پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۴  |  Thursday, 17 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۱۷۸۳
تاریخ انتشار : ۲۲ : ۱۷ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱

به گزارش دیباچه، معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تلاش کرده‌ایم منافع خدمات گیرنده و ارائه کننده خدمات را عدالت محور ببینیم، گفت: این قانون با الگو برداری از به روزترین نظام‌های پرداختی دنیا اجرا می‌شود.

عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت در پاسخ به برخی شبهه ها و نقدها به اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، اظهارداشت: نظام های پرداخت در دنیا تنوع و روش‌های مختلف دارد. یک روش، پرداخت ثابت(Fix Payment) است که یک کارمند در زمان مقرر امور محوله را انجام می‌دهد و در ازای آن حقوق یا دریافتی ثابتی خواهد داشت.

وی افزود: یک مدل پرداخت در ازای هر سرویس(Fee For Service) است که در ایران این مدل دنبال می‌شود و از زمانی که این قانون تصویب و اجرا شده، در سه دهه اخیر ارتقا پیدا کرده است و ارزش‌های نسبی موجود، محصول یک دوره تکامل است. علتش هم این است که روش‌های درمانی جدیدی ابداع می‌شوند یا تکنولوژی‌های نوینی است که در نظام سلامت ورود می کنند که طبیعتا منجر به اقدامات جدیدی می شوند.

قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری چگونه اجرا می‌شود؟

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: اگر بخواهیم به روزهای اول تعرفه پزشکی برگردیم شاید فضای آن شبیه فضای امروز تعرفه های پرستاری باشد.از روش های دیگر نظام پرداخت می توان به گلوبال و همچنین روش نوینی دیگر بنام پرداخت بر اساس گروه‌های تشخیص(DRG) اشاره کرد که نسبت به سایر روش‌ها منطقی تر و به عدالت نزدیکتر است، بنابرین هم باید منافع گیرنده خدمت و هم ارائه کننده خدمت را در نظر داشته باشیم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تلاش کرده‌ایم منافع خدمات گیرنده و ارائه کننده خدمات را عدالت محور ببینیم، گفت: این قانون با الگو برداری از به روز ترین نظام‌های پرداختی دنیا اجرا می‌شود.

عبادی تصریح کرد: بارها به این موضوع اشاره کرده‌ام که در حوزه اقتصاد سلامت، کارشناسان این حوزه همیشه به روش‌هایی که منجر به نیازهای القایی می‌شود، نقد دارند و ما شاخصی برای کنترل کیفیت نداریم. به عنوان نمونه پرداخت‌های همکاران جراح ما با هر سابقه و تجربه خدمتی و کیفیت‌های متفاوت در ارائه خدمات شان، یکسان انجام می‌شود که این یکی از نقاط ضعف پرداخت موردی است که نادیده گرفته شده است.

وی با اشاره به مزایا و معایب روش‌های پرداخت، گفت: دلیلی ندارد که اگر یک روش پرداختی که در سایر گروهها انجام می‌شود و به آن انتقاد زیادی وجود دارد، سایر گروهها هم به این روش اشتباه ادامه دهند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه نظام پرداخت در دنیا به سمت گلوبال می‌رود، ادامه داد: جنس ارائه خدمت در پرستاری و پزشکی، متفاوت است. خدمات پرستاری، خدمات ۲۴ ساعته است؛ در صورتی که در حوزه پزشکی اگر ویزیت یا جراحی انجام می‌شود، ادامه درمان در اختیار گروه درمان است و مبتنی بر ارائه خدمات مستمر نیست؛ البته ممکن است برای بیمار در ۲۴ ساعت، مداخله‌ای انجام نشود و این تفاوت‌های ماهوی رشته‌های مختلف است.

عبادی گفت: جنس و مدل مراقبت پرستاری با پزشکی و یا مثلا فیزیوتراپی متفاوت است و نسبت مراقبت‌ها با هم یکی نیست. خدماتی که به هم نزدیک هستند مدل پرداخت آنها نیز بهم نزدیک است.

وی ابراز کرد: بنابراین کتاب‌ ارزش نسبی پزشکی محصول چندین سال توسعه و تکامل است. ما فعلأ در نقطه آغازین هستیم و اگر آن را اجرا نمی‌کردیم گله مندی بود که چرا اجرا نشده است. این روش فعلی نسبت به سایر روش‌ها مدرن تر است و منافع مردم را هم در نظر می‌گیرد؛ ضمن اینکه هنوز جای رشد داریم و برای سال‌های آتی خروجی را بهتر نشان می‌دهد.

منبع: فارس
برچسب ها: پرستار
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳