علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در گفتگوی اختصاصی با " دیباچه " در خصوص اهمیت کتابخوانی برای دانش آموزان گفت: محور آموزش و پرورش کتاب است و بدون کتاب، تحصیل و تعلیم و دانش معنا ندارد،هرگاه بحث علم و دانش مطرح می شود،در ذهن ما اول کتاب متجلی شده و بعد معلم و فضایی که طبیعتاً در آن تحصیل می کنیم،بنابراین اصلی ترین ماموریت ما پیوند دانش آموزان با کتاب است.
وی با بیان اینکه این موضوع در چند بخش در آموزش و پرورش مورد توجه قرار می گیرد،عنوان داشت: اگر قرار باشد موضوع توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی،انس با کتاب و افزایش سرانه مطالعه در جامعه را بالا ببریم، باید بر روی آموزش و پرورش سرمایه گذاری کرده و به دانش آموزان توجه بکنیم.
کاظمی ادامه داد: اگر قرار باشد بتوانیم موفقیتهای بیشتری داشته باشیم، باید به ابتدایی توجه بکنیم، یعنی از همان ابتدا اگر دانش آموز با کتاب انس بگیرد، این کاملاً نهادینه و عادت شده و دانش آموز از کتاب خواندن لذت میبرد.
وی تصریح کرد: ما هرچقدر به دورههای بعد برویم، ضریب سختی کار ما بیشتر می شود، خصوصاً الان که فضای مجازی به عنوان یک فضای کاملاً سرگرمی و یا حتی بگوییم دانشی در اختیار دانش آموزان هست کار را سختتر میکند.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: خوشبختانه امسال کار بسیار خوبی که دوستان به عنوان یک کار تجهیزاتی و کمکی انجام دادند، حدود ۴۰۰۰ کتاب کلاس یا بگوییم کتابخوانی کلاسی را در سراسر کشور افتتاح کردیم، حجم کار بسیار زیاد است، ولی استانها و انجمن اولیا و مربیان هم کمک خواهند کرد. ما خواهشی که از انجمن اولیا مربیان کل مدارس کشور و همینطور مدیران مدارس داریم این است که در دوره ابتدایی حتماً به ترویج کتابخوانی توجه و از ظرفیتهای دانشآموزان و اولیا استفاده کنند.
گفتگو از : نسرین هاشمی