پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳  |  Thursday, 21 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۹۱۸۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۳۶ : ۱۸ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۷
نگاهی به یکی از غمناکترین قطعه های موسیقی تاریخ

تک آهنگی که شاهکارِ آهنگسازش شد

محمد حسن گودرزی: در دنیای موسیقی هر ساله ترانه ها و آهنگ های بسیاری به بازار عرضه و در طیف وسیعی از فروشگاه های آنلاین موسیقی گرفته تا بازارهای زیرزمینی عرضه می شوند. در این میان شاید تعداد کمی از آهنگ ها می توانند در اذهان علاقه مندان به موسیقی و مردم ماندگار شوند. اما در این میان آهنگ هایی هستند که به لطف بازخوانی مجدد و استفاده روی تصاویر و اجرا در مراسم مختلف همواره در اذهان باقی می ماند. قطعه موسیقی Adagio for Strings (آداجو برای سازهای زهی) یکی از این آهنگ های ماندگار است.

این قطعه موسیقی، اثری است از ساموئل باربِر (Samuel Barber). ساموئل آزبورن از آهنگسازان قرنٔ بیستم آمریکاست. باربِر در ۹ مارس ۱۹۱۰ در وست چستر به دنیا آمد و در ۲۳ ژانویه ۱۹۸۱ در نیویورک در گذشت. Adagio for Strings مشهورترین اثر وی به شمار می رود و در واقع این آهنگ را می توان تنها اثر باربِر دانست که عامه مردم وی را با آن می شناسند.

باربِر کار ساخت این آهنگ را در سال 1936 و هنگام سفری که به اروپا داشت آغاز کرد. جیان کارلو منوتی (Gian Carlo Menotti) دستیار وی، باربِر را در این کار همراهی می کرد.

در ژانویهٔ ۱۹۳۸ باربر این قطعه را برای آرتورو توسکانینی (Arturo Toscanini) که یکی از رهبران ارکستر نامدار آن زمان بود، فرستاد. توسکانینی ابتدا اجرای آن را رد کرد اما بعدا از طریق یک دوست مشترک به باربِر گفت که حاضر است این قطعه را اجرا کند و دلیل پس فرستادن آن این بود که توسکانینی آن را برای اجرای آتی حفظ کرده بود. گفته می‌شود که توسکانینی تا قبل از روزِ اجرای جهانی این قطعه موسیقی هرگز بار دیگر به نت‌ها نگاه نینداخته بود. اولین اجرای آرتورو توسکانینی به همراه ارکستر سمفونیک NBC در روز ۵ نوامبر ۱۹۳۸ در نیویورک از رادیو پخش شد و به شدت مورد استقبال قرار گرفت.

الکساندر جِی.مورین (Alexander J. Morin) منتقد موسیقی و نویسنده کتاب (Classical Music: The Listener's Companion) این آهنگ را پر شور و زیبا توصیف کرده و نوشته است که نمی توان آن را گوش کرد و اشک نریخت.

اما Adagio for Strings تنها به زمان خود محدود نماند. در سال ۲۰۰۴، شنوندگان برنامهٔ Today BBC، Adagio for Strings را به عنوان غمگین‌ترین قطعه کلاسیک همهٔ دوران در سال 2005 انتخاب کردند، این قطعه موسیقی در فهرست ملی ضبط اصوات آرشیو کتابخانه کنگره آمریکا ثبت شد.

Adagio for Strings به عنوان مارش عزای دو نفر از روئسای جمهور آمریکا، فرانکلین روزولت و جان اف کِنِدی از رادیو و تلوزیون پخش شده است. علاوه بر این، در مراسم ختم گریس، شاهزادهٔ موناکو و ختم آلبرت اینشتین این قطعه اجرا شد. در جشن‌های افتتاحیهٔ المپیک زمستانی ونکوور ۲۰۱۰ نیز این قطعه اجرا شد.

به غیر از استفاده در این مراسم، Adagio for Strings در فیلم ها هم شنیده شده که از آنها می توان به دو فیلم جوخه (Platoon) محصول 1986 و فیلم مرد فیل نما (The Elephant Man) محصول 1980 اشاره کرد.

تک آهنگی که شاهکارِ آهنگسازش شد

این آهنگ از سوی موسیقیدان های سبک تِرنس و الکترونیک هم مورد استقبال قرار گرفته که معروفترین آنها، تیسیتو (Tiësto) و فِری کورستِن Ferry Corsten)) هستند.
تک آهنگی که شاهکارِ آهنگسازش شد

منبع: دیباچه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد براتی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
0
1
شربت وشکلات
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار