نمایش «گربه نره و روباه مکار» به نویسندگی و کارگردانی « اوشان محمودی » با بازی مریم بصیری فر، آیت بی غم، علی تاریمی، آتوسا جلیلی، هیوا حقانی، میلاد خیرخواه، علیرضا دهقانی، حسام زرنوشه، مبینا شادمانی، محمد شهریار، مجید عراقی، بیتا عزیز، ریحانه غفوریان، نیلوفر فتاحی، میترا مسائلی، لیلا نبی اللهی و مهیار ورزگان از روز سهشنبه، پنجم اردیبهشت ماه، ساعت ۱۸:۳۰ در سالن « ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر » به روی صحنه رفت. این نمایش قرار است به مدت ۲۱ شب در این تماشاخانه اجرا داشته باشد.
«اوشان محمودی» در گفتگو با «دیباچه» در خصوص نمایش و مدت اجرای محدود آن توضیح داد: در واقع اعداد و ارقام همه مفهوم دارند؛ دلیل اصلی این موضوع که ما تصمیم گرفتیم ۲۱ شب اجرا داشته باشیم، این است که وقتی کاری ۲۱ مرتبه در زمان مشخصی انجام میشود، انرژی آن در فضا باقی میماند. بعد از چندماه تمرین، تصمیم گرفتم که با ۲۱ شب اجرا، حال خوبی را در سالن نمایش محبوبم تجربه کنیم؛ احتمال این که این نمایش تمدید شود را خیلی پایین میدانم و تصمیم دارم به همین ۲۱ شب بسنده کنم.
«محمودی» با اشاره به پروژه ساخت مینی سریالی برای نمایش خانگی با اقتباس از همین نمایش گفت: «کارهای «پینوکیو و ژپتو»، «گربه نره و روباه مکار» و پروژه جدید دیگری، همه یک مجموعه سه گانه هستند که در حال حاضر مینی سریال آن نوشته شده و احتمال دارد سریال آن هم ساخته شود. شاید برای اولین بار است که در ایران یک اثر کاملا فانتزی ساخته میشود و استاندارهای جهانی دارد. میتوانم بگویم تقریبا ۸۰ درصد کار انجام شده و ما منتظر باقی مراحل هستیم که انجام شود.
این کارگردان درباره ایده اولیه این نمایش به «دیباچه» گفت: من از سال ۹۷ که دوباره به دانشگاه برگشتم، روی ایده قصه «پینوکیو» کار کردم؛ تقریبا تمام قصه هایی که نوشتم اقتباسی از این داستان مشهور بوده است. سالها راجع به این قصه پژوهش کردم؛ چه نشانه هایی دارد و یا از کجا آمده است. من دوست دارم طیف مخاطبانم هم داخلی باشد و هم خارجی؛ به همین خاطر ترجیح میدهم یک قصه جهان شمول را انتخاب کنم. علاقه من به این قصه هم به دوران کودکی خودم بر میگردد. حال و هوایی که این قصه نسبت به باقی قصه ها برای من داشت، همیشه خیلی جذابتر بود. ضمن این که فکر میکنم قصه به روزی هم است. قصه شامل اتفاقاتی است که در طول زمانهای مختلف میتوانید آن را ببینید و هیچگاه تغییر نمیکند.
او ادامه میدهد: من در مرحله نخست به دنبال تعریف قصه خودم هستم و اینکه مخاطبانم را سرگرم کنم. هرگز نمیخواهم به طور مستقیم اشاره ای به مفاهیم درون قصه کنم، از نظر من این کار اشتباهی است. در واقع این را باید به خود مخاطبان سپرد. در نمایشهای من، رده سنی مخاطب از کودک ۸ ساله تا یک فرد بزرگسال را در بر می گیرد و هر کدام درک متفاوت خود را از این قصه خواهند داشت.
کارگردان نمایش «گربه نره و روباه مکار» در ادامه به امکانات محدود سالنهای داخلی اشاره کرد و گفت: نمایشهای ما برای رسیدن به یک اجرای باکیفیت، امکانات بسیار وسیعی را میطلبد. خیلی از سالنهای ما از امکانات لازم برخوردار نیستند. همین سالنی که در اختیار داریم هم متاسفانه چنین وضعیتی را دارد و جادویی که میتوان در اختیار مخاطب قرار دارد، امکان پذیر نیست.
«محمودی» تصریح کرد: ما همه آنچه باید انجام میدادیم را انجام دادیم. یکسری از اتفاقات در دست ما نیست. مثلا شرایط اقتصادی مردم را ما نمیتوانیم تعیین کنیم. شرایط اجتماعی هم همینطور. اما با توجه به شرایط به وجود آمده کنونی در کشور، ما از حضور همین تعداد مخاطبانمان راضی هستیم و بازخورد بدی تا این لحظه نداشتیم.
او در پایان خاطرنشان کرد: من عادت به غر زدن ندارم و کار خودم را پیش برم. نمیتوانم بگویم مشکلات وجود ندارد، اما از طرفی نیز نمی توانم به این بهانه کار نکنم. من باید مسئولیت اجرای خودم را بپذیرم. باید انقدر خلاقیت داشته باشم که با وجود محدودیتها کارم را به روی صحنه ببرم و اگر خلاقیت ندارم آن را رها کنم. من سعی میکنم از محدودیتها در جهت خلاقیت اثر استفاده کنم. ما نه خود و نه مخاطب را نمیتوانیم فریب بدهیم. مخاطبِ امروز باهوش است و میتواند به درستی قضاوت کند.