دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳  |  Monday, 09 December 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۳۸۰۹
تاریخ انتشار : ۰۶ : ۱۳ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۶
به گزارش دیباچه
۱۲ فیلم خارجی در جشنواره جهانی فجر اکران می شوند و همگی آنها از بزرگان سینمای جهان هستند.

به گزارش خبرنگار سینمایی دیباچه، 12 فیلم خارجی از کارگردان های شاخص سینما در جشنواره جهانی فجر امسال به روی پرده می روند؛ آثاری از کن لوچ، آندره وایدا، ترنس مالیک و ورنر هرتسوگ. اسامی فیلمها و جزییات بیشتر در پی می آید.

12 فیلم شاخص از بزرگان سینما در جشنواره جهانی فجر+شناسنامه

12 فیلم شاخص از بزرگان سینما


1-مستند آمریکایی سفر زمان (Voyage of Time)

محصول آمریکا

ساخته ترنس مالیک،

مستندی درباره هستی، آفرینش و تحول گونه های مختلف.

« سفر زمان» سپتامبر پیش به عنوان یکی از رقبای جایزه شیر طلای جشنواره ونیز در لیدو روی پرده رفت. این فیلم بر اساس نظریه دو فیزیکدان ریچارد فاینمن و آلبرت انیشتین ساخته شده است؛

ترنس مالیک تاکنون با «خط قرمز باریک» برنده خرس طلای جشنواره برلین شده و با «درخت زندگی» جایزه نخل طلای جشنواره کن را کسب کرده است.

«برهوت»، «روزهای بهشت»، «دنیای نو»، «به سوی شگفتی» و «شوالیه جام به دست»، از دیگر آثار ترنس مالیک است.


2-من دانیل بلیک (I, Daniel Blake)

محصول مشترک بریتانیا، آلمان، بلژیک و فرانسه

ساخته کن لوچ

فیلمنامه «من، دنیل بلیک» را پل لاورتی نوشته است. این فیلم اثری است تکان دهنده درباره نجار بیماری که برای حفظ کمک هزینه های رفاهی خود سخت در تکاپوست. شیوه روایت فیلم و نگاه بی پرده کن لوچ به موضوع یکی از نقطه قوت های این فیلم است.

فیلم «من، دانیل بلیک» سال پیش جایزه نخل طلای شصت و نهمین دوره جشنواره فیلم کن را برای کن لوچ بریتانیایی به ارمغان آورد.


3- پسا تصویر (Afterimage)

محصول لهستانی

ساخته آندره وایدا،

«پسا ‌تصویر» آخرین ساخته آندره وایدای لهستانی است که قصه آن در سال 1948 می گذرد. این فیلم به اتفاق ها و حوادث فرهنگی، سیاسی و اجتماعی آن دوران لهستان می پردازد.زمانی که اعضای حزب کمونیست تلاش می کنند خط فکری هنرمندان را به سود خود تغییر دهند. «پسا تصویر» داستان وادیسلاف چمینسکی هنرمند آوانگارد است که مورد آزار حزب کمونیست قرار می گیرد.

«پسا‌تصویر» نخستین بارسال پیش در جشنواره فیلم تورنتو روی پرده رفت، این فیلم سال گذشته نماینده لهستان در بخش فیلم خارجی‌زبان جوایز اسکار نیز بود، اما نامزد نشد.

«سرزمین موعود»، «دوشیزگان ویلکو»، «مرد آهنین»، «کاتین» آثاری از آندره وایدا هستند که طی سالهای فعالیتش نامزد اسکار شده اند. گفتنی است وایدا در سال ۱۹۹۹ جایزه اسکار افتخاری را برای «پنج دهه کارگردانی درخشان» دریافت کرد.


4-مستند تبعید (Exile)

محصول مشترک کامبوج و فرانسه

به کارگردانی ریتی پان

فیلم مستند «تبعید» درباره دوران پس از نسل‌کشی خمرهای سرخ در کامبوج است.

«تبعید» بیست و یکمین اثر ریتی پان کارگردان کامبوجی است. این فیلم سال پیش در بخش نمایش‌های ویژه شصت و نهمین جشنواره فیلم کن اکران شد.


5-مستند راه کورساوا (Kurosawa’s Way

محصول فرانسه

ساخته کاترین کادو

مستند «راه کورساوا» درباره تجربه تجربیات شخصی او و آکیرا کوروسوا کارگردان فقید ژاپنی است؛ اثری شامل مصاحبه کادو با فیلمسازان مختلف و عکس‌های آرشیوی،

مصاحبه‌های موجود در فیلم «راه کوروسوا» بر مشاهدات تکنیکی و فلسفی فیلم‌های کوروساوا تمرکز دارند.


6- فارغ‌التحصیلی(Graduation)

محصول رومانی

ساخته کریستیان مونجیو

یک فیلم به کارگردانی کریستین مونجیو است که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد.

«فارغ التحصیلی» درباره یک پزشک است که در شهری کوچک، در کشور رومانی زندگی می کنند. این فیلم برای رقابت نخل طلا در جشنواره کن 2016 انتخاب شد.


7-دختر ناشناس (The Unknown Girl)

محصول بلژیک

ساخته ژان-پی‌یر و لوک داردن

«دختر ناشناس» آخرین ساخته ژان-پی‌یر و لوک داردن، برادران فیلمساز بلژیکی است و درباره یک پزشک جوان و با استعداد است که حاضر نمی‌شود دیروقت در مطب خود را روی یک مراجعه‌کننده مرموز باز کند. او صبح روز بعد می‌فهمد که مراجعه‌کننده دختری بوده که حالا مرده است و پلیس هیچ راهی برای شناختن هویت دختر ندارد.

برادران داردن با دو نخل طلا از جشنواره فیلم کن از مشهورترین و معتبرترین فیلمسازان اروپایی به شمار می‌روند. آن‌ها پیش از این برای «رزتا» و «کودک» دو بار برنده نخل طلا شده‌اند. داردن‌ها همچنین برای «سکوت لورنا» جایزه بهترین فیلمنامه را از جشنواره کن گرفتند و برای «پسری با دوچرخه» جایزه بزرگ هیئت داوران را به خانه بردند. سه سال پیش نیز فیلم «دو روز، یک شب» به کارگردانی آن‌ها با بازی ماریون کوتیار در بخش مسابقه اصلی کن نمایش داده شد.


8- نمک و آتش (Salt and Fire)

به کارگردانی ورنر هرتسوگ،

محصول آلمان

«نمک و آتش» درباره دو زیست‌شناس است که برای تحقیقات سازمان ملل درباره یک فاجعه‌زیست محیطی به آمریکایی جنوبی فرستاده می‌شوند.

ورنرهرتسوگ یکی از کارگردان های موج نو آلمان است و «آگیره، خشم خداوند» ، «معمای کاسپار هاوزر» «فیتس کارالدو» را ساخته است.


9- مرگ در سارایوو (Death in Sarajevo)

ساخته دنیس تانوویچ

محصول تانوویچ از بوسنی،

«مرگ در سارایوو» بازسازی نمایشنامه «هتل اروپا» نوشته برنارد هانری لوی است که به تلاش های امروز در پایتخت بوسنی و هرزگوین برای تاثیرگذاشتن روی یکصد سال کشمکش و جنگ و خونریزی در میان کشورهای همسایه می پردازد؛ این فیلم سال پیش به عنوان نماینده بوسنی و هرزگوین در بخش اسکار فیلم خارجی‌زبان، به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی شد.

«مرگ در سارایوو» نخستین بار در شصت و ششمین جشنواره فیلم برلین اکران شد و جایزه بزرگ هیئت داوران را دریافت کرد.


10- فرانتز (Frantz)

به کارگردانی فرانسوا اوزون

محصول فرانسه،

داستان فیلم «فرانتز» بعد از جنگ جهانی اول در دهکده ای کوچک رخ می دهد؛ زنی جوان به نام آنا عزادار نامزدش فرانتز است که در نبردی در فرانسه کشته شده است و برای دیدن او هر روز به قبرستان می‌رود. روزی، یک مرد فرانسوی جوان به نام آدرین هم گلی روی سنگ قبر می‌گذارد. حضور او بعد از شکست آلمان یک ارتباط جدید را به همراه دارد و..

فیلم سینمایی «فرانتز» سال پیش در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره ونیز روی پرده رفت و برنده جایزه مارچلو ماسترویانی بهترین بازیگر مرد یا زن جوان جشنواره برای پائولا بیر بازیگر آلمانی شد.


11-ستاره نجواگر (Whispering Star)

ساخته سیون سونو

محصول ژاپن

«ستاره نجواگر» اثری مینی‌مالیستی است درباره یک اندروید که به کهکشان سفر می‌کند تا بسته‌هایی را به آخرین بازماندگان بشر تحویل دهد.


12-ردپا (Spoor)

ساخته آگنیشکا هولاند

محصول لهستان

«ردپا» آخرین اثر آگنیشکا هولاند کارگردان مطرح لهستانی است از روی کتاب پرفروش «گاوآهن خود را روی استخوان‌های مرده بکش» نوشته اولگا توکارچوک ساخته است؛ این فیلم درباره یک مهندس عمران بازنشسته است که در یک دهکده کوهستانی در مرز لهستان و جمهوری چک دور از دیگران زندگی می‌کند.

«رد پا» سال پیش در جشنواره برلین برنده جایزه آلفرد بائر (خرس نقره‌ای) شد.

«اروپا اروپا» و «در تاریکی» از آثار مشهور آگنیشکا هولاند است.

سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶(۲۱ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
رکورددار دوی ۴۰۰ متر ایران در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

حدادی قول جذب مربی خارجی داده است/بخاطر جراحی اردوی تیم ملی را از دست دادم!

۱۶:۰۵  -  ۱۳ آذر ۱۴۰۳
مدافع تیم ملی فوتبال در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

سپاهان تیم پرستاره‌ای نیست/ کادرفنی باید پاسخگوی غیبتم در تیم ملی باشد!

۰۹:۰۶  -  ۱۰ آذر ۱۴۰۳
هانیه رستمیان، تیرانداز المپیکی ایران در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اولین لژیونر تیرانداز ایران هستم/ با عملکرد خوبم، تیم را به فینال رساندم

۰۹:۰۰  -  ۱۱ آذر ۱۴۰۳
دبیر سیزدهمین رویداد صاحبدلان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

تئاتر دینی نباید محدود به تاریخ یا رویداد‌های مذهبی باشد

۰۹:۰۰  -  ۰۸ آذر ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار