چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳  |  Wednesday, 15 January 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۴۰۱۰
تاریخ انتشار : ۲۰ : ۰۹ - ۱۳ دی ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم

به گزارش دیباچه، صمد نژاد ابراهیمی، مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم در گفتگو با دیباچه در خصوص اقدامات وزارت علوم برای حمایت از پژوهش‌های بنیادی و کاربردی،اظهار کرد: به صورت کلی، از وظایف و سیاست‌های وزارت علوم، حمایت از حوزه‌های مختلف علوم چه بنیادی و چه کاربردی و فناوری است.
وی با بیان اینکه در حوزه‌های بنیادی کارهای سیاست گذاری خوبی انجام شده است،عنوان داشت: یک سری مشوق هایی در خصوص پایان‌نامه‌ها و طرح‌های مختلف علوم بنیادی انجام شده است، در بحث علوم بنیادی، یکی از مسائلی که باید از پایه سیاست گذاری شود این است که بحث فناوری در کشور خیلی برجسته شده و ممکن است باعث مغفول ماندن علوم پایه شود.

گر تحقیقات علوم پایه به درستی انجام نشود، در نهایت ما در TRL‌های بعدی مشکل داریم

نژاد ابراهیمی ادامه داد: اگر تحقیقات علوم پایه به درستی انجام نشود، در نهایت ما در TRL های بعدی مشکل داریم،معمولا علوم بنیادی TRL های یک تا سه هست؛ مثلا شما یک نردبان را فرض بکنید اگر شما پله‌های دوم سوم نداشته باشید نمی‌توانید در پله‌های بالا رفته و به مقصد برسید.
وی افزود: به همین خاطر ما سیاست‌های تشویقی مختلفی را در همکاری با بنیاد علم ایران در خصوص تعریف طرح‌ها داریم، صندوق عطف در حوزه‌های علوم بنیادی در پسا دکتراها برنامه‌های خوبی را توانسته اجرا بکند و همچنین مشوق‌های لازم را در نظر بگیرد.
این مسئول تصریح کرد: همه این فعالیت ها در نهایت منجر به تولید مقاله می‌شود، شاید سوالی که پیش بیاید این باشد که تولید مهارت به چه کار کشور ما می آید؟ بحث این است که در حوزه علم و فناوری نباید فقط یک بخش را بگیریم و بخش دیگر را فراموش کنیم، مثل این است که ما باشگاه بدنسازی برویم و فقط روی بازوها کار کرده و پاها را فراموش کنیم که این در نهایت باعث افتادگی فرد خواهد شد.
وی متذکر شد: به همین خاطر ما در وزارت علوم ،همه این حوزه‌ها را یکجا می‌بینیم، یعنی بحث چاپ مقاله بسیار برای ما اهمیت دارد، چون اگر چاپ مقاله در تحقیقات پایه ما نباشد، در نهایت فناوری درستی نخواهیم داشت و آن وقت همه علم ما وارداتی می شود.
نژاد ابراهیمی با بیان اینکه به صورت کلی در ۱.۸ از علم دنیا را مشارکت در تولید داشتیم و از ۹۸ درصد در حال استفاده هستیم،گفت: در یک استخر جهانی ما باید هم مشارکت داشته باشیم، هم از آنها استفاده بکنیم،کسی که نتواند مقاله ارائه بدهد،مطمئن باشید فناوری خوبی هم نخواهد داشت.
وی در خصوص برنامه‌های وزارت علوم برای تقویت همکاری‌های بین‌المللی در زمینه پژوهش گفت: بحث همکاری بین‌المللی بسیار برای ما با اهمیت است و در حال حاضر حدود ۳۸ درصد مواد تولیدات علمی ما با مشارکت بین‌المللی صورت می‌گیرد،بحث مراودات علمی و تبادل‌های دانشجویی برای ما بسیار جدی است.

گفتگو از : نسرین هاشمی

برچسب ها: وزارت علوم
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
رئیس فدراسیون ورزش‌های آبی در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تیم ملی واترپلو آینده درخشانی دارد/ لژیونر‌ها برای حضور در تیم ملی باید توجه مربی را جلب کنند

۱۷:۰۶  -  ۱۲ دی ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با الهه رضایی، مجری توانمند برنامه‌های کودک دهه ۶۰ و ۷۰

بچه‌های امروز، از پخش کارتن‌های گذشته هیجان زده می‌شوند

۱۳:۵۷  -  ۰۴ دی ۱۴۰۳
سرمربی تیم ملی بدمینتون در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

برگزاری مسابقات بین‌المللی بدمینتون در ایران یک امتیاز ویژه است/ برای رشد، نیازمند کمک بخش خصوصی هستیم

۱۳:۴۸  -  ۰۴ دی ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با محمدرضا سرشار، ملقب به رضا رهگذر از نویسندگان، پژوهشگران و منتقدان ادبی کشور

بیشتر نویسندگان و حتی کسانی که از نسل انقلاب هستند، به یک نسبیت گرایی روی آورده اند / در فضای مجازی در حال ساخت برنامه شاهنامه خوانی هستم!

۱۷:۵۱  -  ۱۲ دی ۱۴۰۳
ویدئو اجرای زیبای محمد علیزاده به نام « با خدا تنهام » در برنامه «یلدای مادرانه»

بازگشت محمد علیزاده بعد از چند سال به صداوسیما

۲۲:۲۵  -  ۲۸ آذر ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک :

پتانسیل بالای نمایش عروسکی مثل «کلاه قرمزی» و «جناب خان» در حوزه سرگرمی

۲۱:۲۱  -  ۲۸ آذر ۱۴۰۳