شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۶۷۲۹
تاریخ انتشار : ۲۶ : ۱۲ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۶
اندر حکایت پیامک های تبلیغاتی و البته اجباری اپراتورهای تلفن همراه
تبلیغات گسترده اپراتورهای تلفن همراه در عرصه های مختلف، درد لاعلاجی است که نه تنها اعصاب و روان مشترکان را به بازی می گیرد؛ بلکه از نظر مالی نیز به آنها آسیب می زند. ریشه این حربه های تبلیغاتی و اقتصادی در کجاست؟

به گزارش خبرنگار دیباچه، در دنیای امروز تبلیغات یکی از بخش های مهم ارتقاء بخش اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و بدون این عنصر مهم، تقریبأ نمی توان به فعالیت های جمعی پرداخت و به لحن عامیانه تر کاسبی کرد!

هیچ کس فکرش را نمی کرد که تکنولوژی طی مدت کوتاهی زندگی مردم را اینگونه تحت تأثیر قرار دهد. زمانی تنها راه ارتباطی مردم تنها خطوط تلفن ثابت بود و تنها مرجعی که به تبلیغات محصولات کمپانی ها و شرکت ها و کارخانه های مختلف می پرداخت تلویزیون بود آنهم با چند کانال محدود که برنامه های محدودی داشتند و البته تبلیغات روزنامه ای، که از زمان اولین روزنامه ها وجود داشته و مورد توجه بوده است!

شاید از اواخر دهه 1370 به بعد بود که موبایل به زندگی مردم راه پیدا کرد، البته در چند سال اول، موبایل وسیله ای عمومی و همگانی نبود و عده معدودی از آن استفاده می کردند که آنها هم یا بازاری بودند یا پولدار!

کمی بعد بود که مخابرات خط های موبایل دولتی خود را با بهای کمتر از قیمت بازار به مردم فروخت و عده ای را در بازار سیاه دلالی، صاحب مال و منال کرد زیرا به تجارتی کاذب تبدیل شده بود.

کوچک شمردن اصول اخلاقی در تبلیغات اجباری مجازی!

اما بالاخره چند سالی گذشت و موبایل جای خود را در زندگی مردم یافت و کم کم سرو کله اپراتورهای دیگر نیز پیدا شد و مخابرات اپراتور تلفن همراهش را نام گذاری کرد؛ تا به این ترتیب وارد بازار رقابت با اپراتورهای دیگر شود.

حالا چند سالی از آن روزها می گذرد و اپراتورهای تلفن همراه با دادن امتیازهای اعتباری در مکالمه و افزودن تشویق های دیگر، تلاش می کنند مشتریان را به سمت خود جلب کنند تا در عرصه رقابت پیشرو باشند و از رقبای خود پیشی گیرند و مناطق بیشتری را در سطح کشور پوشش دهند.

همانطور که پیش تر گفته شد، تبلیغات بخش جدانشدنی اقتصاد در زندگی امروز است و طبیعی است که اپراتورهای تلفن همراه برای رونق بیشتر از امکاناتی که در اختیار دارند استفاده کنند. هرچند «پیام های تبلیغاتی» آفت بزرگ موبایل داران است؛ زیرا گاه برای هر پیامک مبلغی از موجودی آنها کم می شود بی آنکه خود بخواهند و از این موضوع راضی باشند!

از این بدتر مشکل حذف پیامهای تبلیغاتی است که به دلیل تنظیمات از پیش تعیین شده و شاید مذاکره ای که میان بخش تبلیغاتی اپراتورها و مالک شرکت ها و موسسه های مختلف شکل گرفته امکان پذیر نیست!

اما مسئله ای مهم تر وجود دارد و آن دادن وعده های کذب به مشترکان است؛ گاه دیده شده که اپراتور اقدام به تبلیغ نرم افزارهایی می کنند که بنیان خانواده ها را هدف گرفته است! اغلب آنهایی که موبایل دارند با چنین برنامه هایی آشنایی دارند؛ مثلأ اینکه نرم افزاری وجود دارد که با نصب آن می توان رفت و آمد همسر یا فرزند خود را کنترل کنیم و با پرداخت مبلغی نه چندان ارزان می توانیم آن را بخریم و روی گوشی خود و خانواده نصب کنیم و چهارچشمی مراقب آنها باشیم!

البته برخی از اپراتورها پا را از این نیز فراتر گذاشته اند و نرم افزاری را تبلیغ می کنند که می توان به وسیله آن تلفن اطرافیان را شنود کرد!

ناگفته نماند که تبلیغات کذب زمانی رونق گرفت که کانالهای مجازی و صفحه های اینترنتی در زندگی مردم جایگاه ویژه ای پیاد کردند. پس از کمی نت گردی و پرسه زدن در دنیای مجازی با تیترهای دروغی مواجه می شویم که هدف از طرح آنها عضویت در کانال یا بخش مورد نظر ادمین است و بس! وجود ربات های ظاهرأ کاربردی وعجیب و غریب نیز دلیل دیگر این هرج و مرج است که قبح دروغ و دروغگویی را شکسته و باعث شده دروغ بخش مهمی از تبلیغات اینترنتی باشد.

توقع این است که اپراتورهای تلفن همراه اخلاقی تر و انسانی تر عمل کنند و با نظارت های دقیق تر به کار خود ادامه دهند و بیش از این در رواج تبلیغات کذب اصرار نورزند؛ زیرا اگر به همین روال پیش روند به زودی اعتماد مشتریان را (که بزرگترین سرمایه آنهاست)، از دست می دهند!


یادداشت وحید خانه ساز
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳