جمعه ۰۲ آبان ۱۴۰۴  |  Friday, 24 October 2025
کد خبر: ۲۲۹۰۲
تاریخ انتشار : ۳۰ : ۱۱ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۵
در گفتگو با دیباچه عنوان شد؛

مهدی همایونفر: در تلاش هستیم تا ادامه مجموعه «جلال الدین» ساخته شود

دیباچه: مهدی همایونفر گفت: در تلاش هستیم تا ادامه مجموعه «جلال الدین» ساخته شود و امیدوارم این اتفاق هر چه سریعتر رخ دهد.

13931022000708_PhotoL

مهدی همایونفر تهیه کننده تلویزیون که سریال «جلال الدین» به تهیه کنندگی وی ساخته شد در گفتگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون دیباچه به بهانه بازپخش این سریال از شبکه آی فیلم اظهار داشت: دلیل ساخت مجموعه «جلال الدین» به هیچ وجه مربوط به ادعای ترکیه نسبت به شخصیت مولانا نیست. آنها ادعایی خنده دار دارند و در جواب به هر ادعای خنده داری نباید اقدامی کرد.

همایونفر خاطرنشان کرد: اینکه مولانا کیست را می توان به راحتی از آثار وی فهمید. همه آثار مولانا نشاندهنده اصالت ایرانی این شخصیت دارد و برای اثبات این مسأله ما نیاز به ساخت سریال نداریم.

وی افزود: فیلمنامه مجموعه «جلال الدین» ۱۵ سال پیش در سازمان صدا و سیما نوشته شد و سالها بعد شهرام اسدی دست به بازنویسی فیلمنامه این اثر زد و در نهایت این سریال را برای ۲۰ قسمت به نگارش درآورد که در آن قرار بر این بود تمام زندگی شخصیت مولانا را نشان دهیم.

این تهیه کننده اظهار داشت: ساخت مجموعه «جلال الدین» از اواخر سال ۱۳۹۰ آغاز شد و قرار بر ساخت سریالی بالای ۲۰ قسمت بود. آن زمان اردشیر ایران نژاد تهیه کنندگی این سریال را برعهده داشت اما متأسفانه با درگذشت وی تهیه کنندگی به من سپرده شد و در ابتدای کار به دلیل مشکلات مالی فقط ساخت بخش کودکی حضرت مولانا به تصویب رسید و به دلیل اینکه امکان تولید وجود نداشت بخش جوانی به بعد این شخصیت کنار گذاشته شد.

همایونفر در ادامه خاطرنشان کرد: اگر امکان تولید دوباره این اثر در قسمت های بیشتر برای پرداختن به زندگی مولانا در جوانی تا آخر عمر وی فراهم شود حتماْ ساخت آن را دوباره آغاز خواهیم کرد. در تلاش هستیم تا ادامه قسمت های مجموعه «جلال الدین» را بسازیم.

وی در ادامه افزود: طبیعتاْ هر شخصیت بزرگی در کودکی شخصیت فعال و برجسته ای نیست. به همین دلیل در مقطع کودکی مولانا که با بستری تاریخی گره خورده و نزدیک به حمله مغول به ایران است به بیان این مسائل نسبتاْ سیاسی آن زمان نیز پرداختیم تا نشان دهیم که مولانا در چه شرایطی بزرگ شده است تا مخاطب دلایل نماندن مولانا در نیشابور و مسائل دیگر را متوجه شود.

این تهیه کننده در ادامه این بحث اظهار داشت: به دلیل اینکه قرار بود این مجموعه تا انتهای زندگی مولانا را دنبال کند برخی اهداف ما در ساخت «جلال الدین» ثمره ای نداشت و نتوانستیم هجرت خانواده مولانا از شرق به غرب کشور و دلیل رفتن مولانا به قونیه را به تصویر بکشیم.

وی خاطرنشان کرد: در میانه ساخت این مجموعه شهرام اسدی نتوانست ساخت مجموعه «جلال الدین» را ادامه دهد و پس از توقف ۲ یا ۳ ماهه ساخت این مجموعه آرش معیریان را برای ساخت ادامه مجموعه «جلال الدین» به عنوان کارگردان دوم انتخاب کردیم.

همایونفر در ادامه از دلیل دوبله کردن این مجموعه سخن گفت و اظهار داشت: شهرام اسدی علاقه به این داشت که این مجموعه دوبله شود و صداها سر صحنه گرفته نشوند چرا که بیان دیالوگ ها به دلیل تاریخی بودن سریال بسیار سخت بود که البته فکر می کنم این انتخاب بسیار درست صورت گرفت.

این تهیه کننده در پایان اظهار داشت: علاقه ما بر این است که زندگی این شخصیت بی نظیر فرهنگی را دنبال کنیم. ما شخصیت های فرهنگی بسیاری داشتیم اما زندگی مولانا بسیار پر تلاطم بوده و می تواند از هر نظر برای مخاطب جذاب و از طرفی معرف شخصیت بزرگ مولانا باشد. در تلاش هستیم تا ادامه قسمت های مجموعه «جلال الدین» را هم بسازیم.
مطالب برگزیده
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴