به گزارش دیباچه، مستند "لور" کاری از محمد حسین صفری، سعی دارد اهمیت آب را در کشور ایران و حفظ ذخیره گاه های آبی را به تصویر بکشد.
محمد حسین صفری کارگردان مجموعه مستند" لور" در گفت و گو با دیباچه گفت: طبیعت همیشه و همواره دغدغه ی اول من در چارچوپ آثار هنری و مکتوب بوده و خواهد بود؛ بیشتر آثار من در حوزه ی فیلم، عکس و حتی شعر و داستان با موضوع طبیعت شکل گرفته اند؛ طبیعت اجزا و عناصر متنوع و گسترده ای دارد، در شرایط فعلی، موضوع آب در گستره ی طبیعت و زیست بومِ ما یک پدیده ی چالش برانگیز و مهمی شده است.

او افزود: مفهوم آب در هر شکل و شمایلی بایستی مورد توجه قرار بگیرد؛ یکی از مسائلی که در سال های اخیر در حوزه ی آب و محیط زیست، باید مورد توجه قرار می گرفت، پدیده ی طبیعی سیل و سیلاب ها بوده است، تا بیشترین بهره را از نعمت سیل و سیلاب در جهت ذخیره ی آب ببریم و حجم زیادی از آن را با مدیریت درست و اصولی و از پیش برنامه ریزی شده حفظ نماییم که متاسفانه این اتفاق نیفتاد و بعضا حتی برخی از سیلاب ها مسیر طبیعی خودشان را نیز طی نکردند و بیش از آنکه ما از نعمت حضورشان بهره ببریم، با بی تدبیری دچار نقمت شدند و مشکلاتی برای زندگی مردم در استان های سیل زده بوجود آوردند. مستند لور هم در پی همین هشدار به مسئولين و مردم است.
بازیگر نمایش " سه پوزه سه سر" به کارگردانی وجیه کریمی و نویسندگی شادروان ابراهیم کریمی هسنیجه که قرار است در بخش مسابقه ی جشنواره آیینی سنتی در خراسان شمالی روی صحنه رود، بیان کرد: مستند "لور" اهمیت آب را در کشور ایران و حفظ ذخیره گاه های آبی را با توجه به عملکرد دولت و مسئولین در سال های اخیر به چالش می کشد و ساخت آب بندها، احیای کاریزها و قنات ها برای حفظ آب و سیلاب های طبیعی در کشور، جلوگیری از تخریب شهرها و خانه ها بر اثر وقوع سیلاب های ناگهانی، از جمله موضوعاتی هستند که در قالب نمایش در این جشنواره به آنها پرداخته میشود.

بازیگر مجموعه " علقمه سرخ" که ایام محرم از شبکه آی فیلم روی آنتن رفت، گفت: مستند "لور" با توجه به بررسی تصویری پدیده ی سیلاب در سه استان خوزستان، گلستان و لرستان مرتبط با پراهمیت ترین مساله ی امروز خانوارها، کشاورزان، صنعتگران یعنی آب هست.این فیلم مستند به لحاظ موضوعی دغدغه مخاطب است، ولی به لحاظ فرم روایت و ساختار فیلم بیشتر جامعه هنری و مخاطب خاص را به تامل وا می دارد.
صفری پیرامون نام این مستند اظهار داشت: نام مستند از گویش لری برگرفته شده اما هر اپیزود عنوان مستقل خودش را دارد که از فرهنگ بومی و گویش محلی هر استان گرفته شده است؛ پرونده فیلم به لحاظ موضوعی بسته نیست و می توان موضوع فیلم را از مناظر متفاوتی روایت کرد.
این نویسنده، بازیگر و کارگردان تصریح کرد: از مستندسازان، باید به لحاظ مالی مورد حمایت قرار بگیرند؛ امروزه فضای مستند هم مثل سینما، به خاطر عملکرد مسئولین و مدیران تا حدی پیچیده و مافیایی شده است. مراکزی که امکان تولید دارند، با عده ی خاصی مستند می سازند، تا آنها را فقط در جشنواره های خودشان اکران نمایند ؛ واقعیت این است که بسیاری از مستندسازان دیگر انگیزه ای برای کار ندارند.

او بیان کرد: انجمن ها و صنوف مرتبط با مستندسازان هم باید دعواهای سلیقه ای و شخصی شان را کنار بگذارند و یکدست شوند تا بتوانند بستر مناسبی برای تولید مستند توسط همه ی مستندسازان با هر تفکر و سلیقه ای آماده و مهیا سازند و در جهت معیشت مستندسازان قدمی مثبت بردارند؛ امروزه انجمن ها و صنوف بجای حمایت از مستندسازان فقط درگیر تامین هزینه های انجمن ها از جیب خود مستندسازان هستند.
گفت و گو از دینا محمدی