پنجشنبه ۲۰ شهريور ۱۴۰۴  |  Thursday, 11 September 2025
کد خبر: ۵۲۵۵۵
تاریخ انتشار : ۰۷ : ۱۹ - ۲۷ اسفند ۱۴۰۱

تیم ملی ایران با قلعه نویی چه سرنوشتی پیدا می کند؟

برنامه‌ریزی فدراسیون فوتبال با امیرقلعه‌نویی بلند مدت نیست و کسب نتیجه در جام ملت‌های آسیا در مقایسه با جوان‌گرایی و تغییر نسل در اولویت است.

به گزارش دیباچه، میانگین سنی تیم ملی ایران با هدایت کارلوس کی‌روش در جام جهانی ۲۸.۹ سال بود که از این حیث بالاتر از هر ۳۱ تیم دیگر حاضر در این رقابت‌ها قرار گرفت. بعد از ایران تیم‌های مکزیک با ۲۸.۵ سال، آرژانتین با ۲۷.۹ سال و برزیل با ۲۷.۶ سال در رده‌های دوم تا چهارم قرار گرفتند.

تیم ملی ایران با قلعه نویی چه سرنوشتی پیدا می کند؟

همچنین تیم ملی ایران با میانگین سنی بیش از ۲۸.۹ سال لقب پیرترین تیم تاریخ ایران در جام جهانی را به خود اختصاص داد. یوزهای ایران در هر پنج دوره گذشته حضورشان در جام جهانی دارای میانگین سنی کم‌تری نسبت به جام جهانی قطر بودند. این اعداد و ارقام آینده تیم ملی را می‌تواند تحت تاثیر خود قراردهد.

برخی از کارشناسان و پیشکسوتان فوتبال در ایران بعد از جام جهانی معتقد بودند تیم ملی نیاز به تغییرات و جوانگرایی دارد. با این حال برخی‌ها نیز عنوان کردند ایران برای قهرمانی در جام ملت‌های آسیا نیاز به حضور بازیکنان باتجربه دارد و جوانگرایی می‌تواند بعد از جام جهانی شروع شود.

فدراسیون فوتبال: نتیجه می‌خواهیم

حالا سرمربی جدید تیم ملی پس از گمانه‌زنی‌ها و مذاکرات با گزینه‌های مختلف انتخاب شده است. امیر قلعه‌نویی برای دومین بار هدایت تیم ملی را به عهده گرفت و کار خود را در مسیر جام ملت‌های آسیا آغاز کرد. اما نکته‌ای در قرارداد امیر قلعه‌نویی با فدراسیون فوتبال وجود دارد. مدت زمان قرارداد سرمربی تیم ملی تا پایان جام ملت‌های آسیاست.

تیم ملی ایران با قلعه نویی چه سرنوشتی پیدا می کند؟

فدراسیون فوتبال از امیر قلعه‌نویی پروژه بلند مدت نخواسته است و این مساله نشان می‌دهد از سرمربی تیم ملی خواسته شده در جام ملت‌ها نتیجه بگیرد. برنامه جوانگرایی و تغییر نسل یک پروژه چند ساله است و انتظار کسب نتیجه فرصت جوانگرایی در تیم ملی را می‌گیرد. قطعا در یک زمان کوتاه مدت نمی‌توان بازیکنان جدید زیادی را به تیم ملی تزریق کرد.

کارلوس کی‌روش نیز پس از جام جهانی ۲۰۱۴ به سرعت جوانگرایی نکرد و بازیکنان جوانی از جمله عزت‌اللهی، ترابی، بیرانوند و ... به تدریج در ترکیب تیم ملی قرار گرفتند. با ادامه این رویکرد فدراسیون به نظر نمی‌رسد چهره‌های جوان زیادی را در دیدارهای پیش رو در تیم ملی ببینیم.

باتجربه‌ها و جوان‌ها کنار هم

کما اینکه از فهرست اخیر امیر قلعه‌نویی هم بر می‌آید که او قصد کنار گذاشتن هیچ باتجربه‌ای را ندارد. حضور امثال حاج‌صفی، خلیل‌زاده و امیری با بیش از 32، 33 سال در تیم ملی حاکی از این است که این بازیکنان تقریبا مهره‌های کلیدی تیم قلعه‌نویی هستند.

تیم ملی ایران با قلعه نویی چه سرنوشتی پیدا می کند؟

البته ژنرال یک راه دیگر را در پیش گرفته است. او برای اردوی پیش‌رو، بازیکنان جوانی مانند حزباوی و اسلامی را به تیمش دعوت کرده و اگر آن‌ها تا 9 ماه آینده بتوانند با بازیکنان باتجربه رقابت کنند و عملکرد بهتری داشته باشند، قطعا می‌توانند نظر قلعه‌نویی را جلب کنند.

اگر همچنان دست برتر از آن بازیکنان باتجربه باشد، باز هم قلعه‌نویی راه معقولی را در پیش گرفته و می‌تواند بعد از جام ملت‌ها باز هم به بازیکنانی که نام برده شد میدان دهد و از حضور آن‌ها تا جام جهانی در تیم ملی بهره ببرد.

منبع: ایسنا
مطالب برگزیده
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴