پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳  |  Thursday, 21 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۲۲۶۵
تاریخ انتشار : ۰۵ : ۱۰ - ۰۹ آذر ۱۴۰۱
پیمان مدنی، نوازنده پیانو در گفت و گو با دیباچه مطرح کرد

« پیمان مدنی » می گوید ساز پیانو مانند اتوبان شش بانده برای ورود به دنیای موسیقی است و کسی که می خواهد موسیقی جدی در هر ساز و رشته ای کار کند باید با نوازندگی پیانو در حدی مشخص آشنایی داشنه باشد.
« پیمان مدنی» ، نوازنده پیانو ، درباره وضعیت آموزش ساز پیانو گفت: همه موسیقیدان ها می دانند که ساز پیانو مانند اتوبان شش بانده برای ورود به موسیقی است و کسی که می خواهد موسیقی جدی در هر ساز و رشته ای کار کند باید با نوازندگی پیانو در حد مشخصی آشنا باشد به همین دلیل در هنرستان های موسیقی و دانشگاهها رشته پیانو عمومی ارائه می شود در نتیجه هر هنرجویی در هر رشته ای باید این دوره را بگذراند.

پیانو مانند اتوبان شش بانده برای ورود به جهان موسیقی است

این نوازنده در ادامه بیان کرد: سواد موسیقی و تئوری در تنها سازی که به صورت بصری دیده می شود ساز پیانو است و تمام آهنگسازان بزرگ تاریخ به عنوان یک ارکستر سمفونیک خانگی به پیانو نگاه می کنند. به همین دلیل است که بزرگترین رپرتوار هر آهنگسازی برای ساز می باشد. این موضوع که در دانشگاهها پیانو عمومی تدریس می شود یک خوبی و یک بدی هایی دارد. خوبی این موضوع این است که دانشجویان هر ترم این واحد را باید پاس کنند ولی بدی آن این است که دانشجویان رشته های دیگر موسیقی بعد از مدتی تصمیم می گیرند از ساز پیانو کسب در آمد کنند.
این هنرمند افزود: من چندین ترم پیانو عمومی را در دانشگاه تدریس کردم و از نزدیک شاهد بودم که به غیر از هنرجویانی که ساز تخصصی آن ها پیانو است بقیه دانشجویان از این درس فراری هستند ولی زمانیکه دوره تحصیلشان تمام می شود و به دنبال کسب درآمد هستند، بدون هیچ آگاهی و فقط با یادگیری اندکی پیانو شروع به تدریس می کنند در صورتیکه هیچ تخصصی ندارند و این فاجعه است. بسیاری از کسانیکه امروزه تدریس می کنند با متدهایی آموزش می دهند که اصلا اصولی نیستند و یا اینکه یک سری از افراد با هنرجویان آهنگ های ایرانی را به جای متد تدریس می کنند.
وی خاطرنشان کرد: راه درست این است که در ابتدا در مورد مدرس تحقیق کنند و بعد آموزش را شروع کنند. به عنوان مثال هنرجویی به من مراجعه کرد در زمان تست تعیین سطح به هنرجو گفتم چرا پدال عوض نمی کنی در کمال تعجب گفت معلم قبلی کاغذ را مچاله می کرد و بالای پدال می گذاشت تا هنرجو حتی زحمت پدال عوض کردن هم نکشد.
این نوازنده پیانو در پایان گفت: البته ما درصد کمی از اساتید داریم که خیلی خوب با هنرجو کار می کنند و شناخته شده هستند. خانواده ها با یک بررسی می توانند متوجه شوند که کدام استاد برای آموزش مناسب است. اساتیدی هستند که واقعا آگاه و هدفمند پیش می روند که پیانیست های خوبی هم به جامعه هنری معرفی کرده اند. فقط باید در انتخاب استاد خوب دقت کنیم.

گفت و گو از : غزاله سعادتی

برچسب ها: پیمان مدنی ، پیانو
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار