پنجشنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴  |  Thursday, 24 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۹۰۰۸
تاریخ انتشار : ۲۳ : ۰۷ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۵
 

iman-jafari-pouyan

ایمان جعفری پویان گفت گوش دادن به موسیقی یکنواخت مثل هر روز خوردن قورمه‌سبزی است.

دیباچه: ایمان جعفری پویان، نوازنده کلارینت ساکسفون و خواننده آلبوم «سونامی عشق» در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما درباره خاستگاه موسیقی راک و ریشه‌هایش در جز خاطرنشان کرد: ادامه منطقی منطقی موسیقی جز و راحت‌تر شدن فعالان آن عرصه موسیقی راک را پدید آورد. البته در زمینه موسیقی جز، هم جز پاپیولار داریم که ملودی‌ها و هارمونی‌های کمی ساده‌تر دارد مانند «استندآپ‌جز» که کمی پاپیولرتر از جز مدرن و ... است.

او ادامه داد: برای شنیدن موسیقی جز، باید در فضای این نوع موسیقی قرار گرفت، پس از مدتی که موسیقی‌های دیگر را به‌خوی گوش دادید، درمی‌یابید که یک چیزی کم است، موسیقی جز آن کمبود را جبران می‌کند. اصولا من توصیه نمی‌کنم که آدم‌ها درمورد شنیدن موسیقی تک‌سبک باشند؛ عده‌ای می‌گویند که فقط موسیقی متال گوش می‌دهند و عده‌ای تنها موسیقی جز می‌شنوند و .... این اتفاق مانند این است که شما هر روز قرمه‌سبزی بخورید، این غذا خوشمزه است اما باید تنوع را در غذا رعایت کنید؛ موسیقی نیز غذای روح است.

جعفری پویان درباره میزان فروش آلبوم «سونامی عشق» گفت: یکی از دلایلی که سبب می‌شود در زمینه فروش آثار موسیقی اتفاقی نیفتد این است که مردم بابت هر چیزی که به دستگاه گوارش مربوط می‌شود، پول می‌دهند اما بابت غذای روح‌شان که خروجی آن را نمی‌دانند، پول نمی‌پردازند و این مساله گلایه من است که این‌گونه آن را مطرح می‌کنم.

این نوازنده و خواننده تصریح کرد: من در یک رستوران و در عرض مدت دو روز، 200 نسخه از آلبومم را فروختم. به یک رستوران در شمال رفته بودم که در آنجا ارکستری نیز وجود داشت که فقط مرا معرفی کردند. سی‌دی‌های آلبوم «سونامی عشق» من نیز آنجا بود. مردم که می‌رفتند پای صندوق تا پول شام‌شان را حساب کنند، یک سی‌دی نیز خریده بودند اما به نشر جوان، 300 نسخه داده‌ام تا در شهر کتاب‌ها پخش کند ولی دیدم در یک رستوران و کنار محصول غذا، راحت‌تر آلبوم را می‌فروشند تا در مراکز فرهنگی.

 

ایمان جعفری پویان درباره اسم مستعار خود و وجه تسمیه آن توضیح داد: قصد داشتم کمی نام خانوادگی‌ام را سبک‌تر کنم چون طولانی است و مردم از اسم‌های خلاصه بیشتر استقبال می‌کنند. نام «ایمی‌جی» را برای نوازندگی‌ام انتخاب کردم. قرار نیست چک بکشم! در کار هنری مردم با چنین اسم‌هایی راحت‌تر هنرمند را می‌شناسند.

این نوازنده کلارینت درباره میزان استقبال از موسیقی اینسترومنتال در ایران اظهار کرد: اکنون موسیقی اینسترومنتال در آسانسورها جا دارد و ما می‌توانیم به اندازه بالا رفتن از سه‌طبقه موسیقی گوش کنیم؛ مگر اینکه برج داشته باشیم و این تعداد، به 40 طبقه برسد.

او اضافه کرد: به نظر من افرادی که موسیقی غیرایرانی‌ای که زبان آنها را متوجه نمی‌شوند گوش می‌دهند و درنتیجه درگیر کلام نمی‌شوند اما موسیقی اینسترومنتال (بی‌کلام) گوش نمی‌کنند، افراد جالب‌تری هستند. این افراد نمی‌دانند که اگر موسیقی بی‌کلام گوش دهند، بیشتر لذت می‌برند.

 

 

جغفری پویان افزود: من به تجربیات خودم که رجوع می‌کنم، می‌بینم من هم از این راه وارد موسیقی بی‌کلام شده‌ام. در زمان کودکی‌ام مایکل جکسون یا پینک‌فلوید گوش می‌کردم و نمی‌دانستم چه می‌گویند اما موسیقی مرا با خود می‌برد؛ اکنون نیز همین‌طور است؛ نمی‌فهمم خواننده چه می‌گوید اما با موسیقی ارتباط برقرار می‌کنم و خواننده را به‌عنوان ساز می‌بینم. به همین دلیل وقتی آهنگی را می‌سازم به خود می‌گویم باید ووکال من به‌‌شکلی باشد که وقتی ملودی‌ با ساز زده می‌شود، قشنگ باشد. بسیاری از آهنگ‌های نوستالژیک که خواننده داشته است را بی‌کلام می‌نوازند و می‌بینیم چه‌قدر زیباست.

این خواننده و نوازنده توضیح داد: مثلا حسنو که یک نوازنده کلارینت معروف در ترکیه است، می‌گوید که من نوازنده کلارینت عجیب و غریبی نیستم اما با نواختن موسیقی‌های نوستالژیک مخاطب پیدا کرده‌ام. حسنو ملودی قطعاتی که مردم با آنها خاطره داشته‌اند را با کلارینت می‌زند شنونده‌ها نیز شعر را زمزمه می‌کردند؛ پس باز هم مردم درگیر شعر بوده‌اند. خود من در نخستین آلبومم به نام «دوباره»، همین کار را کردم؛ آهنگ‌های نوستالژیک دهه 50 را زدم البته چون آلبوم بسیار شخصی است، قطعاتی را که خودم به آنها علاقه داشتم را در این آلبوم گنجاندم.

آلبوم «سونامی عشق» به آهنگسازی، نوازندگی و خوانندگی ایمان جعفری پویان اردیبهشت ماه 1395 منتشر شد و در همان تاریخ نیز بر روی سایت بییپ‌تونز قرار گرفت.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳