پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۴  |  Thursday, 18 September 2025
کد خبر: ۶۶۳۸
تاریخ انتشار : ۵۸ : ۰۵ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۴

«ملبورن» باز هم جایزه گرفت

فیلم «ملبورن» به کارگردانی نیما جاویدی موفق شد جایزه تماشاگران را از فستیوال فیلم های ایرانی مركز جین سیسكل شیكاگو کسب کند.

دیباچه:

فیلم سینمایی «ملبورن» ساخته نیما جاویدی در ادامه حضور بین المللی خود موفق به كسب جایزه تماشاگران از ٢٦ امین دوره فستیوال فیلم های ایرانی مركز جین سیسكل شیكاگو شد.

دیباچه-ملبورن


این جشنواره ۱۷ بهمن تا ۹ اسفند ماه برگزار و نتیجه رای گیری درباره برگزیدگان آن به تازگی اعلام شده است.

این فستیوال كه وابسته به موسسه هنر شیكاگو می باشد، كار خود را در سال ١٣٦٧ به عنوان اولین و قدیمی ترین فستیوال فیلم های ایرانی در آمریكای شمالی، آغاز کرد.

تحلیل یک مجله ایتالیایی درباره فیلم «ملبورن»

همچنین مجله ایتالیایی «تی وی سوریسی کانزونی» (TVsorrisie e canzoni) که یکی از مجلات پرفروش ایتالیایی است در یکی از مقالات اخیر خود و به بهانه اکران عمومی فیلم «اتاق» ساخته لنی آبراهامسون، اقدام به انتشار لیست ۱۰ فیلم سینمایی برتری که در فضای بسته ساخته شده اند کرده که نام یک فیلم ایرانی نیز در میان این ۱۰ فیلم به چشم می خورد.

جیانکارلو مازتی نویسنده این مقاله درباره فیلم «اتاق» می نویسد: واقعیت این است که بعد از اکران فیلم اتاق نمی توانستیم به یاد فیلم هایی که در یک فضای بسته ساخته شده اند نیفتیم. سال ها از به کار گرفتن چنین تکنیکی می گذرد (هیچکاک در سال ۱۹۴۸ اقدام به این کار کرد) اما این تکنیک هنوز هم رایج است خصوصا توسط کارگردانان بزرگی که می خواهند تجربه موفق تئاترهای پویا و تحسین شده را در سینما تکرار کنند (مثل پولانسکی با فیلم کشتار) یا با استفاده از محیطی منحصر به فرد، بر حس کلاستروفوبیا یا همان ترس از مکان های بسته تاکید کنند که فینچر در فیلم اتاق وحشت تجربه کرده است. یک چیز فوق العاده در این فیلم ها این است که فیلمنامه های درخشانی دارند.

مازتی در ادامه این مقاله با اشاره به اینکه برای کسانی که عاشق فیلم هستند و می خواهند از آن لذت ببرند هیچ چیزی بهتر از دیدن هماهنگی ارکستروار میان بازیگران و کارگردان در این جنس فیلم ها نیست می نویسد: ما مجموعه ای از ده فیلمی که در یک اتاق یا محیط بسته در ژانرهای مختلف ساخته شده اند انتخاب کرده ایم که می توانید آنها را ببینید یا دوباره ببینید و از دیدنشان لذت ببرید.

فیلمهای موجود در لیست این مجله ایتالیایی به ترتیب عبارتند از کشتار (رومن پولانسکی)، هشت نفرت انگیز (کوئنتین تارانتینو)، باید حرف بزنیم (سرجیو روبینی)، طناب (آلفرد هیچکاک)، کاهونای بزرگ (جان سوان بک)، اتاق وحشت (دیوید فینچر)، درخشش (استنلی کوبریک)، مکعب (وینچنزو ناتالی)، لاک (استیون نایت) و ملبورن (نیما جاویدی).

این نویسنده درباره دلیل انتخاب فیلم ایرانی ملبورن در این لیست می نویسد: نگویید که سینمای ایران خسته کننده است، چون نسل جدید سینمای ایران که پرچمدارشان اصغر فرهادی (کارگردان جدایی و گذشته) است، به ما چیزهای زیادی در خصوص اینکه چگونه فیلمنامه بنویسیم و فیلم بسازیم می آموزند. نیما جاویدیِ جوان یکی از امیدبخش ترین فیلمسازان این موج جدید است و فیلم جدیدش کلا در یک آپارتمان فیلمبرداری شده است.

مازتی در ادامه و بعد از توضیح داستان و توصیف ترس و اضطراب حاکم بر شخصیت های فیلم به خاطر قرار گرفتنشان در شرایطی سخت، می نویسد: بازیگر مرد این فیلم (پیمان معادی) خیلی خوب است و بازیگر زن به شدت خیره کننده است و پایان فوق العاده فیلم هم این مجموعه هماهنگ را کامل می کند.

مهر نوشت: مجله هفتگی «تی وی سوریسی کانزونی» (TV sorrisiee canzoni)  یکی از مجلات قدیمی ایتالیایی است که به رویدادهای هنری می پردازد. این مجله که از سال ۱۹۵۲ چاپ می شود در سال ۲۰۰۴ با تیراژ نزدیک به یک میلیون و چهارصد هزار نسخه پرفروشترین مجله ایتالیا شد.

فیلم سینمایی «ملبورن» سال گذشته با دوبله ایتالیایی، توسط کمپانی مایکرو سینما در ایتالیا اکران شد. پخش بین المللی این فیلم به عهده محمد اطبایی است
برچسب ها: دیباچه ، ملبورن
مطالب برگزیده
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴