به گزارش دیباچه، در این نشست معاون سیما جذب پیام های بازرگانی را از اصلی ترین دلایلی دانست که توانسته مشکلات مالی تلویزیون را در تولید مجموعه های نمایشی برطرف کند.
وی تاکید کرد: اگر سریالی حدود 3 میلیارد ظرفیت بازرگانی داشته باشد، با تدبیر اولیه می توان حداقل 3/1 آن را در ابتدا به سیستم تزریق کرد.
دکتر میرباقری انضباط مالی را از موضوعات دیگری دانست که پروسه سریال سازی در تلویزیون را سرعت بخشیده است.
وی اضافه کرد: مردم ما عموماً علاقمند هستند تا مجموعه های ایرانی را در قاب تلویزیون مشاهده کنند. بر اساس آخرین نظرسنجی ها حداقل بیننده های سریال های متوسط تلویزیونی در ایران حدود 30% است، در حالی که یک سریال متوسط خارجی تنها 5% بیننده ایرانی را به خود مشغول می کند.
وی کمبود فیلم نامه قوی را از مشکلات سریال سازی در تلویزیون دانست و اضافه کرد: متاسفانه در وضعیت موجود تعداد نویسنده های توانا، پرکار، باسواد و دقیق که جوابگوی بازار عرضه و تقاضا در تلویزیون باشند، اندک است.
وی اضافه کرد: عده ای بدون دلایل کافی و تنها بر اساس آن چه در اطراف خود می بینند مدعی هستند که تلویزیون بینندگان خود را از دست داده است،. در حالی که با توجه به نظرسنجی های موجود همچنان 87% مردم کشور پای برنامه های شبکه های تلویزیون می نشینند.
دکتر میرباقری افزایش آگاهی و سواد مردم کشور را از موضوعاتی دانست که برنامه سازی در تلویزیون را سخت تر کرده است و اضافه کرد: امروز بیش از 11 میلیون نفر از جمعیت ما را افراد تحصیل کرده تشکیل داده اند و راضی نگاه داشتن این افراد، نیازمند قوی تر شدن متن ها است.
وی تاکید کرد: تلویزیون هیچ گونه ممیزی و فیلترینگ مذهبی و سیاسی در متن نخواهد داشت، مشروط به آن که فیلم نامه از تحقیقات خوبی برخوردار باشد و اشکالات محتوایی در آن به چشم نخورد.
دکتر میرباقری فضای امن کشور را نتیجه دلاوری های شیرمردانی همچون قاسم سلیمانی دانست و گفت: وظیفه هنرمندان ماست تا با استفاده از امنیت کشور آموزش، فرهنگ، اقتصاد و ... را به مناطق محروم برده و باعث آبادانی کشور شوند.
وی از تمامی متفکرین، صاحب نظران و هنرمندان عرصه برنامه های نمایشی دعوت به همکاری کرد و گفت: دیگر هیچ بازیگر محبوبی نباید در تلویزیون غایب باشد.
پورحسین بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر، تلویزیون و سینما در این نشست در سخنانی نکاتی را یادآور شد. وی در ابتدا از غفلت سینما در نگارش متن های متناسب با حضور پیشکسوتان انتقاد کرد و گفت: متاسفانه امروزه سینما بیشتر به دنبال متن هایی است که هنرمندان پیشکسوت کمتر امکان حضور پیدا می کنند. البته خوشبختانه تعداد این متن ها در تلویزیون بیشتر است.
وی همچنین از مدیران سیما خواست تا شناسایی هنرمندان، نویسندگان، کارگردانان و پیشکسوتان تلویزیون را در دستور کار قرار دهند.
کوروش تهامی از بازیگران مجموعه «گمشدگان» نیز در سخنانی خواهان ارزیابی و نظارت کیفی مجموعه های نمایشی شد و تاکید کرد: باید قوانینی در تلویزیون اعمال گردد تا عوامل تولید پاسخگوی تولیدات خود حتی با کیفیت متوسط باشند؛ بدین ترتیب به تدریج شاهد مجموعه هایی با کیفیت بالا خواهیم بود.
وی افزود: اکنون شرایط زندگی باعث شده تا گروهی از هنرمندان و نویسندگان به اجبار کارهایی ضعیف را پذیرفته و تولید کنند، اگر دغدغه های معیشتی هنرمندان رفع گردد شاهد کارهایی با کیفیت بالا خواهیم بود.
نگارش تیمی فیلم نامه ها، دقت در انتخاب تهیه کنندگان مجموعه های نمایشی، بالا بردن کیفیت تولیدات و ... از دیگر موضوعاتی بود که هنرمندان به آن اشاره کردند.
قهرمان مجموعه تلویزیونی «گمشدگان» دختری است که در تلاش برای سامان دهی خانواده، مسیر پر فراز و فرودی را می گذراند.
بازیگر نقش رعنا، قهرمان اصلی این مجموعه بر عهده روشنک گرامی است.
مجموعه تلویزیونی «گمشدگان» محصول گروه فیلم و سریال شبکه دو سیماست و داستان آن با نگاهی آسیبشناسانه و اجتماعی به معضل اعتیاد و تاثیرات مخرب آن بر خانواده میپردازد.
روشنک گرامی، کوروش تهامی، بهنام تشکر، کتانه افشاری نژاد، مهرداد ضیایی، حسن تسعیری، یاسر جعفری، سارا مهدوی، ادوین راستاد، ستاره اسکندری، سعید داخ و مینا دلشاد از بازیگران این مجموعه تلویزیونی هستند.
عوامل سریال «گمشدگان» عبارتند از: کارگردان: رضا کریمی، نویسندگان: رضا مقصودی و احسان جوانمرد، مدیر تصویربرداری: علیرضا رنجبران، تصویربردار: سجاد حیدری، تدوین: فریدون جامه بزرگ مدیر تولید: مهدی رجبی، دستیار اول کارگردان و برنامهریز: عادل معصومیان، طراح صحنه و لباس: پیام سوری، طراح گریم: مجید اسکندری، صدابردار: رضا کنشلو، منشی صحنه: محسن بهاری، مدیر تدارکات: روحالله رهبری، عکاس: علی حمیدنژاد، نورپرداز: نورالدین جعفری، مجری گریم: هادی لطفی، فیروزه پرچمی، شهره خراسانی، ناظر کیفی: سیدهادی موسوی، تهیهکننده: علی حجازی مهر، محصول گروه فیلم و سریال شبکه دو سیما.