جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۳۱۰۲
تاریخ انتشار : ۰۸ : ۱۷ - ۱۹ شهريور ۱۴۰۲

معصومه شمسینی غیاثوند: بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی با شعار «آیین، سنت، سرمایه ملی» در مهرماه سال جاری برگزار خواهد شد. تعداد پنج استان‌ میزبان جشنواره امسال خواهند بود. «هنرهای فردی، بازی‌های نمایشی نقالی و کار آواها» در استان چهار محال و بختیاری، «نمایش عروسکی و دانشجویی» در خراسان شمالی، «نمایش صحنه‌ای ویژه و آزاد» در استان گلستان، «تعزیه خوانی» در استان مرکزی و متمرکز در شهرستان تفرش و «سمینار علمی و بخش مسابقات نمایشنامه‌نویسی» در استان تهران برگزار خواهد شد.

احمد جولایی، دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنت به « دیباچه » می‌گوید که میزبان ۱۰۱۰ مهمان داخلی و خارجی در این جشنواره هستیم. بیش از ۲۰ کشور خارجی متقاضی حضور در جشنواره شده‌اند و از سراسر کشور در تمامی رشته‌ها نیز شرکت‌کننده در این جشنواره را داشتیم.

بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی مهرماه برگزار می‌شود/ اولین حرکت جشنواره در قالب رادیوتئاتر خواهد بود

« جولایی » با اشاره به بخش نمایشنامه‌نویسی به‌عنوان تنها بخش رقابتی بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی گفت: شورای فرهنگ عمومی اداره کل هنرهای نمایشی متولی بخش نمایشنامه‌نویسی محسوب می‌شود و تلاش‌ شده است که آثار شایسته این بخش نیز به چاپ برسند.

دبیر بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی تصریح کرد: اولین حرکت جشنواره در قالب رادیوتئاتر خواهد بود که با همکاری مشترک رادیونمایش و دبیری علی بهرامی از اول تا پنجم مهر همه روزه در مجموعه تئاتر شهر اجرا خواهد شد. همچنین، برپایی نمایشگاهی از صنایع و حرفه‌هایی که وابستگی به نمایش دارند، از اول تا هفتم مهر در تهران برنامه‌ریزی شده است.

او با اشاره به بخش تعزیه در این جشنواره تصریح کرد: بخش دیگرِ حائز اهمیت این جشنواره تعزیه است. تعزیه هم عنصری مثل دیگر عناصر هنر‌های ایرانی شناخته شده، اما مورد کنکاش قرار نگرفته است، از این جهت باید نگاه جدید به این موضوع داشته باشیم.

« جولایی » با بیان اینکه در این دوره جشنواره بخش عروسکی به صورت مستقل برگزار می‌شود، گفت: عروسک‌ها هم جزو لاینفک آثار نمایشی ما هستند، عروسک، لعبتک یا هر اسم دیگری در ادبیات کهن ما نقش زیادی دارد و نشان می‌دهد سابقه‌ طولانی دارد. این موضوع برای عروسک‌ها حائز اهمیت است، کار ما را در جهت تقویت و حفظ بخش عروسکی است و تلاش می‌کنیم این گنجینه را به نسل‌های بعدی انتقال دهیم.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار