پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳  |  Thursday, 21 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۳۷۰۱
تاریخ انتشار : ۰۰ : ۰۹ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
علی طربی، کارگردان در گفت و گو با دیباچه مطرح کرد؛

به گزارش دیباچه، علی طربی کارگردان  نمایش‌هایی چون: "مبارک و خاتون پرده‌نشین"، "رام کردن زن سرکش"، "قصه سیبی که نصف نشد"، "ازدواج بدون معطلی"، "شوق وصال" و "سامدون" معتقد است: در کشوری که به لحاظ فرهنگ و هنر از قدمت دیرینه و زیادی برخوردار است نیاز است تا در راستای احیای برخی از فرهنگ های فراموش شده آن از جمله نمایش های تخت حوضی کوشا باشیم تا این نمایش ها علاوه‌ بر اینکه به دست فراموشی سپرده نشود بلکه برای نسل امروز نیز بازگو شود.

علی طربی کارگردان و بازیگر نمایش "مبارک و خاتون پرده نشین" به دیباچه گفت: "مبارک و خاتون پرده نشین" یک نمایش تخته حوضی است که در قالب طنز در تماشاخانه سنگلج به اجرا درآمد و روی صحنه رفت؛ در کل مضمون  این نمایش بر پایه گذشت و فداکاری بنا شد.

وی با اشاره به اینکه این نمایش، داستان مردی است ک همواره زندگی خود را به برادر سپرده و به سفر حج می‌رود و با خیانت برادر خود مواجه می شود، افزود: با توجه به اینکه نسل جدید آشنایی زیادی با این نوع نمایش‌ها ندارند، از این رو ما سعی کردیم داستان این نمایش را بااتفاقات روز جامعه جلو ببریم تا بتوانیم تماشاچی را با خود همراه کنیم؛ اگر چه شاید مخاطب نسل قدیم در کنار نسل جدید آنچنان از این نوع نمایش
آشنایی خاصی نداشته باشند، بنابراین تمام توان خود را به کار بردیم تا برای تفهیم بیشتر داستان از موسیقی و کمدی روز بهره بگیرم.

این کارگردان تصریح کرد: با به روی صحنه بردن این نوع نمایش سعی کردیم در ارتباط با نمایش تخت حوضی بیشتر با مردم صحبت کنیم و آن را معرفی نماییم؛ البته در مسیر معرفی این نمایش، از کمدی های به روز بهره گرفتیم تا برقراری ارتباط با مخاطب بیشتر باشد. واقعیت این است که متاسفانه در دانشگاه ها کمتر اساتیدی هستند که این نوع نمایش را به نسل جدید معرفی کنند.استادان بزرگی چون  دکتر  داوود فتحعلی بیگی و دکتر ناصر بخت و... هستند که این روزها واقعا برای زنده نگه داشتن نمایش های پر قدمت از جمله تخت حوضی زحمات زیادی می‌کشند و با حمایت های که از این نمایش دارند به نوبه خود سعی کردند تا از فراموش شدن اینگونه آثار جلوگیری کنند؛ از این نظر حیف است در کشورمان که از نظر فرهنگ و هنر قدمت زیادی در جهان دارد، برخی از مباحثی که ریشه در فرهنگ و هنر این مرزو بوم دارند به دست فراموشی سپرده شوند.

او در پایان خاطرنشان کرد : از همه عزیزانی که در این مدت کنار ما بودند و ما را در به روی صحنه بردن این اثر یاری رساندند،  از جمله امیر حسین شفیعی تهیه کننده کار،  که حمایت همه جانبه کردند تشکر میکنم.


 

همچنین از پریسا مقتدی  مدیریت تماشاخانه سنگلج و آقای افشین نژاد و دیگر همکاران این مجموعه که ما را به روی صحنه بردن هر چه بهتر این نمایش یاری رساندند و از بازیگران، عوامل پشت صحنه وتماشاچیان عزیز نیز کمال تشکر دارم که با تماشای  این اثر از ما حمایت کردند.

گفتگو از : دینا محمدی

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار