يکشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۴  |  Sunday, 26 October 2025
کد خبر: ۱۰۹۱۳
تاریخ انتشار : ۰۹ : ۰۵ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۵

نگارش سریال «سعدی» توسط منصور براهیمی به پایان رسید

دیباچه: منصور براهیمی سرپرست نویسندگان سریال «سعدی» از پایان نگارش این سریال الف ویژه و پروژه فاخر نمایشی خبر داد.



به گزارش دیباچه به نقل از خبرگزاری فارس، منصور براهیمی نویسنده سریال «سعدی» ضمن اعلام این خبر در پاسخ به این که آیا در حین نگارش متن به بازیگر خاصی برای ایفای نقش قهرمان قصه یعنی سعدی فکر کرده است یا نه، توضیح داد: نه، من به بازیگر خاصی برای بازی در این نقش فکر نکردم. چراکه ویژگی های متن فراتر از اقتضائات بازیگری و شرایط تولید سریال ها در ایران است. ما سعی کردیم در این پروژه فیلمنامه نویسی را ارتقاء بدهیم و به نظر من همانطور که می توان به این هدف رسید، می توان قابلیت های بازیگری و شرایط تولید را هم در عرصه سریال سازی ارتقاء داد.

 

دیباچه-منصور براهیمی


وی افزود: ما هنگام نگارش این متن درباره این که چه کارگردانی قرار است سریال را بسازد و چه شرایط تولیدی برای آن در نظر گرفته می شود، به ایده آل ها فکر کردیم. بخش ها و مقاطعی از متن است که از غزلیات سعدی الهام گرفته است. در دنیای آرمانی 700 غزل او که عشق را مفهومی انسان ساز معرفی می کند، جست و جو کرده و تلاش کردیم تا از دل هریک داستانی بیرون بکشیم.

براهیمی درباره ویژگی های متن این سریال بیان کرد: قسمت هایی از فیلمنامه هست که دنیای غزلیات و اشعار سعدی را منعکس می کند و باید دید بازیگری در ایران میتواند سعدی را کار کند یا بازیگران عرب که این مرحله با طراحی درست به سرانجام می رسد.

وی در پاسخ به این که آیا زندگی قهرمان قصه در «سعدی» مهم‌تر است یا روایت رویدادهای تاریخی پیرامونی او، خاطرنشان کرد: به هر دو بخش در این سریال توجه شده است. اتفاقات تاریخی پیرامونی سعدی مهم است. زیرا او به هر حال در زمان معینی زندگی کرده و از شرایط روز جامعه خود تاثیر گرفته است اما نه به این معنا که داستان را از طریق رویدادهای تاریخی دنبال کنیم. مرکز فیلم و سریال برون مرزی در ابتدای کار به دنبال این بود که نوعی دراماتوژی از زندگی سعدی انجام شود.

این نویسنده همچنین عنوان کرد: در واقع ما ابتدا تصور کردیم چه کسانی قرار است این سریال را بینند و اگر آن ها مجالس سبعه را نخوانده و نظریات او را در بوستان و گلستان دنبال نکرده باشند، احساس کنند فضاها و موقعیت های داستان برایشان آشناست. به نظرم متن این سریال از این نظر موفق است. بخشی از این فیلمنامه از زندگی سعدی و بخشی از آن از تاریخ همزمان با او برگرفته شده است. اما همه این ماجراها ریشه در کلیات دارد. مهم ترین هدف متن این است که مخاطب در نهایت احساس نکند که یک سریال تاریخی می بیند، بلکه او به تماشای اثری درباره زندگی یک شاعر برجست به نام سعدی را نشسته است. موقعیت را آشنا می یابد و بدون اینکه در متن مستقیما اقتباسی شده باشد، دراماتورژی را داریم و در یک گذر تاریخی و جغرافیایی هستیم.

مجموعه الف ویژه «سعدی» به سرپرستی منصور براهیمی در 52 قسمت 60 دقیقه ای که پژوهش آن در مرکز فیلم و سریال برون مرزی آغاز شده بود، در مرکز گسترش فیلم نامه نویسی رسانه ملی به نگارش در آمده است.
مطالب برگزیده
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴