شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۲۶۷۲
تاریخ انتشار : ۲۰ : ۱۲ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲

نمایش «گربه نره و روباه مکار» به نویسندگی و کارگردانی « اوشان محمودی » با بازی مریم بصیری فر، آیت بی غم، علی تاریمی، آتوسا جلیلی، هیوا حقانی، میلاد خیرخواه، علیرضا دهقانی، حسام زرنوشه، مبینا شادمانی، محمد شهریار، مجید عراقی، بی‌تا عزیز، ریحانه غفوریان، نیلوفر فتاحی، میترا مسائلی، لیلا نبی اللهی و مهیار ورزگان از روز سه‌شنبه، پنجم اردیبهشت ماه، ساعت ۱۸:۳۰ در سالن « ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر » به روی صحنه رفت. این نمایش قرار است به مدت ۲۱ شب در این تماشاخانه اجرا داشته باشد.

«اوشان محمودی» در گفتگو با «دیباچه» در خصوص نمایش و مدت اجرای محدود آن توضیح داد: در واقع اعداد و ارقام همه مفهوم دارند؛ دلیل اصلی این موضوع که ما تصمیم گرفتیم ۲۱ شب اجرا داشته باشیم، این است که وقتی کاری ۲۱ مرتبه در زمان مشخصی انجام می­شود، انرژی آن در فضا باقی می­ماند. بعد از چندماه تمرین، تصمیم گرفتم که با ۲۱ شب اجرا، حال خوبی را در سالن نمایش محبوبم تجربه کنیم؛ احتمال این که این نمایش تمدید شود را خیلی پایین می­دانم و تصمیم دارم به همین ۲۱ شب بسنده کنم.

یک نمایش برای 21 شب / من باید با وجود محدودیت­ ها کارم را به صحنه ببرم و اگر خلاقیت ندارم آن را رها کنم!

 «محمودی» با اشاره به پروژه ساخت مینی سریالی برای نمایش خانگی با اقتباس از همین نمایش گفت: «کار‌های «پینوکیو و ژپتو»، «گربه نره و روباه مکار» و پروژه جدید دیگری، همه یک مجموعه سه گانه هستند که در حال حاضر مینی سریال آن نوشته شده و احتمال دارد سریال آن هم ساخته شود. شاید برای اولین بار است که در ایران یک اثر کاملا فانتزی ساخته می­شود و استاندار‌های جهانی دارد. می­توانم بگویم تقریبا ۸۰ درصد کار انجام شده و ما منتظر باقی مراحل هستیم که انجام شود.

این کارگردان درباره ایده اولیه این نمایش به «دیباچه» گفت: من از سال ۹۷ که دوباره به دانشگاه برگشتم، روی ایده قصه «پینوکیو» کار کردم؛ تقریبا تمام قصه­ هایی که نوشتم اقتباسی از این داستان مشهور بوده است. سال­ها راجع به این قصه پژوهش کردم؛ چه نشانه ­هایی دارد و یا از کجا آمده است. من دوست دارم طیف مخاطبانم هم داخلی باشد و  هم خارجی؛ به همین خاطر ترجیح می­دهم یک قصه جهان شمول را انتخاب کنم. علاقه من به این قصه هم به دوران کودکی خودم بر می­گردد. حال و هوایی که این قصه نسبت به باقی قصه­ ها برای من داشت، همیشه خیلی جذاب­تر بود. ضمن این که فکر می­کنم قصه به روزی هم است. قصه­ شامل اتفاقاتی است که در طول زمان­های مختلف می­توانید آن را  ببینید و هیچگاه تغییر نمی­کند.

 او ادامه می­دهد: من در مرحله نخست به دنبال تعریف قصه خودم هستم و اینکه مخاطبانم را سرگرم کنم. هرگز نمی­خواهم به طور مستقیم اشاره ­ای به مفاهیم درون قصه کنم، از نظر من این کار اشتباهی است. در واقع این را باید به خود مخاطبان سپرد. در نمایش­های من، رده سنی مخاطب­ از کودک ۸ ساله تا یک فرد بزرگسال را در بر می گیرد و هر کدام درک متفاوت خود را از این قصه خواهند داشت.

کارگردان نمایش «گربه نره و روباه مکار» در ادامه به امکانات محدود سالن­های داخلی اشاره کرد و گفت: نمایش­های ما برای رسیدن به یک اجرای باکیفیت، امکانات بسیار وسیعی را می‌طلبد. خیلی از سالن­های ما از امکانات لازم برخوردار نیستند. همین سالنی که در اختیار داریم هم متاسفانه چنین وضعیتی را دارد و جادویی که می­توان در اختیار مخاطب قرار دارد، امکان پذیر نیست.

«محمودی» تصریح کرد: ما همه آنچه باید انجام می­دادیم را انجام دادیم. یکسری از اتفاقات در دست ما نیست. مثلا شرایط اقتصادی مردم را ما نمی­توانیم تعیین کنیم. شرایط اجتماعی هم همینطور. اما با توجه به شرایط به وجود آمده کنونی در کشور، ما از حضور همین تعداد مخاطبانمان راضی هستیم و بازخورد بدی تا این لحظه نداشتیم.

 او در پایان خاطرنشان کرد: من عادت به غر زدن ندارم و کار خودم را پیش برم. نمی­توانم بگویم مشکلات وجود ندارد، اما از طرفی نیز نمی توانم به این بهانه کار نکنم. من باید مسئولیت اجرای خودم را بپذیرم. باید انقدر خلاقیت داشته باشم که با وجود محدودیت­ها کارم را به روی صحنه ببرم و اگر خلاقیت ندارم آن را رها کنم. من سعی می­کنم از محدودیت­ها در جهت خلاقیت اثر استفاده کنم. ما نه خود و نه مخاطب را نمی­توانیم فریب بدهیم. مخاطبِ امروز باهوش است و می­تواند به درستی قضاوت کند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳