جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۳۶۸۸
تاریخ انتشار : ۲۳ : ۲۳ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۳

فرحروز فاتحی، رئیس جشنواره فیلم کوثر و رئیس بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش، در گفتگو با دیباچه با بیان اینکه هنر سینما یکی از ابزارهایی است که می‌تواند ما را به اهداف‌مان در حوزه فرهنگ برساند، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران حضور پررنگ زنان را در بخش‌های مختلف ازجمله بخش‌های علمی و فرهنگی شاهد هستیم، اما همچنان کمبودی در بخش‌های مختلف احساس می‌شود.

حضور پررنگ زنان را بعد از انقلاب در بخش‌های علمی و فرهنگی شاهد هستیم/ بعد از ۱۵ سال دوباره جشنواره فیلم کوثر راه‌اندازی کرده‌ایم

وی افزود: بعد از ۱۵ سال دوباره جشنواره فیلم کوثر را راه‌اندازی کرده ایم تا فقدان نقش زنان را در دفاع مقدس، در ایثارگری و حتی در انقلاب اسلامی آن‌ها را به تصویر بکشیم. بعد از انقلاب بیشتر فیلم‌های ما در دوران دفاع مقدس به حضور رزمندگان و شهدا در جبهه‌ها اختصاص داشت و به حضور زنان در پشت جبهه‌ها می‌پرداخت، اما بعد از آن در سینما کمتر به موضوع زنان پرداخته شد، در حالی که باید بیشتر به نقش زنان پرداخته می‌شد.

رئیس بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش تصریح کرد: به منظور پاسداشت جایگاه زنانِ ایثارگر، جشنواره کوثر را در بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش راه‌‌اندازی کردیم. ما باید تلاش می‌کردیم تا نقش تاثیرگذار زنان در دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی را به نمایش دربیاوریم.

فاتحی افزود: نقشی که زنان ما در دفاع مقدس داشتند بسیار تاثیرگذار بوده است‌؛ رهبر معظم انقلاب بر این نقش بسیار تاکید دارند و آن را به عنوان الگوی سوم نقش زنان معرفی کردند، نقشی که نه شرقی و نه غربی است، چرا که شکل شرقی‌اش نقشی حاشیه‌ای و شکل غربی‌اش هم نگاهی جنسی به زن و الگویی در خدمت سرمایه‌داری دارد.

رئیس جشنواره فیلم کوثر تاکید کرد: نقش زنان تمدن‌ساز است. ما وظیفه داریم به این بخش توجه ویژه داشته باشیم، در جهان هر کاری را بخواهند تاثیرگذار نشان دهند، ابتدا فیلم آن را می‌سازند لذا ما باید به سینما توجه کافی داشته باشیم.

فاتحی گفت: تبیین مولفه‌های فرهنگ ایثار، شهادت و مقاومت زنان درتاریخ انقلاب اسلامی، الگوسازی از زنان فرهیخته ایثارگر، تشویق و ترغیب هنرمندان ایران اسلامی به فعالیت موثردر زمینه ترویج این مولفه‌ها در مسیر فرهنگ ایرانی و اسلامی از جمله اهداف این جشنواره است. اهدافی اصیل و بنیادین که با رویکردی تبیینی سیاست‌گذاری شده و با توجه به اهمیت هر یک از این موارد، می‌توان این جشنواره را یکی ازمهم‌ترین رویدادهای سینمایی کشور در شش‌ماهه نخست سال به حساب آورد.

گفتگو از : معصومه شمسینی غیاثوند

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار