جمعه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴  |  Friday, 09 May 2025

دیباچه

کد خبر: ۲۷۵۵
تاریخ انتشار : ۴۰ : ۰۹ - ۱۴ آبان ۱۳۹۴
امین تارخ در گفتگویی از وجود برخی آلودگی ها در سینما پرده برداشت: برخی از افراد میانی که در آثار نمایشی حضور دارند تصمیم‌گیرنده‌اند. آنها از بازیگران مرد توقع پول و از خانم‌ها متاسفانه توقعات دیگری دارند

دیباچه :

امین تارخ از معدود بازیگرانی است که در کارنامه خود، برخی از بهترین نقش‌های سینمایی و تلویزیونی را به ثبت رسانده است. در سینما در فیلم‌هایی مانند پرنده کوچک خوشبختی، سارا، سرب و... بازی کرده و در تلویزیون نقش‌هایی مانند شیخ حسن جوری (سریال سربداران)، بوعلی‌سینا، سفر سبز، معصومیت از دست رفته، جراحت و... با نام او پیوند خورده است.

دیباچه امین تارخ

بازیگران زیادی را هم به دنیای بازیگری معرفی کرده است؛ مهتاب کرامتی،‌ ترانه علیدوستی و گلاره عباسی برخی از آنها هستند. امین تارخ از آرش آصفی نام می‌برد که در فیلم رستاخیز نقش بکیربن حر ریاحی را بازی کرده و برای همین نقش توانسته سیمرغ بهترین بازیگر را از جشنواره فیلم فجر از آن خود کند.

جام جم با این بازیگر پیشکسوت درباره چگونگی ورود به دنیای بازیگری گپ زد و او بی‌رودربایستی درباره فضای آلوده‌ای که برای حضور بازیگران جوان در آثار نمایشی وجود دارد، گفت.

در سال‌های اخیر کمتر بازیگر جوانی را دیده‌ایم که به دنیای حرفه‌ای راه ‌یابد و موفق شود. چه دلیلی وجود دارد که ستاره‌های جوان کم شده‌اند؟

کم نشده‌اند. اما برای کمتر دیده‌ شدن آنها چند دلیل وجود دارد. اول این‌که بازیگران جوان به زمان نیاز دارند که دیده شوند و مورد توجه قرار گیرند. اما تعداد زیادی بازیگر هستند که آموزش دیده‌اند و آماده کار هستند هم به لحاظ استعداد و هم معیارهای حرفه‌ای، اما واقعیت این است که وضعیت سینما و تلویزیون به بسامان نیست. یعنی آمادگی برای جذب چهره‌های تازه، کمتر وجود دارد. سازندگان بیشتر تمایل دارند از کسانی که دم دست‌شان است، استفاده کنند چون به آنها دستمزد نمی‌دهند.

این روش باعث می‌شود راه ورود به حرفه برای آنهایی که تحصیلکرده‌اند و معیارهای ورود به دنیای بازیگری را دارند بسته شود.

این «امکان» چگونه باید به وجود آید؟ گاهی شنیده می‌شود که برخی پول می‌دهند و بازیگر می‌شوند و یا عده‌ای از لابی‌های دیگر وارد دنیای بازیگری می‌شوند، اما امکان درست چیست؟

برای کسانی که وارد حرفه بازیگری شده‌اند، حرفی ندارم. اما برای کسانی که وارد نمی‌شوند چند نکته وجود دارد؛ برخی از افراد میانی که در آثار نمایشی حضور دارند تصمیم‌گیرنده هستند. آنها از بازیگران مرد توقع پول و از خانم‌ها متاسفانه توقعات دیگری دارند. به نظرم باید این هشدار به گوش مسئولان برسد که اگر این جریان ادامه پیدا کند، فضا آن‌قدر آلوده خواهد شد که خانواده‌ها از ورود فرزندانشان به حرفه بازیگری جلوگیری خواهند کرد. من از شرایط ورود بازیگران به دنیای حرفه‌ای انتقاد می‌کنم چون شرایط اصلا خوب نیست.چند سال قبل هم شرایط همین‌گونه بود، آن زمان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موضوع را مطرح کردم، مدیران مسئول دو خط تلفن ایجاد کرده و از بازیگران خواستند اسامی کارگردانان، تهیه‌کنندگان و... را که از بازیگران برای حضور در آثار نمایشی درخواست پول و یا چیز دیگری می‌کنند به این وزارتخانه معرفی کنند.

آن سال با برخی از متخلفان برخورد‌ شد. اکنون هم شرایط شبیه آن سال شده است، به نظرم اگر نظارت درستی به‌وجود‌ آید و مسئولان با چند نفر برخورد کنند، دیگران از این کار اجتناب خواهند کرد.

شما به عنوان بازیگر پیشکسوت چگونه از استعدادهای جوان حمایت می‌کنید؟

اگر من در اول دوره اعلام کنم که از حضور هنرجوها در سینما و تلویزیون حمایت خواهم کرد تا پایان عمر بدهکار خواهم بود. نمی‌شود مثلا دو سه نفر را معرفی کرد و برای بقیه این کار را انجام نداد. از همان اول می‌گویم من فقط وظیفه آموزش را به‌عهده دارم که به‌درستی این کار را انجام خواهم داد. با همکاری استادان مختلف برنامه‌ریزی آموزشی درستی را اجرا می‌کنیم، اما هیچ‌کدام ادعا نمی‌کنیم که هنرجوها را به دنیای بازیگری وارد می‌کنیم چون ادعای اشتباهی است. ورود به عرصه حرفه‌ای در گرو خیلی چیزها و خیلی افراد است و به‌سادگی امکان‌پذیر نیست. اولا نقش باید به شخص بخورد، تهیه‌کننده و کارگردان باید قدرت ریسک بالایی داشته باشند که نقش را به چهره جوان و ناشناخته‌ای بسپارند. از آن طرف بازیگر جوان باید استعداد و قابلیت‌های لازم برای حضور در کار حرفه‌ای را داشته باشد. من خیلی تعجب می‌کنم وقتی می‌بینم آگهی‌هایی در روزنامه‌ها منتشر می‌شود با این تاکید که «آموزش بازیگری با تضمین ورود به حرفه»!

این آموزشگاه‌ها در پایان دوره نمی‌توانند این تضمین را اجرایی کنند و هنرجویان به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شکایت می‌کنند و باقی ماجراها. اما من هیچ‌گاه وارد این ماجراها نشده‌ام و نخواهم شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳