دوشنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۴  |  Monday, 08 September 2025
کد خبر: ۵۲۱۲۰
تاریخ انتشار : ۰۶ : ۱۷ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۱

سریال یاغی پر از افراط است

به گزارش دیباچه ، مدرس و منتقد سینما با بیان این که سریال «یاغی» زیر سقف ناتورالیسم ایرانی قرار می‌گیرد، باور دارد شخصیت‌های اثر غرق در پلشتی و نکبت هستند و خشونتی که در «یاغی» وجود دارد افراطی است.

بهزاد عشقی درباره کیفیت یاغی این محصول شبکه نمایش خانگی اظهار داشت: «در سریال «یاغی» انسان های کج و کوله‌ای را می‌بینیم که حتی بوی بدن متعفن‌شان را می‌شود احساس کرد. در یک شهر امکان ندارد این قدر بی‌قانونی وجود داشته باشد که هفت تیرکش ها بتوانند قانون خودشان را اعمال کنند. این که گروه های مافیایی هر کاری دلشان بخواهد بکنند اغراق آمیز است. آنها هر فردی را به راحتی محاکمه و شکنجه می کنند و حتی به قتل می‌رسانند. حتی در یکی از قسمت‌ها اراذل و اوباش یک محله را قرق کردند و سر مامور را به مسخره ترین شکل ممکن کلاه گذاشتند.»

وی با اشاره به این که «یاغی» از نظر داستان گویی داستان خودش را گم می‌کند افزود: «پسر جوانی عاشق دختری می شود، تلاش می کند که موانع عشق ورزی را از سر راه بردارد. در یک بخش‌هایی موضوع عاشقانه و آن دختر فراموش می شود و داستان اصلی زیر سایه فرعیات می رود. به یک باره نیکی کریمی وارد ماجرا می شود و موقعیت های تصنعی مثل گم شدن کیف در رودخانه به وجود می‌آید. به نظر من ارتباط جاوید (علی شادمان) و ابرا خوب بود. ولی حیف که رها شد و در چند قسمت فیلمساز یادش رفت که موضوع اصلی چیست.»

سریال یاغی پر از افراط است

دوربین آرام و قرار ندارد

عشقی با بیان این که در آثار محمد کارت خشونت های افراطی وجود دارد تاکید کرد: «محمد کارت در مستندهایش هم یک نقطه کثیف پیدا می کند و به شکل اغراق آمیز به آن می‌پردازد. ضمن این که دوربین در سریال «یاغی» آرام و قرار ندارد و من هنگام تماشا سرگیجه می‌گیرم.»

این منتقد ضمن تمجید از بازی علی شادمان گفت: «بازی علی شادمان را پسندیدم و معتقدم لحظات خوبی در بازی اش دارد. سینمای ما دارد پیر می شود و جوان هایی که حدود سی سال سن دارند می‌توانند کمک کنند. سوپراستارهای سینمای ایران همگی بالای چهل سال سن دارند.»

نویسنده کتاب کهن‌الگوی سینمای ایران افزود: «صحنه‌های طولانی کشتی گرفتن «یاغی» هم من را مقداری هیجان زده کرد. مخاطب در این صحنه‌ها دوست دارد جاوید مسابقات را برنده شود. بخشی از هیجان مسابقه به این خاطر است که آن دختر هم روبرویش نشسته است.»

عشقی ناتورالیسم را مکتبی مهم در ادبیات دانست و اظهار داشت: «ناتورالیسم ظاهرش واقع‌گراست اما در باطن با واقع گرایی تفاوت دارد. واقع گرایان در عین نشان دادن زشتی ها واقعیت را در حال شدن نشان می دهند و چشم اندازی را به وجود می آورند که شکل مثبت تری به زندگی بدهند. ناتورالیسم ها به سه جبر وراثت، طبیعت و جامعه اعتقاد دارند و در آثارشان آدم ها غرق در پلشتی و نکبت هستند.»

وی ادامه داد: «خیلی از فیلم های ایرانی مثل آثار عبدالرضا کاهانی و هومن سیدی و محمد کارت زیر سقف ناتورالیسم ایرانی قرار می‌گیرند. شما هیچ شباهتی بین واقعیت واقعی و زندگی پلشت این آدم‌ها نمی بینید. در فیلم های چارلی چاپلین اتفاقات رعب انگیز آن زمان مثل بحران اقتصادی و بی عدالتی، وجود دارد. اما همیشه در ته فیلم چارلی چاپلین دست نامزدش را گرفته و از یک خیابان و جاده عبور می کند و در حال رفتن است.»

سریال «یاغی» به کارگردانی محمد کارت و تهیه‌کنندگی سید مازیار هاشمی در سال ۱۴۰۱ تولید شده است. این سریال محصول کشور ایران و در ژانر خانوادگی و اجتماعی است. اولین سریال محمد کارت در شبکه نمایش خانگی روایت اجتماعی و خانوادگی دارد. این سریال یکی از پربازیگرترین سریال‌های نمایش خانگی است که بازیگرانی همچون پارسا پیروزفر، علی شادمان، طناز طباطبایی، امیر جعفری، نیکی کریمی، فرهاد اصلانی در آن به ایفای نقش می‌پردازند.

منبع: ایرنا
مطالب برگزیده
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴