جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۷۵۸۱
تاریخ انتشار : ۲۰ : ۰۹ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵
هنوز عکس خانوادگی «بزرگ آقا» روی دیوار اتاقش به جا مانده، دیواری که به اصطلاح شکم داده و هر گوشه‌اش ترکی برداشته و جای چسب و سیم‌هایی که برای فیلمبرداری سریال «شهرزاد» به روی آن نصب شده بودند، هنوز به یادگار مانده است!

دیباچه :

خانه «بزرگ آقا» در باغ سلیمانیه، باغی دو هکتاری در خیابان پیروزی تهران است که مالک آن بنیاد مستضعفان است. ساختمان قدیمی 100 ساله‌ای که داخل باغِ معروف به وثوق‌الدوله قرار دارد.

ایسنا نوشت صاحب این باغ میرزا حسن‌خان، معروف به وثوق‌الدوله، نخست وزیر و نماینده مجلس در زمان ناصرالدین شاه بوده است. او زمانی صاحب 25 هکتار از باغ‌های این منطقه بوده که بعدها بخش‌هایی از آن به سازمان آب، کلانتری، بوستان، اداره راهنمایی و رانندگی و شهرک مجتمع مسکونی واگذار شد. بعد از آن هم محوطه باغ به عنوان چایخانه سنتی و تفریحگاه مورد استفاده قرار می‌گرفت.

گفته می‌شود زمانی که این باغ به عنوان لوکیشن سریال پر طرفدار «شهرزاد» انتخاب شد، متروکه بوده و گروه دکور پروژه «شهرزاد» تزئینات داخلی آن را به سبک معماری سال‌های 1332 و در ٣۵ روز بازسازی و بخشی از محوطه‌ باغ را چمن‌ و گل کاری کرده‌اند. برخی از گلدان‌های شمعدانی که «مشهدی امان» باغبان خانه «آقا بزرگ» با آنها درد دل می‌کرد، در گوشه و کنار عمارت رها شده‌اند.


همه آنچه که ما از ظاهر این خانه در سریال دیده‌ایم دکور بوده و حالِ خانه وثوق الدوله خوب نیست.

بخشی از قسمت‌های سقف خانه نم داده و گچ بری‌های اطراف پنجره‌ها شکسته یا آسیب دیده‌اند. به نظر می‌رسد خانواده‌ای هم در بخشی از خانه ساکن هستند و پسر آنها دوچرخه‌اش را داخل سالن انتظار عمارت پارک کرده است.

خلوتگاه «قُباد» در شیروانی خانه و زیرزمین وضعیت اسفباری دارند. بخشی از سقف زیرزمین بر اثر رطوبت زیاد ریخته است.

بسیاری از درختان باغ عمارت به کلی خشک شده و هیچ امیدی به آنها نیست. اما درختان توتی که هنوز نفس می‌کشند پربار هستند. داخل حوض آب هم، همه چیز پیدا می‌شود جز آب . بخشی از دکور این سریال نیز همچنان در خانه باقی مانده که به نظر می‌رسد عوامل آن این کار را برای ساخت ادامه فصل دوم آن انجام داده‌اند.

درختان خشک شده خانه وثوق الدوله


احمد مسجد جامعی در بازدید از خانه «وثوق‌الدوله» در برنامه تهرانگردی گفت : از آنجایی که سریال «شهرزاد» در این منزل فیلمبرداری شده، این خانه ماندگار و عمومی شده اما آسیب‌های زیادی دیده است و سیستم آبیاری آن نیز از بین رفته که باید با استفاده از تانکر نسبت به آبیاری درختان باغ اقدام شود.

این عضو شورای شهر با اشاره به خسارت‌های وارده به این خانه تاریخی بیان کرد: ساختمان نیاز به حفظ و نگهداری دارد و با توجه به گستردگی فضای سبز و همچنین محصور بودن از سه طرف به نظر می‌رسد برای ایجاد پارک بانوان موثر باشد.

او با بیان این که این خانه ثبت ملی شده و دارای سبک معماری قاجار و ویژگی‌های خاص معماری است، در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری نسبت به خرید این خانه اقدام می‌کند یا نه، اظهار کرد: احتمال این کار وجود دارد، چرا که فضای سبز ارزشمندی در این باغ وجود دارد که باید حفظ شود.

در حالی که مسجد جامعی از ثبتی بودن خانه یا تبدیل شدن آن به پارک بانوان صحبت می‌کند، اما اسم خانه وثوق‌الدوله در فهرست اماکن ثبت ملی تهران وجود ندارد و از طرفی بخش زیادی از درخت‌های باغ خشک شده و به نظر نمی‌رسد بتوان آنجا را به پارکی برای بانوان تبدیل کرد.

مالک خانه‌ وثوق الدوله، خانه‌های تاریخی، موزه‌ها و هتل‌های دیگری را نیز در اختیار دارد، از جمله خانه «توماس توماسیان» تاجر ارمنی؛ «هتل آبعلی» و «هتل رزیدانس» نیز از جمله اماکنی هستند که به حال خود رها شده‌اند.

دیباچه - شهرزاد دیباچه - لوکیشن شهرزاد 1 دیباچه - لوکیشن شهرزاد 2 دیباچه - لوکیشن شهرزاد 3 دیباچه - لوکیشن شهرزاد 4 دیباچه - لوکیشن شهرزاد
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار