شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۸۸۳۶
تاریخ انتشار : ۵۹ : ۱۱ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۷

مراسم اختتامیه نخستین دوره مدرسه تابستانی با محوریت فیلمسازی توریستی با حضور دانشجویان حاضر در این کارگاه‌ها و همچنین داوران و مدیران دانشگاه‌های سینمایی در مدرسه ملی سینمای ایران برگزار شد.

به گزارش دیباچه ،مراسم اختتامیه نخستین دوره مدرسه تابستانی با محوریت فیلمسازی توریستی عصر روز گذشته 6 شهریورماه با حضور روح الله حسینی مدیرعامل مدرسه ملی سینمای ایران، جمعی از مدیران دانشگاه های سینمایی، داوران و مشاوران گروه‌های فیلمسازی در محل مدرسه ملی برگزار شد.

قبل از آغاز این مراسم دانشجویان حاضر در این مدرسه تابستانی همزمان با داوران، 31 فیلم کوتاه 3 دقیقه ای را به تماشا نشستند. پس از آن داوران با ارزیابی آثار، 6 فیلم برتر با موضوع توریستی را معرفی کردند و 2 فیلم از این آثار به طور مشترک رتبه پنجم را از آن خود کردند که جوایز نقدی همراه با تندیس مدرسه ملی سینما به آنها اهدا شد.

در ابتدای این مراسم روح الله حسینی مدیرعامل مدرسه ملی سینمای ایران ضمن خوش آمدگویی به حاضران درجمع گفت: من همراه با دانشجویان هر 31 فیلم ساخته شده در این مدرسه سینمایی را با دقت دیدم و با وجود زمان و امکانات اندکی که دانشجویان در اختیار داشتند، توانستند با غیرت و همتی که به خرج دادند فیلم های خوبی بسازند.

وی در پایان صحبت‌های خود گفت: برگزاری مدرسه تابستانی فیلمسازی فعالیتی مرسوم در سطح دنیا است به این معنا که مدرسه تابستانی با این هدف که آموخته‌های تئوریک را کاربردی کند، برگزار می‌شود و هدف همه ما هم این بوده که بتوانیم آموخته‌های تئوریک را در فضایی مثل مدرسه ملی سینما کاربردی کنیم و شکل عملی به آن ببخشیم. در واقع هدف این است که مسیر آکادمیک بین‌المللی را برای سینماگران جوان ترسیم کنیم و برگزاری مدرسه تابستانی هم در راستای همین هدف طراحی و اجرا شد. امیدوارم در سال آینده در سطح بین‌المللی و به میزبانی مدرسه ملی سینما یک مدرسه تابستانی دیگر برگزار کنیم.

در ادامه این مراسم مهدی کرم پور فیلمساز که به عنوان مدرس کارگاه و مشاور در امر فیلمسازی در نخستین دوره مدرسه تابستانی حضور داشت با بیان این مطلب که برگزاری مدرسه تابستانی با موضوع فیلمسازی توریستی اتفاق نیکویی است گفت: با سرعت اتفاق‌های ناخوشایندی که برای ایران درحال رخ دادن است و متاسفانه در راس اخبار بین‌المللی قرار گرفته‌ایم، برگزاری چنین فعالیت‌های فرهنگی و سینمایی در قالب مدرسه تابستانی اتفاق بسیار خوبی است.

وی ادامه داد: مدرسه تابستانی با محوریت فیلمسازی توریستی این فرصت را به دانشجویان داد تا فکر کنند و بیاندیشند که فیلمسازی آنگونه که می‌پندارند ساده و سهل الوصول نیست و علاوه بر بحث‌های تکنیکی که سینما را ساده کرده، می‌توان لحظه‌ای ایستاد و درباره سینما فکر کرد، به خصوص اینکه مسئله توریسم مطرح است و قرار است کارگاهی و دانشگاهی به سرفصلی قابل تأمل در حوزه سینمای توریستی دست پیدا کرد.

امیر توده روستا یکی دیگر از مدرسان این مدرسه فیلمسازی، درباره فیلم‌های ساخته شده و مورد ارزیابی قرار گرفته مدرسه تابستانی گفت: وقتی قرار شد 31 فیلم 3 دقیقه‌ای را مورد ارزیابی قرار دهیم، همه فکر می‌کردیم که خیلی زود به فیلم‌های اول تا پنجم می‌رسیم و بهترین‌ها را انتخاب می‌کنیم اما چنین نشد و کیفیت فیلم‌ها از جهت ساخت و هم از لحاظ انتخاب سوژه به اندازه‌ای خوب بود که تا آخرین لحظه فیلم دیدیم و درباره تک تک آنها صحبت کردیم تا اینکه به جمع‌بندی رسیدیم.

وی در پایان صحبت‌های خود گفت: ساخته شدن 31 فیلم در مدت زمان 2 هفته اتفاق خوبی بود و دانشجویان در این مدرسه تابستانی فرصت داشتند تا ببینند ساخت فیلم‌های سفارشی حرفه ای چگونه است و این تجربه کمک کرد تا دانشجویان با فضای حرفه‌ای فیلم‌های سفارشی آشنا شوند.

پس از پایان صحبت‌های توده روستا بخش اهدای جوایز نقدی همراه با تندیس مدرسه ملی سینمای ایران آغاز شد و 6 فیلم به عنوان بهترین فیلم‌های نخستین دوره مدرسه تابستانی با محوریت فیلمسازی توریستی انتخاب شدند که به 2 فیلم به شکل مشترک عنوان پنجم تعلق گرفت.

براساس این گزارش ملیکا صالحی صدقیانی با فیلم «کوچ ک» از دانشگاه سوره و معصومه سادات نبی پور با فیلم «Heart beat of time» از دانشگاه تهران به طورمشترک رتبه پنجم نخستین مدرسه تابستانی با موضوع توریستی را دریافت کردند و توانستند لوح تقدیر به همراه جایزه 1 میلیون تومانی و تندیس مدرسه ملی سینما را از آن خود کنند.

پویا باطبی با فیلم «بازگشت» از دانشگاه سینما تربیت مدرس رتبه چهارم نخستین مدرسه تابستانی با موضوع فیلم توریستی را دریافت کرد و توانست لوح تقدیر و جایزه 1میلیون و500 هزار تومانی به همراه تندیس مدرسه ملی سینما را از آن خود کند.

فریبا جمور با فیلم «از کلانتری با عشق» از دانشگاه سوره رتبه سوم این دوره از مدرسه تابستانی را با محوریت فیلمسازی توریستی از آن خود کرد و لوح تقدیر همراه با جایزه 2 میلیون تومانی و تندیس مدرسه ملی سینما را دریافت کرد.

دامون فخاری با فیلم «پرسه» از دانشگاه هنر رتبه دوم را دریافت کرد و لوح تقدیر همراه با جایزه 3 میلیون تومانی و تندیس مدرسه ملی سینما را از آن خود کرد.

علی اسدی با فیلم «COCOON» از دانشگاه سوره رتبه اول از نخستین مدرسه تابستانی با موضوع توریستی را دریافت کرد و لوح تقدیر به همراه جایزه 3 میلیون و 500 هزار تومانی و تندیس مدرسه ملی سینما به این فیلمساز جوان اهدا شد.

نخستین دوره مدرسه تابستانی با محوریت فیلمسازی توریستی به همت مدرسه ملی سینمای ایران با همراهی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران و گروه گردشگری مارکوپولو از تاریخ 20 مردادماه به مدت 2 هفته، به میزبانی دانشگاه سوره برگزار شد و عصر روز گذشته بهترین‌های این مدرسه توریستی معرفی شدند.

دانشجویان حاضر در این مدرسه فیلمسازی توریستی از دانشجویان سینما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بودند و از سوی دانشگاه‌های خود معرفی شدند. این دانشجویان در مدت زمان یک هفته تحت آموزش‌های استادان دعوت شده در این دوره آموزشی در حوزه فیلمسازی توریستی قرار گرفتند و در ادامه پس از گذشت یک هفته با همراهی استادان راهنما فیلم‌های 3 دقیقه‌ای تولید کردند.

لازم به توضیح است طرح توانمندسازی و اشتغال‌پذیری دانشجویان سینما از جمله ماموریت‌های مهم و اصلی مدرسه ملی سینمای ایران است که از سال گذشته و پس از امضای تفاهمنامه همکاری با دانشگاه‌ تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه صدا و سیما، دانشگاه هنر تهران، دانشگاه سوره و دانشگاه هنر اصفهان اجرایی شده است.


نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳