شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۲۹۲۳۱
تاریخ انتشار : ۲۲ : ۱۰ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۵
گفت‌وگو با نیما ذاکر کارگردان نمایش «جایی که پیاده رو تموم میشه»
دیباچه: کارگردان نمایش »جایی که پیاده رو تموم میشه» معتقد است:زمانی که ما به زور وارد اداره تئاتر می شدیم ، بهتر قدر تئاتر را می دانستیم تا امروز که یکسری نیامده شده‌اند بازیگر و کارگردان چون پول دارند و می توانند سالن های خصوصی خوب بگیرند . هیچ راه آسانی برای ما و عواملمان نبوده و واقعا نیاز به حمایت داریم.



به گزارش خبرنگار تئاتر دیباچه؛نمایش «جایی که پیاده رو تموم میشه» به کارگردانی نیما ذاکر و نویسندگی کیوان نخعی به داستان  زنی  می‌پردازد که به خاطر خواندن صفحه حوادث روزنامه ها ترسی وجودش را گرفته و همین باعث شده دو سال به همسرش اجازه ندهد از خانه خارج شود.این نزدیک به اتفاقاتی است که در فضای مجازی این روزها می افتد و میبینیم حوادث را بدون سانسور در گروه ها می گذارند.این نمایش در ظاهر این است که زن نمی گذارد مرد خارج برود ولی این اتفاقات و مسایل در حوادث باعث می شود درونیاتمان مریض شود و خودمان را از یکسری چیزها منع کنیم.

نیما ذاکر متولد 1370 تهران ،تا امروز 7 کار نظیر: خاکسپاری اسپوزیتو ، مرگ ، مرگ در می زند ، بلیط تئاتر و آخرین کارش "مرگ " وودی آلن را کارگردانی کرده است. در مورد شیوه کارش در نمایش «جایی که پیاده رو تموم میشه» با او به گفت‌وگو پرداختیم.

چرا نمایشنامه «جایی که پیاده رو تموم میشه» را برای اجرا انتخاب کردید و چه ویژگی داشت؟

متن از کیوان نخعی است . نام متن را هم ایشان گذاشتند . خانه ایی است که در انتهای یک پیاده رو تمام می شود و این مرد اصرار دارد بگوید جلویش شمشاد است . از خود آقای نخعی خواهش کردم که متنی را به من معرفی کنند ایشان هم متن خودشان را بدون هیچ بهانه و چشم داشتی در اختیار من قرار دادند . و از ایشان بسیار ممنونم که در این کار به من کمک کردند .  آقای صائب داو و نیلوفر دهقان بهترین کسانی بودند که در این دوسال من در اطراف خودم دیدم . من در کار قبلی ام با خیلی ها کار کردم، اما خیلی خوشحالم با این دو عزیز کار می کنم .چون شش سال پیش با هم کار کرده بودیم . من به عنوان کارگردان دارم احساس می کنم با دو انسان کار می کنم و این برایم از هر چیزی مهمتر است .

با توجه به مشکلات تئاتر در ایران ،شما از مشکلاتی که برای اجرای نمایش دارید بگویید؟

مشکلات همیشه وجود دارد.کسانی که اسم و رسم دارند هم مشکل دارند چه برسد به ما . اما دوستانی که به آنها پیشنهاد دادم همیشه کمکم کردند . ممنونم از تماشاخانه بازیگاه که نگذاشتند کار ما بخوابد.من گلهایی ندارم از هیچکس و هیچ جایی فقط امیدوارم هنر ما روزبه روز بهتر شود .

photo_2016-09-14_12-59-06

چرا از بازیگردان در نمایشتان استفاده کردید. آیا کار ویژگی خاصی دارد؟

من بیش از هر کسی به صائب دادو اعتماد و ایمان داشتم. چون با هم سالهاست کار می کنیم . نیاز داشتم چون خودم روی صحنه بودم  یک نفر کمک کند . بازیگردانی مثل کارگردانی است ولی من نیاز داشتم من و بازیگرم را راهنمایی کنند و یک نفر از بیرون بازی‌ها را زیر نظر داشته باشد .

قصد شرکت در جشنواره‌ایی را هم دارید؟

نمایش ما مفهومی است و یکسری ایده هایی دارد که اگر بتوانیم اجرا کنیم تماشاگر غافلگیر می شود . ما اجرایمان را انجام می دهیم و سعی می کنیم اجرای قابل قبولی داشته باشیم و سعی می کنیم فیلم کار را برای جشنواره تئاتر فجر بفرستیم و در بخش نگاه نو شرکت کنیم .

چه شد که این بار تصمیم گرفتید متن ایرانی کار کنید؟

بله ،این اولین نمایشنامه ایرانی است که من کار می کنم . خاکسپاری اسپوزیتو ، مرگ ، مرگ در می زند ، بلیط تئاتر همه خارجی بودند . متن های زیادی خواندم ولی نتوانسته بودند ذهنم را قلقلک بدهند . اما این متن ذهن مرا درگیر کرد .

تئاتر را از کجا شروع کردید؟

من از پایین ترین سطح تئاتر شروع کردم . من اولین کاری که انجام دادم کاری بود به نام رازها و دروغها  که همیشه  مدیون کارگردان آن هستم . من قرار بود نان و پنیر بگیرم ببرم برای بازیگرها و آن کار 9 سال پیش در ارسباران اجرا شد . یکسری راحت می آیند کار می کنند . کاش جلوی یکسری را بگیرند . حدودا در ماه 20 تا 30 تا تئاتر در حال اجراست و کسی نمی آید سالن را پر کند . برای حرفه ایی ها مشخص است سالن پر می شود ولی برای تماشاخانه های خصوصی و کوچکتر که ما اجرا می‌رویم نه . من خواهش می کنم مسئولین یکسری امکانات در اختیار جوانان بگذارند که به عنوان تبلیغ از آنها استفاده کنند . یک کمک هزینه کوچک ، برای کارهایی که فکر می کنند خوب است .

از چه کسانی در پیشبرد کارتان یاد می کنید؟

ممنونم از کسانی که کنار من بودند مثل آقای بهروز بقایی که همیشه به من لطف دارند و مشورت می دهند. آقای خسرویان ، آقای صادقی  درمجموعه تئاتر شهر که دوماه مارا تحمل کردند .

 

  • در آخر :


زمانی که ما به زور وارد اداره تئاتر می شدیم ، بهتر قدر تئاتر را می دانستیم تا امروز که یکسری نیامده شده‌اند بازیگر و کارگردان چون پول دارند و می توانند سالن های خصوصی خوب بگیرند . هیچ راه آسانی برای ما و عواملمان نبوده و واقعا نیاز به حمایت داریم.

هدیه رحمت نژاد
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳