معصومه شمسینی غیاثوند: بیست و یکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی با شعار «آیین، سنت، سرمایه ملی» در مهرماه سال جاری برگزار خواهد شد. تعداد پنج استان میزبان جشنواره امسال خواهند بود. «هنرهای فردی، بازیهای نمایشی نقالی و کار آواها» در استان چهار محال و بختیاری، «نمایش عروسکی و دانشجویی» در خراسان شمالی، «نمایش صحنهای ویژه و آزاد» در استان گلستان، «تعزیه خوانی» در استان مرکزی و متمرکز در شهرستان تفرش و «سمینار علمی و بخش مسابقات نمایشنامهنویسی» در استان تهران برگزار خواهد شد.
احمد جولایی، دبیر بیست و یکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنت به « دیباچه » میگوید که میزبان ۱۰۱۰ مهمان داخلی و خارجی در این جشنواره هستیم. بیش از ۲۰ کشور خارجی متقاضی حضور در جشنواره شدهاند و از سراسر کشور در تمامی رشتهها نیز شرکتکننده در این جشنواره را داشتیم.
« جولایی » با اشاره به بخش نمایشنامهنویسی بهعنوان تنها بخش رقابتی بیست و یکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی گفت: شورای فرهنگ عمومی اداره کل هنرهای نمایشی متولی بخش نمایشنامهنویسی محسوب میشود و تلاش شده است که آثار شایسته این بخش نیز به چاپ برسند.
دبیر بیستویکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی تصریح کرد: اولین حرکت جشنواره در قالب رادیوتئاتر خواهد بود که با همکاری مشترک رادیونمایش و دبیری علی بهرامی از اول تا پنجم مهر همه روزه در مجموعه تئاتر شهر اجرا خواهد شد. همچنین، برپایی نمایشگاهی از صنایع و حرفههایی که وابستگی به نمایش دارند، از اول تا هفتم مهر در تهران برنامهریزی شده است.
او با اشاره به بخش تعزیه در این جشنواره تصریح کرد: بخش دیگرِ حائز اهمیت این جشنواره تعزیه است. تعزیه هم عنصری مثل دیگر عناصر هنرهای ایرانی شناخته شده، اما مورد کنکاش قرار نگرفته است، از این جهت باید نگاه جدید به این موضوع داشته باشیم.
« جولایی » با بیان اینکه در این دوره جشنواره بخش عروسکی به صورت مستقل برگزار میشود، گفت: عروسکها هم جزو لاینفک آثار نمایشی ما هستند، عروسک، لعبتک یا هر اسم دیگری در ادبیات کهن ما نقش زیادی دارد و نشان میدهد سابقه طولانی دارد. این موضوع برای عروسکها حائز اهمیت است، کار ما را در جهت تقویت و حفظ بخش عروسکی است و تلاش میکنیم این گنجینه را به نسلهای بعدی انتقال دهیم.