به گزارش دیباچه ، شب گذشته، جشن حافظ در نبود زنده یاد علی معلم، پایهگذار این جشن سینمایی _تلویزیونی، لحظات زیبایی را پشت سر گذاشت. حضور هنرمندان از نسل های مختلف و تشویق های بی امان مخاطبان از عادل فردوسی پور از حواشی این رویداد هنری بود.
محمدرضا علیمردانی مجری بیست و دومین دوره این جوایز بود که به سبک خاص خودش اجرا می کرد و طبق روال همیشگی رضا یزدانی با قدرت روی صحنه حاضر شد و با یادی از علی معلم به اجرای قطعه ای از اشعار حافظ پرداخت.
تقدیر از بهزاد فراهانی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون
هرچه درباره بهزاد فراهانی و هنرمندی اش در عرصه بازیگری بگوییم کم است؛باید برای هنر او ساعت ها نوشت و چه خوب که در جشن حافظ، دوست قدیمی اش از او تقدیر کرد.

برای اهدای جایزه بهزاد فراهانی، آذر معماریان و همچنین هنرمند عرصه تئاتر، محمد رحمانیان و نیز شقایق فراهانی بر روی صحنه حاضر شدند.
محمد رحمانیان دوست قدیمی بهزاد فراهانی گفت: " حالا که نام بهزاد فراهانی در میان است باید درباره شصت سال فعالیت او حرف بزنم.او به عنوان بازیگر، نویسنده و کارگردان اگر در این عرصه نبود بسیاری از آثار درخشان شکل نمیگرفت. او گروه بیسیم نجف آباد را تشکیل داد و بازیگران بزرگی چون پرویز پرستویی را وارد این هنر کرد. نمیشود از تئاتر ایران حرف زدن و نامی از افرادی چون فراهانی به میان نیاورد. بیش از سی سال است که با یکدیگر کار میکنیم و من به جای تمام شاگردان بهزاد فراهانی اینجا هستم.

بهزاد فراهانی هم گفت: برای اولین بار در عمرم به خودم حسادت کردم. از همگی سپاسگزارم. خیلی فکر کردم که روی سن چه بگویم و چند بیتی از غزل حافظ را هدیه میکنم.دو سالی که در دانشکده در کنار علی معلم بودم، در کلاسی بودیم که افراد آن از بزرگان هنر امروز هستند. زمانی که علی معلم سر کلاس بود، وزن کلاس تغییر کرده و به سمت اندیشه و تفکر میرفت و در چالشی ژرف قرار میگرفتیم. علی معلم بسیار راستگو و شجاع بود. به خاطر دارم در تحلیل متنهای کلاسی، علی معلم نقش اصلی را داشت و بسیار خوب قصه را کالبد شکافی میکرد. علی معلم پاک و منزه بود و اهل محافظه کاری نبود. خوشحالم که از این جشن من هم بهرهای دارم.

امید معلم فرزند زنده یاد علی معلم و دبیر فعلی جشن حافظ نسب به انتقاداتی که از نامزدهای تلویزیونی این جشن مطرح شده بود گفت: " هر آن چیزی که در مراسم حافظ میبینید حاصل داوری حرفهای است. هیچگاه با مجموعههای تلویزیونی با سیاست برخورد نکردیم و اگر مجموعهای در لیست نیست یعنی کاستیهایی وجود داشته است. نگاه ما به هنر و سینما اهمیت زیادی دارد، از نگاه ما داوران، آنچه که نقطه قوت هر مجموعهای است، اولویت است. اگر برخی در بین نامزدها نیستند، باید به خود رجوع کرد. "
بغض عادل فردوسی پور پس از دریافت تندیس حافظ بهترین چهره تلویزیونی
کافی بود تا اسم عادل فردوسی پور بعنوان بهترین چهره تلویزیونی مطرح شود تا سالن حافظ تشویق بی امان مخاطبان را به خود ببیند. محبوبیت او آنچنان شب گذشته خودنمایی می کرد که محمدرضا علیمردانی از او پرسید تو چیکار کردی ؟ (که انقدر محبوب هستی )

عادل فردوسیپور در حالی که مخاطبان حاضر در سالن جشن حافظ کلام او را با تمجیدهایشان چندبار قطع کردند، بعد از دریافت جایزه بهترین چهره تلویزیونی جشن حافظ گفت: " همیشه دریافت جایزه لذت بخش است، اما این جایزه برای من لطف دیگری دارد. چیزی نمانده که از ابراز محبت شما به گریه بیفتم. میدانید در این پنج سال چه اتفاقاتی رخ داد و درها به روی من بسته شد. خوشحالم که در کشور خود و کنار مردم دوستداشتنی ایران باقی ماندم. خوشحالم برنامهای را از صفر در کنار عوامل حرفهای شروع کردم و امروز بسیار دیده میشود. امیدوارم بتوانم خدمت کوچکی به شما کرده باشم. یاد علی معلم عزیز شاد. این جایزه تقدیم به مردم خوب، دوست داشتنی و بامعرفت کشورم. "
تندیس حافظ را چه کسانی به خانه بردند؟
- جایزه بهترین مستند: سیاوش صفاریانپور، مستند «کاپیتان من»
صفاریانپور گفت: از بهرام رادان تشکر میکنم که به سینمای مستند ورود کرد. این جایزه را تقدیم میکنم به دو متولد مهرماه. همسرم و آقای اسماعیل میرفخرایی که مدتها در جدال با خرافات بودهاند.

- جایزه بهترین فیلم کوتاه: صمد علیزاده، فیلم کوتاه «سیزده سالگی»
بخش تلویزیون
- جایزه بهترین بازیگر زن کمدی: رویا افشار، «آنتن»
رویا افشار گفت : " این جایزه باعث افتخار من است. برای اولین بار در این مراسم هستم. از هئیت داوران و بهاره رهنما تشکر میکنم. از علی معلم یاد میکنم که همیشه در قلب ما است. از همسر و فرزندان او تشکر میکنم که این مراسم را پرشور برقرار ساختند. هنرمندان ما معلمان بسیار خوبی داشتند و این جایزه را به مادران و زنان ایرانی تقدیم میکنم. امیدوارم با اهالی فرهنگ مهربانتر باشیم. "

- جایزه بهترین فیلمنامه سریال تلویزیونی، رضا بهاروند و جمشید محمودی، «پوست شیر»
جمشید محمودی گفت: " از گروه پوست شیر تشکر میکنم و برادرم نوید که در نگارش طرح به ما کمک کرد. سینما بدون حضور نوید برایم معنی ندارد. روح علی معلم شاد که پایه گذار این جشن بوده است."

- تندیس حافظ بهترین ترانه تیتراژ فیلم یا سریال به علیرضا قربانی برای اجرای ترانه «بیگناه» از سریال «بیگناه » و محسن چاوشی، برای ترانه «رهایم کن»، از سریال «رهایم کن» تعلق گرفت.
محسن چاوشی گفت: قدردان مردمی هستم که سالهاست به بنده لطف دارند. از عزیزانی که من را شایسته تقدیر دانستند تشکر میکنم و ممنون شهرام شاه حسینی و عوامل مجموعه رهایم کن هستم. روح علی معلم شاد.
- جایزه بهترین بازیگر مرد کمدی: مهران غفوریان، «نیسان آبی»
مهران غفوریان گفت: خوشحالم که بالاخره تندیس حافظ را دریافت کردم. روح علی معلم شاد. جایزه را به هانا دخترم، همسر و مادرم تقدیم میکنم.

- جایزه بهترین بازیگر زن درام را هدی زینالعابدین برای سریال «رهایم کن» دریافت کرد.
- جایزه بهترین بازیگر مردِ درام نیز به علیرضا کمالی، برای بازی در سریال «پوست شیر» رسید.
علیرضا کمالی گفت : " یادی میکنم از عمود خیمه این مراسم زنده یاد علی معلم. بیش از بیست سال گذشته سریالی بازی کردم که علی معلم از من دعوت کردند. من به نیابت از دوستان درجه یک مجموعه پوست شیر اینجا هستم. این جایزه را تقدیم مادرم میکنم. "

- سریال برگزیده در محصولات تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی سال ۱۴۰۰ نیز به «خاتون» به کارگردانی تینا پاکروان رسید.
- جایزه بهترین کارگردانی سریال تلوبزیونی به نیما جاویدی برای کارگردانی سریال«آکتور» و جمشید محمودی،برای کارگردانی سریال «پوست شیر» رسید.
نیما جاویدی گفت: " خسته نباشید به خانم آذر معماریان و امید معلم. خوشحالم برای بار دوم پس از «سرخپوست» این جایزه را دریافت میکنم."

جمشید محمودی گفت: " هادی حجازی فر فیلمساز و فیلمنامه نویس است و همیشه کمک حال من بوده است. باید دانست که به راحتی نمیشود امثال عادل فردوسیپور را حذف کرد."
- جایزه بهترین سریال تلویزیونی و پلتفرمهای استریم آنلاین به نوید محمودی برای تهیه کنندگی سریال «پوست شیر»
نوید محمودی گفت: «پوست شیر» حاصل تلاش دو برادر مهاجر افغان و یک تیم بزرگ است. سینما جادویی است و حتما ما را به آرزویمان میرساند.

- علی بهراد ، جایزه نشان عباس کیارستمی برای ساخت فیلم « تصور » را دریافت کرد.

بخش سینما
- جایزه بهترین دستاورد فنی و هنری به امیر حسین قدسی برای «بی همه چیز» رسید.
- عماد خدابخش برای فیلم «بی همه چیز» برنده دریافت بهترین تدوین شد.
- برنده بهترین فیلمبرداری: وحید ابراهیمی برای فیلم «موقعیت مهدی»
- برنده بهترین موسیقی: حسین علیزاده ،برای فیلم «آتابای»
- جایزه دستاورد فردی ویژه: هادی حجازی فر به پاس مجموعه فعالیتهای اخیر.
- برنده بهترین فیلمنامه:امیدشمس،علی سرآهنگ و بهمن ارک، برای نگارش فیلمنامه «ملاقات خصوصی»
- اهدای جایزه ویژه هیئت داوران: ارسلان امیری برای «زالاوا»
- برنده بهترین بازیگر زن: الناز شاکردوست، برای فیلم «تی تی» و صدف اسپبهدی، برای فیلم «علفزار»

- برنده بهترین بازیگر مرد: پژمان جمشیدی، برای فیلم «علفزار» و بهرام افشاری، برای فیلم «فسیل»
پژمان جمشیدی گفت : زمانی که وارد سینما شدم آرزوهای زیادی داشتم اما امروز تنها آرزوی من شادی مردم است. آرزوی محال من، زندگی دوباره مادرم است. یاد علی معلم عزیز گرامی.

- برنده بهترین کارگردانی، آیدا پناهنده، برای فیلم «تی تی»
- برنده بهترین فیلم:امیر بنان، برای تهیه کنندگی فیلم «ملاقات خصوصی»