جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴  |  Friday, 07 November 2025
کد خبر: ۵۳۱۳۷
تاریخ انتشار : ۰۶ : ۰۹ - ۰۱ مهر ۱۴۰۲
مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در گفتگو با دیباچه:

جشنواره بازی‌های رایانه‌ای پس از وقفه چهارساله در دهه فجر برگزار می‌شود

دیباچه-معصومه شمسینی غیاثوند: بازی‌های رایانه‌ای در فرهنگ‌سازی بین جوانان نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری دارد؛ ۳۴میلیون نفر در کشور مخاطب بازی‌های رایانه‌ای هستند که متوسط سنِ بازیکنان بازی‌های رایانه‌ای به ۲۳سال رسیده است و امروز بازی‌های رایانه‌ای جایگاه خود را به‌عنوان یک رسانه اصلی میان مخاطبان بازکرده است.جشنواره بازی‌های رایانه‌ای برای اولین بار پس از ۸ دوره در ایام‌ دهه فجر برگزار خواهد شد.

محمد امین حاجی‌هاشمی، مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در رابطه با اقدامات بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برای حمایت از این رسانه نوظهور، به دیباچه می‌گوید: با توجه به ظرفیت‌های عظیمی که در این بخش وجود دارد، تصمیم گرفته شد که این رویداد فرهنگی را با قدرت بیشتری دنبال کنیم. جشنواره‌ای که پس از وقفه‌ای چهار ساله به دلیل شیوع ویروس کرونا، برگزار می‌شود و برگزاری آن با عنوان جدید جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر و همزمان با برگزاری سایر جشنواره‌های فرهنگی به مناسبت دهه فجر اتفاق بسیار خوبی برای علاقه‌مندان این حوزه محسوب می‌شود.

جشنواره بازی‌های رایانه‌ای پس از وقفه چهارساله  در دهه فجر برگزار می‌شود/ بازی‌های ملی برای اعتلای هویت ایرانی اسلامی نقش مهمی دارد

او گفت: یکی از مهم‌ترین اهدافِ این جشنواره، رفع نقطه ضعف در فرآیند بازی‌سازی است. از نقاط ضعف موجود، بی‌توجهی به موضوع شبکه‌سازی بین بازی‌سازان و سرمایه‌گذاران بوده است و این طور تلقی شد که به یک رویداد ملی در این زمینه نیاز وجود دارد. بازی‌های ملی برای اعتلای هویت ایرانی اسلامی و یک فرصت و  ظرفیت مطلوب به شمار می‌رود و جشنواره بستری برای رشد و ارتقای این حوزه است. همچنین یکی از اهداف مهم از برگزاری این رویداد، انجام سرمایه‌گذاری برای ارتباط میان بازی‌سازان و مجموعه‌های سرمایه‌گذار است.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای تصریح کرد: سالانه در کشور بیش از یکصد بازی تلفن همراه و چندین بازی قوی، توسط بخش خصوصی تولید و منتشر می‌شود. تعدادی از آنها به بازارهای بین المللی راه پیدا کردند و مخاطبان بسیاری دارند. برخی از بازی‌ها در داخل و خارج از کشور مخاطبان چندمیلیونی دارند. سالانه این روند رشد بازی‌ها را  به همراه دارد اگرچه بخش مهمی از اتفاقات از دید فعالان رسانه پنهان مانده است.

حاجی‌هاشمی عنوان کرد: در سفرهای استانی و بازدیدی که از شرکت‌های بازی‌سازی داشتیم، با استعدادهای مختلفی آشنا شدیم. استعدادهایی که در مراکز رشد، مراکز دانشگاهی، در تیم‌های گروهی وجود دارد و بازیسازانی که به تولید بازی می‌پردازند. آنها علاقمند به همکاری با ناشران قوی در تهران و نیازمند مشاوران و مونتورهایی ( تدوین گر) هستند تا آنها بتوانند بازی‌های قوی‌تری تولید کنند. همچنین اکثریت آنها به دنبال مجموعه‌های سرمایه گذاری هستند که بتوانند متصل شوند و کارهای شأن را در تولیدات بیشتری عرضه کنند.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در پایان خاطرنشان کرد : بازی‌های رایانه‌ای ظرفیت عظیمی در فرهنگ‌سازی و اعتلای ایران اسلامی دارند، امروز علاوه بر کودکان و نوجوانان، شاهد حضور جوانان و بزرگسالان در بازی‌های رایانه‌ای هستیم. سال گذشته ما ۳۴ میلیون بازیکن بازی داشتیم که روزانه ۹۵ دقیقه در روز بازی کردند. میانگین سنی بازیکنان نیز به ۲۳ سال رسیده است. این آمار نشان می‌دهد که رسانه جای خود را به عنوان رسانه اصلی در میان مخاطبان بازی‌های رایانه‌ای پیدا کرده است.  

مطالب برگزیده
خیز کشتی فرنگی ایران برای کسب قهرمانی جهان

کسب دو طلای ارزشمند توسط شاگردان حسن رنگرز

۲۱:۵۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
دبیر شورای عالی آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

رئیس جمهور بر چگونگی تحقق کیفیت آموزشی در کلاس درس تاکید دارد / امسال، آموزش متفاوتی خواهیم داشت

۲۰:۲۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴