چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۴  |  Wednesday, 11 February 2026
کد خبر: ۲۰۶۰۶
تاریخ انتشار : ۲۲ : ۱۲ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۵

نوای تشت‌زنی «ناصر وحدتی» پس از ده سال در تالار وحدت پیچید

دیباچه: شب گذشته اولین شب کنسرت ناصر وحدتی به همراه گروه گیل و آمارد در تالار وحدت تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار موسیقی دیباچه، در این کنسرت دو ساعته، ناصر وحدتی به همراه گروه گیل و آمارد در حضور علاقه‌مندان به موسیقی به اجرای قطعات موسیقی فولکلور گیلان پرداختند. این کنسرت به دو بخش تقسیم شد که در بخش اول ساز و آواز و در بخش دوم موسیقی زنان گیلان و کوبه‌ای ارائه شد.
ناصر وحدتی اولین شب کنسرت مرداد ماه تالار وحدت را به استاد محمد رضا شجریان تقدیم کرد و سپس در بخش اول به اجرای قطعاتی از جمله رعنا، زرنگیس، باغ محتشم و غیره پرداختند.

دیباچه-کنسرت گروه گیل و آمارد به سرپرستی ناصر وحدتی
وحدتی در توضیح بخش دوم به حاضرین گفت: من در این ترانه‌ها کوچک‌ترین دخل و تصرفی نمی‌کنم، یعنی اصلا حق انجام این کار را ندارم. ما فقط برای بهتر شنیدن آن، موسیقی ساخته‌ایم.
این هنرمند افزود: موسیقی فولکلور گیلان مورد پذیرش مردم قرار گرفته و دلیل آن با معنا بودن این نوع از موسیقی است.
وی با اشاره به این‌که موسیقی زنان در گیلان بسیار اهمیت دارد، گفت: اگر در گیلان زن نباشد، برنج هم نیست. زنان در شالیزارها، دانه دانه برنج را می‌کارند و موسیقی زنان گیلان هنگام کار اجرا می‌شود و بخشی از آن هم در خلوت خودشان. یعنی در هنگام کار و برای بهتر انجام شدن کارشان، زمزمه می‌کنند.
برای اولین بار در قسمت دوم کنسرت ناصر وحدتی و گروه گیل و آمارد در تالار وحدت تهران، تشت نیز به سازهای کوبه‌ای اضافه شد و هنرمندان همخوان به همراه دیگر نوازندگان به تشت‌زنی پرداختند.

دیباچه-کنسرت گروه گیل و آمارد به سرپرستی ناصر وحدتی
ناصر وحدتی متولد سال ۱۳۲۶ در لیش سیاهکل است. وی از کودکی عاشق موسیقی و هنر بود و در این زمینـه کتابی با عنوان «زندگی و موسیقی» نیز به چاپ رسانده است. وحدتی علاوه بر موسیقی، دستی بر نوشتن داستان و نقد نیز دارد. چاپ نقدهای وی ‌در مجله‌های سینمایی، دیلمان، و کلک گواه دلیلی بر این مدعاست. رمان «داستان سیاهکل»، «من ریحان هستم» و «می‌خواهم خنده بمانم» از جمله کتاب‌های وحدتی در حوزه داستان هستند.
وحدتی که در کنسرت‌های متعدد خود، شورانگیزترین آوازهای فولکلور موسیقی گیلان را خوانده و عشقش را به گیلان به نمایش گذاشته است، فعالیت خود را از سال ۱۳۶۵ شروع کرد.
همکاری با گروه موسیقی شمشال در سال ۷۷، اجرای کنسرت در فرهنگسرای نیاوران در سال ۸۰، همکاری و اجرای موسیقی با گروه گیل و آمارد، اجرای کنسرت با گروه عشاق در تهران، ساری وگچساران و اجرای موسیقی محلی در جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر تنها بخشی از فعالیت‌های هنری این هنرمند موسیقی گیلان است.

دیباچه-کنسرت گروه گیل و آمارد به سرپرستی ناصر وحدتی
وحدتی را می‌توان یکی از پژوهشگران و دل‌سوزان موسیقی فولکلور نامید که با تلاشی منحصر به فرد در جمع‌آوری، دسته‌بندی و اجرای موسیقی فولکلور گیلان، به اجرای آن قطعات می‌پردازد و در واقع جلوی از بین رفتن و فراموش شدن این جنس از موسیقی گیلان را گرفته است.
کنسرت مرداد ماه ناصر وحدتی و گروه گیل و آمارد در تالار وحدت تهران تا امشب ادامه دارد.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیط این کنسرت می‌توانند به سایت ایران کنسرت مراجعه کنند.
مطالب برگزیده
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور به دیباچه گفت؛

شبکه فرسوده آب تهران باید فوراً نوسازی شود / تخلیه پایتخت غیرعملی است!

۰۸:۳۰  -  ۱۶ آذر ۱۴۰۴
یک جامعه شناس و صاحب نظر مسائل شهری  در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

تمرکز گرایی و رشد بی رویه، تهران را با بحران‌های زیست محیطی، فرسایش زیر ساخت و نابرابری مواجه میکند

۱۲:۱۸  -  ۲۵ آبان ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت:

اعلام تزریق ۴ همت برای خوابگاه‌ها/ غربالگری اجباری سلامت روان برای دانشجویان آغاز شد

۱۰:۲۹  -  ۱۴ آبان ۱۴۰۴
مدیرکل اداره کل هنرهای نمایشی در گفتگو با دیباچه:

جشنواره نمایش‌هایی آیینی و سنتی، نسل جوان را با هویت فرهنگی و هنری آشنا می‌کند

۱۷:۴۸  -  ۲۰ مهر ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو خواندنی فاکس نیوز با دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان

نظام جمهوری اسلامی در دکترین خود هیچ جایگاهی برای سلاح هسته‌ای قائل نیست / کسی به‌خاطر موضوع حجاب در ایران بازداشت یا مجازات نمی‌شود

۱۶:۴۱  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
گریزلدا؛ جنون و قدرت ملکه کوکائین 

زوایای پیدا و پنهان مینی‌سریال شش قسمتی نتفلیکس!

۱۶:۲۲  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
در پی قهرمانی کشتی فرنگی ایران در جهان

رهبر انقلاب: آفرین به ورزشکار و مربی و مدیر؛ ملت را شادمان و کشور را آبرومند کردید

۲۳:۱۹  -  ۳۰ شهريور ۱۴۰۴