و قائم مقام رییس دبیرخانه دایمی جشنواره فارابی با ارائه گزارشی از جشنواره فارابی و نحوه داوری آثار، به دیباچه میگوید: داوران این جشنواره در سطح کشور حضور داشتند و در حوزه کاری و اثر ارائه شده متخصص بودند. در این دوره از جشنواره سعی کردیم تا داوریها به صورت عادلانه باشد و توزیع جغرافیایی را رعایت کنیم، اگر در مرحلهای از داوری اقناع نشدیم، به داور پنجم و ششم هم آثار را ارسال کردیم.
عباسزاده به بخش خارجی و بینالملل جشنواره فارابی اشاره کرد و گفت: در بخش خارجی ۷۰ اثر وجود داشت که در سه قلمرو علمی ایرانشناسی، اسلام شناسی و علم دینی در شورای بین الملل جشنواره فارابی مورد بررسی قرار گرفت. در این شورا متخصصانی حضور داشتند که با فضای بینالمللی و جامعه علمی دنیا آشنایی کامل دارند.
وی در رابطه با جوایزه این دوره از جشنواره فارابی گفت: ۵۰ جایزه به افراد و برگزیدگان جشنواره فارابی اهدا میشود؛ این ۵۰ جایزه مجموع بخش داخلی و خارجی است. طی رایزنی با شورای سیاستگذاری جشنواره، رقم ریالی جوایز جشنواره با جشنواره خوارزمی یکسان شد. سقف جوایز و پرداخت جوایز جشنواره فارابی ۱۵۰ میلیون تومان است که برای بالاترین رتبه این مبلغ پرداخت میشود و به تناسب رتبههای پایینتر جوایز کمتری دریافت میکنند.
عباسزاده با اشاره به برگزیدگان در بخش ترجمه در جشنواره فارابی، گفت: در بخش مترجم برتر، سه مورد در این دوره وجود داشت؛در این دوره فقط ترجمه از زبانهای خارجی به فارسی مدنظر نبود و در دوره چهاردهم جشنواره فارابی ترجمه معکوس از فارسی به خارجی را گنجاندیم که در مجموع سه جایزه اهدا میشود.
قائم مقام رییس دبیرخانه دایمی جشنواره فارابی خاطرنشان کرد: به جهت اهمیت، علوم انسانی و اسلامی و مطالعات قرآنی به این دوره از جشنواره این بخش جدید افزوده شد که جایزه « منشور توسعه فرهنگ قرآنی در حوزه پژوهش و آموزش عالی» ۶ مورد شامل پنج کتاب و یک مجله در علوم قرآنی داشتیم که مرکز پژوهش و آموزش علوم قرآنی وزارت علوم شاخصهایی دارد که آثار را ارزیابی میکنند.
دبیر علمی جشنواره بینالملل فارابی با بیان اینکه در این دوره، جایزه صلح و دوستی اهدا میشود گفت: این جایزه به شخصیتهایی داده میشود که در حوزه صلح جهانی تقریب بین مذاهب، ادیان و گفتوگوی علمی و جهانی جزو افراد چهره هستند و کار پژوهشی و علمی انجام میدهند و در این بخش از یک چهره ایرانی نیز تقدیر خواهد شد.