چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۵۰۸۵
تاریخ انتشار : ۱۷ : ۱۲ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
درباره اتفاقات خوب فرهنگی هنری در مسابقه فوتبال ایران و ازبکستان
روز پیش تیم ملی فوتبال ایران موفق شد با اختلاف دو گل تیم ازبکستان را شکست دهد و مقتدرانه به جام جهانی برود؛ موضوع قابل توجه در این بازی حضور عروسک های غول پیکری بود که پیش از بازی به اجرای نمایش پرداختند. یادداشت زیر درباره این اتفاق فرهنگی و پیامدهای خوب آن است.

به گزارش خبرنگار تئاتر دیباچه، روز پیش تیم ملی فوتبال ایران در یک بازی مقتدرانه تیم ازبکستان را با اختلاف دو گل برد تا به جام جهانی برود. این خبر به خودی خود خوشحال کننده است اما پیش از بازی، اتفاقی بهتر رخ داد! و آن حضور عروسک های غول پیکر در استادیوم آزادی بود.

ناگفته پیداست که، استفاده از پتانسیل های فرهنگی در قالب فعالیت های هنری می تواند در شناساندن هرچه بیشتر ایران و ایرانیان به دیگر کشورها موثر باشد؛ بخصوص در مکانی بزرگ چون استادیوم آزادی، پیش از آغاز مسابقه ای مهم با آن همه تماشاچی! آن هم در حالی که ایران میزبان کشوری خارجی است.

وقتی تئاتر با عروسک های غول پیکر به استادیوم آزادی می رود!

ایران کشور فارس ها، کوردها، ترک ها، لرها ، بلوچها و دیگر قوم هایی است که با اتحاد در کنار یکدیگر زندگی می کنند، اما مردم اغلب کشورها درباره این موضوع چیزی نمی دانند! موسیقی ایرانی نشنیده اند و از قدمت تاریخی کشورمان بی خبرند!

در این میان، رویدادهای بین المللی فرصت خوبی برای شناساندن فرهنگ ایرانی هستند و فرقی نمی کند که آن رویداد ورزشی باشد یا یک جشنواره ای سینمایی!

روز گذشته، پیش از بازی مهم دو تیم ایران و ازبکستان، ورزشکاران خارجی و تماشاچیان شاهد هنرنمایی عروسکهای غول پیکری بودند که با موسیقی فولکوریک ایرانی می رقصیدند و پای کوبی می کردند؛ اتفاقی که توجه ورزشکاران ازبکستان را جلب کرد و حال و هوای ورزشگاه را تغییر داد و تصاویر آن از آنتن تلویزیون پخش شد.

در همین راستا، غلامحسین زمان‌آبادی، رئیس کمیته فرهنگی، اجتماعی و بازی جوانمردانه فدراسیون فوتبال درباره برنامه های فرهنگی یک روز پیش از برگزاری مسابقه فوتبال ایران و ازبکستان، درباره برنامه های فرهنگی فدراسیون فوتبال گفته است: موضوع تکریم ارباب رجوع یا به عنوان دیگر تکریم تماشاگر در دستور کار است.

وی همچنین گفته است: حتی استفاده از تورهای یک روزه برای تماشای فوتبال هم در برنامه‌های آتی قرار دارد تا بتوانیم تماشاگر را به ورزشگاه بیاوریم و برایش امکانات رفاهی در نظر بگیریم و سپس به منزل بازگردانیم؛ در واقع قصد داریم با سازمان تبلیغات اسلامی تفاهمی امضا کنیم تا آسیب‌هایی که شناسایی شده است را به صورت تئاتر درمانی اعمال کنیم. بازیگران این‌ها عروسک‌های غول پیکیری به ارتفاع شش متر هستند که پیش از بازی و بین دو نیمه با سناریوهای از پیش تعیین‌شده بحث‌های فرهنگی را پیش می‌برند.

رئییس کمیته فرهنگی، اجتماعی و بازی جوانمردانه فدراسیون فوتبال درباره حضور عروسک های غول پیکر در مسابقه دیروز نیز گفته است: چهره‌های این تئاترها از سمبل‌های قدیمی فرهنگ خودمان گرفته شده و قطعاً در آینده سعی می‌کنیم هر هفته در مسابقات لیگ برتر گروه‌های تئاتر همه استان‌ها را فعال کرده و نمادهای عروسکی فوتبال را به جامعه معرفی کنیم.

بی شک با برنامه ریزی درست و با استفاده از نیروهای متخصص در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری، می توان فرصت های بهتری ایجاد کرد و از هر مناسبتی برای شناساندن فرهنگ ایرانی سود برد؛ اما ورزشی چون فوتبال می تواند برد رسانه ای بالایی داشته باشد زیرا طرفداران بسیاری دارد که هر روز به تعداشان افزوده می شود.

به امید آنکه این روند ادامه پیدا کند و به یک بازی ختم نشود!


یادداشت وحید خانه ساز




نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳