چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴  |  Wednesday, 04 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۳۵۴۶
تاریخ انتشار : ۱۷ : ۱۰ - ۲۰ فروردين ۱۳۹۶
به مناسبت حضور اثری ایرانی در جشنواره ای بین المللی
«رویاهای دم صبح» آخرین ساخته مهرداد اسکویی که از جشنواره های مختلف جوایز ارزنده ای کسب کرده است، بی حضور کارگردان در آمریکا اکران می شود.

به گزارش خبرنگار سینمای دیباچه، مهرداد اسکویی باز هم موفق شد با آخرین اثرش برای چندمین بار به یکی دیگر از جشنواره های خارجی برود بلکه جایزه ای به انبوه جوایز این فیلم بیفزاید.

اکران «رویاهای دم صبح» بی حضور کارگردان!

«رویاهای دم صبح» اثر مستندی است که در جشنواره سی و چهارم فیلم فجر و جشنواره بین المللی«برلیناله» آلمان برگزیده شد؛ فیلمی که مهرداد اسکویی با ساختش جایزه ترو ویژن جشنواره «ترو فالس» را از آن خود کرد و برترین مستند ساز سال 2016 لقب گرفت.

«رویاهای دم صبح» دربارهٔ دختر نوجوانی است که در کانون اصلاح و تربیت «شهرزیبا» تحت نظارت است. این فیلم سومین قسمت از مستندهای سه گانهٔ مهرداد اسکویی است. دو اثر پیشین «روزهای بی تقویم» و «آخرین روزهای زمستان» نام دارند؛ که «روزهای بی تقویم» دربارهٔ سه نوجوان به نام های وحید، سجاد و علیرضا است که به جرمهای مختلف در کانون اصلاح و تربیت نگهداری می شوند تا دوران بازتوانی را بگذرانند.

«آخرین روزهای زمستان» نیز روایتی از زندگی هفت نوجوان زیر 15 سال است که در کانون اصلاح و تربیت شهر زیبای تهران زندگی می‌کنند.

مهرداد اسکویی عکاس، محقق و فیلمسازی اهل پژوهش است و سالها برای ساخت این سه اثر زمان گذاشته است؛ همین تلاش های میدانی و پژوهش های اجتماعی است که او را به کارگردانی قابل اعتنا تبدیل کرده است. اسکویی تاکنون آثار کوتاه داستانی و مستندهای با ارزشی ساخته است؛ آثاری چون «خانه مادری‌ام مرداب»، «رو به جایی دور»، «از پس برقع»، «دماغ به سبک ایرانی»، «بیوه مرد» و «مریم جزیره هنگام» را ساخته است.

حال قرار است «رویاهای دم صبح» در بخش اصلی مسابقه جشنواره بین المللی حقوق بشر در آمریکا اکران شود. جشنواره بین المللی فیلم حقوق بشر رویدادی سینمایی است که از تاریخ 14 تا 21 آوریل (25 فروردین تا اول اردیبهشت) در شهر فورت کالینز ایالت کلرادو در آمریکا برگزار می‌شود و مستند «رویاهای دم صبح» در روز 16 آوریل یعنی 27 فروردین ماه خودمان نمایش داده خواهد شد.

علاوه بر مهرداد اسکویی تهیه‌کننده و کارگردان مستند «رویاهای دم صبح»، محمد حدادی مدیر فیلمبرداری و امیر ادیب‌ پرور تدوینگر مستند «رویاهای دم صبح» نیزبه صورت رسمی برای حضور در جشنواره بین المللی حقوق بشر دعوت شده بودند اما به دلیل مشکل مهاجرت اتباع چند کشور خارجی، به آمریکا نمی روند و قرار است از طریق تماس ویدئویی اسکایپ با حاضران جشنواره در تماس باشند.

گفتنی است فیلم مستند «رویاهای دم صبح» روز جمعه 18 فروردین ماه نیز در چهارمین دوره از جشنواره فرانسوی «جهان های تصویر» نمایش داده شد؛ جشنواری با حضور کشورهایی چون فرانسه، آلمان، کانادا، پاکستان، بلژیک و نیجریه.


نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳