دیباچه: بستری مداوم برای فرهنگسازی هنری
اتفاقی چون نقاشی گرچه عموما رخدادیست انفرادی ولیکن در تعامل با انسانها از این حالت خارج شده و حتی گاهی خالق اثر در لایه های آن گم می شود. شاید به نوعی همین تفکر زیربنای ایجاد گروهی به نام نگارستان گردیده است.
این گروه ابتدا با حضور جمعی از هنرمندان و اساتید رشته نقاشی با هدف ایجاد فضایی برای تعامل بیشتر هنرمندان و انتقال تجربههای ایشان شکل گرفت. نخستین نمایشگاه گروه، تابستان گذشته در نگارخانه نهاوندی برگزار و بازتاب خوبی را به همراه داشت. به همین دلیل با تصمیم تمام اعضای گروه، این رویداد تکرار میشود و در تیرماه امسال با رویکرد ارائه جدیدترین آثار خلقشده توسط هنرمندان گروه و با حضور 32 نفر از اساتید و هنرمندان در نگارخانه کمالالدین بهزاد این نمایشگاه را برگزار کردیم.

آثار به نمایش درآمده اغلب اصل و شامل نقاشیهای رنگ روغن، اکرلیک، آبرنگ، پاستل و مداد رنگی در سبکهای متنوعی چون رئال، سورئال، امپرسیون و ... است. تعدادی از اساتید گروه در روزهای برپایی نمایشگاه با اجرای چهار ورکشاپ نقاشی آبرنگ و رنگ روغن فرصتی ارزنده برای تعامل بیشتر با علاقهمندان هنر نقاشی و انتقال تجربیات خود به هنرجویان فراهم آوردند. این ورکشاپها میتوانند برای هنرمند و علاقمندان به هنر نقاشی جذاب و مفید باشند و دریچهای دیگر بر عالم هنر بگشایند.
هدف از برپایی این نمایشگاه برای تمام هنرمندان ارتباط بیشتر و آشنایی با دیدگاههای یکدیگر در فضای هنر نقاشی است. نقاشی در ذات خود نظامهای نمادین را داراست و نقاش نشاندهنده این نظامهاست. حال زمانی که افراد متعددی دور هم جمع میشوند، میتوانند صورتهای مختلف و متفاوتی از الفبای نشانهها و نمادها را به تصویر بکشانند.
مجاورت حضور متقابل، فضاسازی گروه و خلق موقعیتهای هنری قادر است بستر مناسبی برای فرهنگسازی هنری ایجاد بکند و هنرمند را از انفعال خارج کرده و ارتباط دوسویهای با افراد جامعه و دیگر هنرمندان به وجود آورد. بیشک ایجاد چنین گروهی انگیزه و خلاقیت مضاعفی میان هنرمندان ایجاد کرده که سالی یک بار دور هم جمع شوند و کارهای خود را به نمایش بگذارند . امری که قرار است تدوام داشته باشد. در این سنت شکلگرفته هنرمند به سوژه خاصی محدود نبوده و با فراغ بال و به دلخواه اثرش را ارائه میکند که این امر سبب شده احساس بهتری برای هنرمند رقم بخورد و او را به ادامه این راه مشتاقتر و مصممتر بکند.