دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳  |  Monday, 17 February 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۱۴۵۶
تاریخ انتشار : ۲۳ : ۱۷ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۰
گفتگو دیباچه با رئیس حوزه هنری استان خوزستان

خبرنگار اعزامی دیباچه به خوزستان با محمد شهباز رئیس حوزه هنری این استان گفتگویی داشته که در ادامه می خوانید : 

-جناب شهباز لطفا درباره جذب استعدادهای بچه های هنرمند جنوب توضیحاتی بفرمایید

مرکز رشد حوزه هنری استان خوزستان در راستای پرورش هنرمندان انقلابی تصمیم گرفت برنامه هایی را برای شکوفایی هنر در استان اجرا کند که این فعالیت ها به شرح زیر است :

جذب هنرمندان خوزستانی در مناطق محروم رایگان انجام می‌شود
استعدادیابی، توانمند سازی سازی، پاتوق سازی، شبکه سازی و تولید تجربی؛ ما در بخش استعدادیابی تیم مجربی را در اختیار داریم که افراد علاقه مند مانند دانش آموزان و دانشجویان یعنی جوانان و نوجوانان جویای هنر بخصوص در حوزه بازیگری و هنرهای تصویری را استعدادیابی کنیم و با سطح سنجی این عزیزان وارد کلاس های توانمندسازی کنیم. در این راستا با مجمع دانش آموزی ارتباط برقرار کرده و دوره هایی را به عنوان نخبه باش برای دانش آموزان برنامه ریزی و اجرا کردیم که در این دوره حدود 200 نفر در سال جاری استعدادیابی شده و باشگاه دانش آموزی هم فعال شده که در فصل اول 50 نفر جذب باشگاه حرفه ای حوزه هنری شده اند.

جذب هنرمندان خوزستانی در مناطق محروم رایگان انجام می‌شود
در ترم بهمن ماه کسانی که در دوره توانمندسازی مدرک گرفته اند، وارد باشگاه خواهند شد، مثل باشگاه گرافیک، باشگاه بازیگری، باشگاه شعر و داستان. این افراد در باشگاه های حرفه ای با حضور راهبرانِ با تجربه، مسیری را با توجه به رشته هایشان طی می کنند که بعضی از رشته ها دوره 3 ماهه و برخی 6 ماهه دارد و رشته هایی هم ممکن است زمانبر باشد، مانند بازیگری و کارگردانی که 5 سال طول می کشد.

جذب هنرمندان خوزستانی در مناطق محروم رایگان انجام می‌شود
یکی از قشرهایی که خیلی برایمان مهم بود تا در بستر عدالت هنری به سمتشان برویم و امکانات و ظرفیتی که نظام جمهوری اسلامی در اختیارمان گذاشته است را به آنجا ببریم، مناطق محروم است و حدود یکسالی است که در هفت نقطه از استان با توجه به وُسع و توانمندی لجستیکی مان در سه روستای مناطق هویزه و سه روستای مناطق سوسنگرد و منطقه ملاشیه اهواز، کوی علوی اهواز، حصیر آباد و منبع آب اهواز؛ یعنی تقریبا 4 نقطه محروم اهواز و همچنین شهرستان کارون را پوشش داده و استعداد یابی بسیار خوبی انجام دادیم و حدود 700 نفر در یکسال اخیر شناسایی شده و در رشته های عکاسی، تصویربرداری، طراحی و فتوشاپ، تدوین و کار با رسانه های ا جتماعی آموزش داده شدند که بحث توانمند سازی برای این 700 نفر به پایان رسیده و در پایان سال از این تعداد آنهایی که مستعدتر هستند وارد باشگاه های حرفه ای مان خواهیم کرد. تمامی این فرایندها برای دختران و پسرانِ مناطق حاشیه نشین و محروم رایگان است و احتمال می دهیم از این 700 نفر 150 نفر وارد باشگاه های حرفه ای ما بشوند.

جذب هنرمندان خوزستانی در مناطق محروم رایگان انجام می‌شود

- در حوزه ادبیات جنگ و تاریخ شفاهی چه فعالیت هایی انجام شده است؟

با توجه به اینکه بیشتر حماسه های دفاع مقدس در زمان 8 سال جنگ تحمیلی در استان خوزستان اتفاق افتاد و این جبهه ها پر از اتفاقات و حماسه ها و رویدادهایی بود که باید ثبت و ضبط شوند، حوزه هنری خود را موظف دانست که از نظر کمی و کیفی نقش آفرینی مؤثرتری در این راستا داشته باشد، لذا از اوایل امسال نهضتی را به نام نهضت تاریخ شفاهی و ادبیات پایداری شروع کردیم تا زمانی که همچنان رزمندگان، مادران، فرزندان و همسران رزمندگان و شهدا زنده هستند ما بتوانیم خاطراتشان را ثبت و ضبط کنیم و ان شاءالله این خاطرات را به صورت کتاب، فیلم مستند و فیلم کوتاه و موشن گرافی و پوستر تهیه و عرضه کرده و روایت کنیم، این بخش برای ما آنقدر اهمیت دارد که برای این موضوع مرکزی به نام تاریخ شفاهی و ادبیات پایداری راه اندازی کردیم.
در این حوزه ما ده گروه حرفه ای را در استان شناسایی کردیم که انشاءالله در بازه زمانی کوتاهی ثمره این کار را خواهیم دید.حدود 300 سوژه و پروژه این چنینی وجود دارد که بی شک نیاز به بازه زمانی 15 ساله داریم تا بتوانیم این سیصد سوژه را به سرانجام برسانیم و هم اکنون تمام ظرفیت استان را پای کار آوردیم و تلاش می کنیم زمان را از دست ندهیم در کنار این ده گروه از ظرفیت‌های مردمی و فعالان جبهه فرهنگی در اندیمشک، بهبهان، آبادان، خرمشهر،ایذه و اهواز هم استفاده کردیم.
از مهمترین سوژه های تاریخ شفاهی که در پشت جبهه فعالیت زیادی می کردند میتوان به نقش اصلی زنان و همچنین حضور هنرمندان، شاعران و مداحانی که در آن زمان در جبهه ها نقش موثری داشتند اشاره کرده و امیدواریم در اینباره اتفاق خوبی را رقم بزنیم و درباره وقایع  و رویدادهایی که کمتر به آنها پرداخته شده است بپردازیم، از جهاد عشایر عرب که قبل از به ثمر رسیدن انقلاب بوده تا حماسه هایی که در مسجد جامع خرمشهر و سوسنگرد و آبادان صورت گرفته، و حماسه هایی که خانم ها در رختشویخانه اهواز در زمان جنگ رقم زدند؛ از این نوع فعالیت های پشت جبهه سوژه های بسیار زیادی هست. مثلا یکی از سوژه های بسیار جذاب ما شهید نجم السادات از شهدای دفاع مقدس و خواهر بزرگوار ایشان که کادر درمان بوده و شهید مدافع سلامت بودند هست که در قالب یک کتاب به نام شهدای نجم السادات یعنی شهید دفاع مقدس و شهید مدافع سلامت منتشر خواهد شد، البته خاطرات این خواهر شهیده هم در این کتاب گنجانده شده است.

جذب هنرمندان خوزستانی در مناطق محروم رایگان انجام می‌شود
سوژه های ما محدود به دفاع مقدس نیست،از انقلاب اسلامی گرفته تا دفاع مقدس، مدافعان امنیت و مدافعان سلامت و رویدادهای مهم اجتماعی مثل نقش مردم استان در مهار سیل 98 و یا اتفاقاتی که دانشجویان ما در حوزه مبارزه با مفاسد انجام می دهند مثل افشاگری در شرکت هفت تپه و اتفاقاتی که در امیدیه افتاد، این مسائل هم جزو تاریخ شفاهی مطرح می شوند و امیدواریم با اضافه شدن تیم های جدید بتوانیم ظرفیت خودمان را افزایش داده و در کمتر از سه سال خروجی خوبی را به مردم عزیز گزارش دهیم.

گفت و گو از افسانه صدیقی

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
علی اوجی بازیگر سینما و تلویزیون به دیباچه گفت؛

من هم باید شمشیر خودم را برای دفاع از سینمای اجتماعی زمین بگذارم و فیلم بسازم!

۰۹:۱۰  -  ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دوربین «ویژه برنامه فجر دیباچه» با آریا عظیمی نژاد، آهنگساز مطرح کشورمان

استعداد‌های عصر جدید، وضع مالی شان خیلی خوب شده است!

۱۲:۳۳  -  ۲۰ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با فرزین محدث بازیگر فیلم سینمایی «آنتیک»

جسارت، باعث خلاقیت می‌شود / کاراکتری که من آن را ایفا کردم، شخصیت خاص و عجیب و غریبی دارد!

۱۱:۳۶  -  ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دوربین «ویژه برنامه فجر دیباچه» با جواد افشار، کارگردان سریال گاندو

هیچ مشکلی با حسن روحانی ندارم، آنچه گفتم واقعیت تاریخ بود!

۱۹:۳۱  -  ۱۹ بهمن ۱۴۰۳
کارگردان فیلم سینمایی «ترک عمیق» در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

امیدوارم ژانر اجتماعی دوباره احیا شود / دغدغه من بیان موضوعات تنهایی و عشق است!

۱۲:۰۹  -  ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دوربین «ویژه برنامه فجر دیباچه» با جواد یحیوی

خودم را در تئاتر پالایش میکنم / جنجال حاکم بر سینما، ما را از موضوع فرهنگ و هنر دور کرده است !

۲۱:۱۷  -  ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دوربین «ویژه برنامه فجر دیباچه» با پژمان بازغی

انگارخیلی از سبک‌های سینمایی در ایران منسوخ شده است / خاطره بازی با فیلم های سال های دور جشنواره

۱۸:۰۲  -  ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
مجید مظفری بازیگر پرآوازه سینمای ایران به دیباچه گفت؛

نزدیک به یک سال، مو و ریش هایم را نزدم و ۱۲ کیلو چاق شدم!

۰۹:۰۰  -  ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
غزل شاکری بازیگر فیلم سینمایی « رها » به دیباچه گفت؛

این اطمینان برای من حاصل شد که «رها» از یک خطی نمی‌تواند پایین‌تر باشد!

۱۸:۳۰  -  ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با صمد طاهری، نویسنده مجموعه داستان کوتاه «آن پریزاد سبزگوش»

تا سوژه‌ای به عواطف من چنگ نزند، سراغ نوشتن آن نمی‌روم/ به روند داستان‌نویسی در ایران خوشبین هستم!

۰۹:۱۰  -  ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
شهاب حسینی به دیباچه گفت؛

«رها» با یک سوم هزینه های مرسوم تولید شده است !

۱۸:۱۳  -  ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با ارسطو خوش رزم، بازیگر سینما و تلویزیون

توجه به لهجه مازندرانی در سریال پایتخت، کار را برای بازی من در «بازی خونی» سخت و وحشتناک کرد!

۱۲:۱۹  -  ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار