جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۸۱۲۳
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۵۲ : ۱۲ - ۲۱ مهر ۱۳۹۶
خاطره بازی با فیلمهای دهه 60
هر هفته یکی از فیلمهای موفق دهه 60 سینمای ایران، معرفی و گاه تحلیل می شود. برای امروز جمعه 21 مهرماه فیلم سینمایی «شکار» ساخته مجید جوانمرد در نظر گرفته شده است. اثری مزین به نام بزرگانی چون ساموئل خاچیکیان، بابک بیات و خسرو شکیبایی.

به گزارش خبرنگار سینمایی دیباچه، سینمای ایران در دهه 1360 متنوع و پرفراز و نشیب است. در آن سالها فیلمهای زیادی ساخته شدند که خیلی از آنها ارزش هنری نداشتند اما در آن میان، کارگردان هایی نیز بودند که به تولید آثار با کیفیت فکر می کردند.

فیلم سینمایی «شکار» تولید شده در سال 1366، ساخته مجید جوانمرد، یکی از آثاری است که پرداختن به آن خالی از لطف نیست؛ زیرا زنده یاد خسرو شکیبایی در آن ایفای نقش کرده و بازیگر مقابلش پرویز پرستویی بوده است؛ از همه مهمتر اینکه آهنگساز این فیلم یکی از هنرمندان به نام عرصه موسیقی یعنی زنده بابک بیات است، مردی که طی سالهای فعالیتش در عرصه موسیقی و سینما شاگردان زیادی را تعلیم داد و فیلمهای زیادی را با نام خود به عنوان آهنگساز مزین کرد.

«شکار»، فیلمی جاده ای و آبرومند درباره رفاقت و مبارزه ای از نوعی دیگر!

فیلم سینمایی «شکار» را می توان یک اکشن جاده ای به حساب آورد؛ زیرا همه لوکیشن های فیلم در جاده و در داخل کامیونی که شخصیت های فیلم با آن ادامه مسیر می دهند، رخ می دهد.

در فیلم «شکار» که قصه آن در دوران پهلوی اتفاق می افتد، ماجرا از این قرار است که احمد (پرویز پرستویی) راننده کامیون است. او که حامل بار گوشت است، قصد دارد هرچه زودتر خود را به تهران برساند؛ زیرا همسرش باردار و پا به ماه است. احمد در شهری میان راهی توقف می کند تا استراحت کند، اما در آن شهر اتفاقی رخ می دهد و مجسمه ای که قرار بوده روز بعد پرده برداری شود منفجر می شود. احمد قصد دارد شهر را ترک کند، اما مأموران به او مضمون می شوند و از او بازجویی می کنند و در نهایت رهایش می کنند؛ اما قضیه به همین جا ختم نمی شود! احمد به مسیرش ادامه می دهد و در راه با جوانی به نام مصطفی (خسرو شکیبایی) آشنا می شود و او را سوار می کند؛ مصطفی اهل شیراز است و انقلابی است و تازه از زندان رژیم شاهنشاهی آزاد شده است. احمد غافل از اینکه دردسرهای جدیدی منتظر اوست مصطفی را سوار می کند و درگیر اتفاقاتی می شود. مأموران به دنبال مصطفی هستند و احمد این موضوع را در میانه راه می فهمد؛ آنهم زمانی که رفاقتی میان او و مصطفی شکل گرفته است. تعقیب و گریز میان مأموران و کامیون آغاز می شود. از جایی به بعد، احمد با مصطفی همراه می شود و قید همه چیز را می زند؛ اما در نهایت در چنگ مأموران گرفتار می شوند و مصطفی مورد اصابت تیر قرار می گیرد و کشته می شود و این در حالی است که احمد تحت تأثیر شخصیت او قرار گرفته و آدم دیگری شده است.

فیلم «شکار» در برخی سکانس ها دچار شعارزدگی است و خاکستری نبودن شخصیت ها به این موضوع دامن زده است؛ اما با این حال، بازی خوب خسرو شکیبایی و پرویز پرستویی که در آن سالها هنوز به چهره های مطرح تبدیل نشده بودند، این کاستی را مرتفع کرده است. نکته جالب اینکه در آن سالها هنوز سینماگران به ویژگی های منحصر بفرد خسرو شکیبایی پی نبرده بودند و صدای او را دوبله می کردند! در فیلم «شکار» نیز این اتفاق افتاد و خسرو خسرو شاهی به جای خسروی سینمای ایران صحبت کرد.

فیلم «شکار»، اثری است خوش ساخت با ریتمی یک دست و منظم، که بخش بزرگ این امتیاز را باید مدیون زنده یاد ساموئل خاچیکیان، فیلمساز کهنه کار و ارزنده سینمای ایران بود؛ زیرا تدوین فیلم را او انجام داده است.

موسیقی خوب و بی نقص بابک بیات نیز برکار نشسته و در انتقال حال و هوای فیلم به مخاطب نقش موثری دارد آن را به اثری با ارزش تبدیل کرده است.

در نهایت باید گفت فیلم «شکار» برای همه عواملش اثری آبرومند و قابل قبول است زیرا با همدلی و عشق ساخته شده است. از دیگر بازیگران این فیلم می توان به نعمت الله گرجی، مهری ودادیان، عنایت بخشی، علی آقاجانیان، منیژه سلیمی اشاره کرد و عبدالرضا ساعتچی فرد (تهیه کننده)، برگونی بغوسیان (فیلمبردار) از دیگر عوامل اصلی این اثر سینمایی هستند.

در پایان باید از مجید جوانمرد یاد کرد که در سالهای نه چندان دور یکی از کارگردان های مطرح سینمای اکشن محسوب می شد؛ او به جز فیلم «شکار»، «دستمزد»، «مار»، «تیغ آفتاب»، «قافله»، «عروسی خون»، «در سرزمینی دیگر» و «شکار روباه» را کارگردانی کرده و «آدم باش» آخرین اثر اوست که در سال 193 تولید شده و بازیگرانی چون امین حیایی، اکبر عبدی، نیوشا ضیغمی و سیروس گرجستانی در آن ایفای نقش کرده اند.

یادداشت وحید خانه ساز

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
4
1
این فیلم دارای یک نقص اساسی است وان هم شخصیت پردازی کاراکترها در فیلم نامه میباشد نه شخصیت انقلابی ونه راننده هیچ یک درست از کار درنیامده اند البته این فیلم یک نگاه سطحی وگذرا به همه چیز دارد وچیزی در خور مخاطبش ندارد
حکمت
|
United States of America
|
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۲
0
4
در متن فوق به اشتباه درج شده که دوبلور به جای آقای خسرو شکیبایی آقای خسروشاهی هستند .... آقای منوچهر اسماعیلی به جای ایشان دوبله کردند با گویش شیرازی
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
0
3
دوبلور خسرو شکیبایی در این فیلم آقای منوچهر اسماعیلی بودند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار