سه‌شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۴  |  Tuesday, 10 February 2026
کد خبر: ۲۱۵۰۹
تاریخ انتشار : ۳۵ : ۱۳ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۵

توضیح جالب حیدریان درباره اشتباهی که همه دنیا مرتکب می‌شوند

دیباچه: نصیر حیدریان در توضیحی جالب درباره سمفونی شوبرت اظهار کرد: بر خلاف آنچه در همه دنیا شایع شده است سمفونی شماره هشت شوبرت وجود خارجی ندارد و سمفونی ناتمام شوبرت سمفونی شماره هفت است و در کشورهای دیگر هم این اشتباه را می‌کنند.



نصیر حیدریان، رهبر یکی از اجراهای ارکستر سمفونیک تهران با ارکستر جوانان جهان در گفت‌و‌گو با خبرنگار موسیقی دیباچه گفت: اینکه بچه‌های ارکستر سمفونیک قراردادهایشان را گرفته‌اند واقعا من را خوشحال کرد و فکر می‌کنم مهم‌ترین اتفاق 30 سال گذشته بوده است. من همچنان امیدوار هستم آنقدر وضعیت مزایا و تامین مالی‌شان مطلوب شود که فقط در ارکستر شاغل باشند.

حیدریان درباره قطعاتی که قرار است در کنسرت مشترک اجرا کنند توضیح داد: قطعاتی که قرار است اجرا کنیم واقعا آموزشی هستند و بسیار کمک می‌کنند که سطح نوازندگان ارتقا پیدا کند چرا که لیتراتور(ادبی) هستند.

دیباچه-نشست خبری ارکستر سمفونیک تهران

 

رهبر مهمان ارکستر سمفونیک تهران در پاسخ به این سوال که چه فرد یا افرادی قطعات را انتخاب کرده‌اند و ارتباط ارگانیک میان قطعاتی که در این فستیوال اجرای مشترک روی صحنه می‌روند چیست خاطرنشان کرد: هرکدام از سه رهبر یعنی من، مایسترو لوریس چکناواریان و مایسترو جورانو قطعاتی که اجرا می‌کنیم را خودمان انتخاب کرده‌ایم یعنی قطعات شب سوم را خودم انتخاب کرده‌ام، شب دوم را چکناواریان، و شب نخست را جورانو برگزیده‌اند.

او ادامه داد: به خصوص در شب سوم 3 قطعه از بلینی، شوبرت و شومان گنجانده‌ام که هم از لحاظ تکنیکی و هم از نظر فرم موسیقی شباهت‌های زیادی دارند و اما فصل مشترک همه قطعات این سه شب، این است که از نظر انسانی بسیار درونی بوده‌اند به همین دلیل است که امیدواریم این قطعات از استقبال بسیار خوبی برخوردار شوند. از نظر فرم و حتی سازها قطعات هیچ تغییری نمی‌کنند و تنها در اوورتور یک تغییر کوچک وجود دارد و ساز هارپ (چنگ) داریم که در دیگر قطعات این ساز نیست.

نصیر حیدریان در توضیحی جالب درباره سمفونی شوبرت اظهار کرد: بر خلاف آنچه در همه دنیا شایع شده است سمفونی شماره هشت شوبرت وجود خارجی ندارد و سمفونی ناتمام شوبرت سمفونی شماره هفت است و در کشورهای دیگر هم این اشتباه را می‌کنند که آن را با عنوان شماره هشت اجرا می‌کنند در حالی که اینچنین نیست.

این نوازنده و آهنگساز ایرانی ساکن اتریش درباره دیگر قطعه‌ای که قرار است اجرا کنند توضیح داد: این برای اولین بار است که قرار است در ایران سمفونی شماره 4 شومان اجرا شود و نواختن آن بسیار دشوار است و نواختن این سمفونی برای نوازندگان کمرشکن است و آمادگی بسیار بالایی می‌طلبد. خواهید دید که ارکستر در اجرای این قطعه بسیار عالی عمل خواهد کرد.

 
مطالب برگزیده
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور به دیباچه گفت؛

شبکه فرسوده آب تهران باید فوراً نوسازی شود / تخلیه پایتخت غیرعملی است!

۰۸:۳۰  -  ۱۶ آذر ۱۴۰۴
یک جامعه شناس و صاحب نظر مسائل شهری  در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

تمرکز گرایی و رشد بی رویه، تهران را با بحران‌های زیست محیطی، فرسایش زیر ساخت و نابرابری مواجه میکند

۱۲:۱۸  -  ۲۵ آبان ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت:

اعلام تزریق ۴ همت برای خوابگاه‌ها/ غربالگری اجباری سلامت روان برای دانشجویان آغاز شد

۱۰:۲۹  -  ۱۴ آبان ۱۴۰۴
مدیرکل اداره کل هنرهای نمایشی در گفتگو با دیباچه:

جشنواره نمایش‌هایی آیینی و سنتی، نسل جوان را با هویت فرهنگی و هنری آشنا می‌کند

۱۷:۴۸  -  ۲۰ مهر ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو خواندنی فاکس نیوز با دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان

نظام جمهوری اسلامی در دکترین خود هیچ جایگاهی برای سلاح هسته‌ای قائل نیست / کسی به‌خاطر موضوع حجاب در ایران بازداشت یا مجازات نمی‌شود

۱۶:۴۱  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
گریزلدا؛ جنون و قدرت ملکه کوکائین 

زوایای پیدا و پنهان مینی‌سریال شش قسمتی نتفلیکس!

۱۶:۲۲  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
در پی قهرمانی کشتی فرنگی ایران در جهان

رهبر انقلاب: آفرین به ورزشکار و مربی و مدیر؛ ملت را شادمان و کشور را آبرومند کردید

۲۳:۱۹  -  ۳۰ شهريور ۱۴۰۴