دیباچه - هیلدا حسینی خواه :۴۱ سال دارد، اما پر از انگیزه، هدف و اشتیاق برای آیندهای که قرار است برای او هیجان انگیزتر هم بشود. « رویا مهبودی» دست به کار بزرگی زد و در رقابتهای قهرمانی آسیا که اخیرا در امارات انجام گرفت، موفق شد مدال طلا را برای دست راست و مدال برنز را در دست چپ بگیرد. او در بخش پیشکسوتان هم مدال طلا را با دست راست و مدال نقره را با بُرد در رده بندی برای دست چپ گرفت. این بانوی پرتلاش حالا خودش را برای قهرمانی جهان آماده میکند.
فکر می کنم در رقابتهای آسیایی کار بزرگی انجام دادید. چون نه تنها قهرمان آسیا شدید که قهرمان هشت باره جهان را شکست دادید؟
بله ، اکنون یک قزاقستانی که نام او را به خاطر نمی آورم قهرمان جهان است. او هشت عنوان جهانی هم دارد اما من در مسابقات قهرمانی آسیا موفق شدم این ورزشکار را شکست بدهم و قهرمان شوم.
قدرتمندترین حریفان شما در این رقابتها کدام ورزشکاران بودند؟
علاوه بر ازبکستان ورزشکاران دیگری از تایلند، اندونزی، ازبکستان و کشورهای دیگر و البته میزبان یعنی امارات آنجا بودند.
راز موفقیت شما چیست؟ آن هم در ۴۱ سالگی!
من تداوم و ثبات در تمرینات دارم و موفق شدم آنچه را که به عنوان هدف ترسیم کرده بودم، بالاخره به دست بیاورم و بابت این موضوع بسیار خوشحال هستم.
خوب می دانیم نباید از اول هم، مچ اندازی رشته شما باشد. چون کمتر از سه سال از راه اندازی این رشته برای بانوان در ایران میگذرد. قبل از این در چه رشته ای فعالیت داشتید؟
من تجارب زیادی در ورزش دارم و اصلا باید بگویم یک ورزشکار تمام عیارم. هم پیشکسوتم و هم قهرمان آسیا. من با هندبال کارم را در ورزش آغاز کردم اما بعدا به طرف پرورش اندام و آمادگی جسمانی هم کشیده شدم و در نهایت به مچ اندازی علاقه زیادی پیدا کردم. خوشحالم که راه را اشتباه نرفتم.
مچ اندازی بر خلاف اینکه ورزش ساده ای به نظر می رسد، تمرین و قدرت زیادی را می طلبد. شما چگونه این ورزش را توصیف می کنید؟
این رشته ورزشی نیازمند این است که بسیار تمرین کنید. قدرت بدنی بالا، حرف اول را می زند. اما خیلی ها هستند که قدرت بدنی دارند اما نمی توانند در این رشته موفق باشند چون همه چیز فقط قدرت بدنی نیست و چیزهای دیگری هم وجود دارد.
بزرگ ترین چالشی که در این رشته با آن مواجه شدید چه بود؟
چالش تصویب شدن لباس مخصوص بانوان ایرانی از سوی مجامع بین المللی که خوشبختانه این اتفاق در نهایت افتاد. ما مدت ها سردرگم بودیم اما خوشبختانه با پیگیری های مسئولان فدراسیون پرورش اندام و بدنسازی این مشکل به طور کامل حل شد.
هدف بعدی شما چیست؟
شهریور ماه رقابتهای قهرمانی جهان در قزاقستان برگزار میشود. اینبار میخواهم هر دو دستم طلایی شود، هم چپ هم راست. به هر شکل ممکن نهایت سعی و تلاشم را میکنم تا بتوانم عنوان قهرمانی رقابتهای جهانی قزاقستان را به دست بیاورم. مسیر من در ۴۱ سالگی تازه آغاز شده است. هر چند قبلا هم در آسیا مدال گرفته بودم، اما هر چقدر بیشتر پیشرفت میکنم به همان میزان در کسب موفقیتهای جدید حریصتر هم میشوم. هیچ وقت پا پس نمیکشم. میخواهم اتفاقات جدیدی را رقم بزنم.