دیباچه-معصومه شمسینی غیاثوند: هنرِ خوشنویسی به ویژه خطِ نستعلیق در ایران از جایگاه مهمی برخوردار است و به نوعی اوج هنر ایرانی معرفی میشود. هنرمندان خوشنویس زیادی در کشور در طول سالهای اخیر با برگزاری نمایشگاههای هنر خوشنویسی برای زنده نگه داشتن خط نستعلیق تلاش کردهاند.
« حسین غلامی»، مدرس انجمن خوشنویسان که جوایز متعددی در حوزه هنر خوشنویسی کشور و جهان اسلام را به خود اختصاص داده در خصوص جایگاه هنر خشنویسی به دیباچه میگوید: هنر خوشنویسی به ویژه نستعلیق خط ملی ما در ایران محسوب میشود و از جایگاه مهم و ارزشمندی برخوردار است، برای همین باید بیشتر هم مورد توجه مردم و مسئولان فرهنگی در کشور قرار بگیرد.
این مدرس انجمن خوشنویسان تصریح کرد: در سالهای پیس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، حمایتهای خوبی از خط نستعلیق شده است و این خط از جایگاه خوبی برخوردار است. در واقع بعد از انقلاب شاهد بودیم که خوشنویسان با علاقمندی بیشتری هنر خوشنویسی را دنبال میکنند و به خط نستعلیق توجه دارند.
غلامی در خصوص حمایت مسئولان فرهنگی کشور از هنر خوشنویسی در کشور گفت: از جهت حمایت مسئولان حرفهای زیادی برای گفتن است، به عنوان یک هنرمند خوشنویسی دوست دارم که متولیان فرهنگی نسبت به فضای هنری کشور توجه کنند و از هنر خوشنویسی حمایتهای بیشتری داشته باشند تا این هنر که میراث گذشتگان ما است به نحو احسن به جامعه معرفی شود.
این مدرس خوشنویسی درخصوص برپایی نمایشگاههای هنر خوشنویسی و ضرورت برگزاری آن در کشور گفت: فضای نمایشگاهی محلی برای رجوع مشتاقان و علاقمندان هنر خوشنویسی است و وقتی این هنر در معرض دید همگان قرار بگیرد تاثیرگذاری آن بیشتر خواهد بود. به هر حال هنر خوشنویسی هنر دینی و ملی کشور ایران است و وقتی فضای اسلامی و ملی ما در کنار هم قرار بگیرد تاثیرگذاری آن برای مخاطبان دوچندان خواهد شد.
نفر اول هنر خوشنویسی جهان اسلام در سال 1376 در خصوص اهمیت آموزش هنر خوشنویسی به ویژه خط نستعلیق گفت: آموزش هنر خوشنویسی امری حیاتی و ضروری است و انجمن خوشنویسان ایران تلاشهای زیادی برای آموزش این هنر در طول سالهای اخیر به علاقمندان هنر خوشنویسی داشته است. استعدادهای خوبی در زمینه هنر خوشنویسی در کشور وجود دارد که باید شناسایی و مورد حمایت قرار گیرد.