به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه دیباچه، این کتاب شامل ۸ داستان کوتاه است که دو داستانش بلندتر از بقیه هستند. داستان اول «قول و قرار» و دیگری داستان «از چهاردهسالگی میترسم» که اتفاقاً بهترین داستانهای مجموعه هم هستند. داستانهای کتاب اخیر حسن محمودی، درفضایی بین واقعیت و فرا واقعیت اتفاق میافتند و نویسنده به خوبی توانسته داستانهایش را روی مرز این دو روایت کند.

بهترین داستان مجموعه، داستان «از چهاردهسالگی میترسم» است. داستانی نسبتاً بلند با ساختاری پیچیده، نه آنقدر که خواننده را سردرگم کند. داستانی که با توصیفاتی از فضایی فراواقعیتی آغاز میشود و به آرامی به یکی از واقعیترین معضلات اجتماعی نزدیک میشود.
دختری که در چهاردهسالگی برای دفاع از خود در مقابل تعرض، فرد متعرض را کشته و حالا جامعه و زمین و زمان مانده که چه قضاوتی دربارهی این عمل داشته باشد و هیچکس هم نمیتواند به قطعیت چندوچون ماجرا برسد.
داستان «از چهاردهسالگی میترسم» نمونهای کاملاً حرفهای از تبدیل کردن یک واقعهی اجتماعی به روایتی داستانی است. کاری که این روزها خیلی از نویسندگان کشورمان را وسوسه کرده و متاسفانه در اغلب موارد یا داستانهای سطحی در دفاع از حقوق زن از کار در آمدهاند و یا در حدِ گزارشی اجتماعی باقی ماندهاند و فراتر نرفتهاند.
سرمای هولناکی که در روایت نفسگیر و با حوصلهی این داستان وجود دارد، یادآور جستجوهای کاراکتر ترومن کاپوتی در فیلم «کاپوتی» است که براساس تجربه شخصی این نویسندهی مشهور آمریکایی ساخته شد.
این کتاب در 147 صفحه و به قیمت 13000 هزارتومان توسط نشر چشمه به چاپ رسیده است و تا به امروز سه مرتبه تجدید چاپ شده است.
این مجموعه داستان به قلم حسن محمودی نویسنده معروف است که تا به امروز آثار خواندی از او به چاپ رسیده است، از جمله آنها می توان به: یونس، مار آباد، وقتی آهسته حرف می زنیم المیرا خواب است و یکی از زنها دارد می میرد اشاره کرد.