مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده خانه موسیقی بعد از ظهر روی یکشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۰ جهت انتخاب اعضای شورای عالی خانه موسیقی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه آذر هاشمی، بازرس خانه موسیقی درباره انتخابات شورای عالی و روند معرفی کاندیداهای عضویت در این شورا توضیحاتی را ارائه کرد و نکاتی را مطابق اساسنامه یاد آور شد.
پس از این سخنان و معرفی کاندیداهای عضویت در شورای عالی که از سوی هیئت مدیره به مجمع عمومی معرفی شدند رایگیری آغاز شد و سپس به ترتیب آرا فرهاد فخرالدینی، محمد سریر، هوشنگ کامکار، داریوش پیرنیاکان، حسن ریاحی، داود گنجهای و تقی ضرابی به عنوان اعضای شورای عالی این نهاد انتخاب شدند.
مطابق اساسنامه، شورای عالی خانه موسیقی بالاترین مرجع تخصصی و فنی خانه موسیقی، متشکل از هفت نفر از موسیقیدانان برجسته، متعهد، خوش نام و فعال در عرصه موسیقی و در زمینههای مختلف موسیقی است که حداقل سی سال سابقه فعالیت هنری در کشور داشته و عضو خانه موسیقی باشند.
این افراد به پیشنهاد هیئت مدیره و تصویب مجمع عمومی به عنوان اعضاء شورای عالی خانه موسیقی برای یک دوره انتخاب میشوند.
آلبوم «راست پنجگاه براساس مقام راست» به روایت و نوازندگی سلمان سالک، منتشر شد
آلبوم «راست پنجگاه براساس مقام راست» به روایت و نوازندگی سلمان سالک، از سوی موسسه فرهنگی هنری آوای مهربانی منتشر شد.
مقام راست یکی از مقامهای باستانی موسیقی ایران است که امروزه در اکثر کشورهای خاورمیانه رواج دارد. اساس شکل گیری این مقام وجود ربع پردهها در آن است و مانند دستگاههای شور و سهگاه دارای ربع پرده است. اما در دستگاه راست پنجگاه گوشههای اصلی آن بر خلاف انتظار، از پرده و نیم پردهها ایجاد شده و فواصل آن مانند ماهور شنیده میشود.
سلمان سالک معتقد است که اصل مقام «راست» بر اساس شواهد موجود در رسالات موسیقی قدیم ایران از زمان فارابی تا قاجار مانند آنچه که در کشورهای دیگر رایج است همان حالت را داشته و «راست پنجگاه» نیز از این قاعده مستثنی نبوده است اما به دلایل تاریخی تعدیل فواصل در آن شکل گرفته است و مانند ماهور شده است. لذا می توان آن را بر اساس فواصل مقام راست بازسازی و اجرا کرد.
این آلبوم شامل ۵۲ گوشه است که برخی از آنها در هیچ یک از ردیفهای سازی و آوازی دیده و شنیده نشدهاند. سلمان سالک در راستای بازگشت «راست پنجگاه» به فواصل اصلی خود است، تا بُعد دیگری از این دستگاه به سمع و نظر مخاطبانِ ارجمند برسد تا شاید راهی برای تمایز این دستگاه و علت وجودی آن ایجاد گردد.
این آلبوم دارای نسخه فیزیکی نیست و در پلتفرمهای داخلی و خارجی به صورت دیجیتالی قابل دریافت است.