زهرا فرود : "حامد سلطانی" مجری برنامه "میدون" که هم اکنون اجرای دو برنامه " سلام صبح بخیر" و" اعجوبه ها "را از شبکه سه برعهده دارد می گوید: از آنجا که موفقیت برای یک مجری می تواند تعاریف متفاوتی داشته باشد، معتقدم موفق بودن در اجرای یک برنامه امری کاملاً نسبی است. اما میزان بازخوردها و استقبال از سوی مخاطب نسبت به یک برنامه و مجری آن، مهمترین معیاری است که میتوان از آن برای سنجش عملکرد مجری و به تبع آن برنامه ای که اجرا می کند استفاده کرد.
حامد سلطانی مجری برنامه" اعجوبه ها" به خبرنگار دیباچه گفت: "میدون" به تهیه کنندگی سید محمد حسین هاشمی گلپایگانی اولین تجربه همکاری من با شبکه سه بعنوان مجری بود. تجربهای شیرین که همدلی، صمیمیت، انگیزه بالا و روحیه جوانگرایی که در تیم برنامهسازی آن موج میزد بر لذت این همکاری اضافه کرد. بعد از دو فصل همکاری با تیم "میدون"، اواخر فصل دوم، تهیهکنندهی برنامه اعجوبه ها یعنی سید مهدی حسینی پیشنهاد اجرای این برنامه را مطرح کرد و در واقع خبر انتخاب من بعنوان مجری برنامه" اعجوبهها" را اولین بار او به من داد. اوایل کمی نسبت به این تصمیم نگران بودم اما بعد از جلسات متعدد، آشنایی با مسیر فصل جدید برنامه، بررسی ابعاد مختلف این تغییر و زوایای متنوع آن، تصمیم گرفتم خودم را در شرایط و فضای جدید محک بزنم.به لطف خدا خیلی زود زحمات تیم جوان و باانگیزهی" اعجوبهها" به ثمر نشست و این برنامه در مدت کوتاهی پس از پخش، بعنوان یکی از چهار برنامهی پربینندهی تلویزیون معرفی شد. که این موضوع با توجه به حاشیههای قبلی و پیشبینیهای بعضاً مغرضانه، بسیار دلچسب بود. البته این اتفاق کمک کرد همه اعضای تیم مصمم تر، جدیتر و با انگیزه بیشتر به مسیر ادامه دهند و به فکر موفقیت های بزرگتر باشند.
او افزود:در اعجوبهها، محوریت و تمرکز اصلی ما روی بچههاست. از نظر ما شرکتکنندگان اصلی بچهها هستند و خانوادهها برای استناد و اثبات شیرینی زندگی ،با حضور بچهها به برنامه میآیند. در واقع ما در این برنامه قصد داریم لذت حضور فرزند و اتفاقات جذاب پیرامون آن در زندگی را با دیگران به اشتراک بگذاریم، حسی از جنس نگاههای شیرین پدرانه و آغوش گرم مادرانه.
سلطانی پیرامون حضور و شرکت کودکان و والدین در برنامه های تلویزیونی ادامه داد: وقتی برنامهای میسازید که سوژهاش کودکانند اما قرار است مخاطبش همهی اعضای خانواده باشند، قطعا کار سختی را آغاز کردهاید. کودکان به خودی خود نیازهایی دارند که در تعامل با آنها باید در نظر گرفته شوند. این نیازها الزاما شبیه یا نزدیک به نیازهای بزرگترها نیستند. ممکن است وقت بازی روی صحنهی برنامه رسیده باشد اما کودک حوصله نداشته باشد یا خسته باشد یا دلش بازی دیگری بخواهد؛ ممکن است طولانی شدن ضبط برنامه باعث به هم ریختن تمرکز و کم شدن انرژی بچهها بشود، ممکن است یکی از شرکتکنندگان نسبت به شرایط بازی، تیمبندی و چیدمان نقد و نظری داشته باشد که روی روند کلی برنامه تاثیر بگذارد یا اینکه سلیقه و منزلت اجتماعی خانوادهها محدودیتهایی را به همراه بیاورد و... این ها فقط بخشی از مواردی است که هر روز ما را در شرایط متفاوتی قرار میدهد و طبیعتا باید برای هر عکس العملی از سوی بچهها و خانوادهشان آمادگی داشته باشیم. از طرفی تعامل با بچهها ظرافتهایی دارد که همهی اعضای تیم باید به آن واقف باشند و متوجه آثار تربیتی و رفتاریِ تعامل با کودکان باشند. همهی اینها و خیلی چیزهای دیگر بخشی از سختی های کار در برنامههای اینچنینی است که هم با کودک سر و کار دارد و هم بزرگسال.
سلطانی که اجرای برنامه "سلام صبح بخیر" را نیز از شبکه سه برعهده دارد در ارتباط با مولفه های تضمین کننده موفقیت یک مجری اظهارداشت: از آنجا که موفقیت برای یک مجری میتواند تعاریف متفاوتی داشته باشد،معتقدم موفقیت در اجرای تلویزیونی یک امر کاملا نسبی است که در شرایط مختلف، اندازه ومقیاس متفاوتی خواهد داشت. این موضوع کاملا وابسته به شرایط، برنامههای موازی، حضور مجریان دیگر، کنداکتور پخش، حجم پروداکشن، انگیزه و روحیه تیمی، محتوای برنامه، جامعه مخاطب، میزان حضور و آزادی عمل در برنامه، نقش تعریف شده برای مجری در برنامه و از همه مهمتر تواناییهای فردی است.
اما مهمترین معیار برای سنجش موفقیت یک مجری یا یک برنامه، میزان استقبال مردم و واکنشها نسبت به آن است که بر این اساس برنامه" اعجوبه" ها مفتخر است به جلب حمایت بخش مهمی از بینندگان تلویزیون و بر اساس نظرسنجیهای اخیر سازمان صدا و سیما توانسته حجم قابل توجهی از مخاطبان را به خود اختصاص دهد.
او بیان کرد:حدود چهار ماه است که با دو برنامه از شبکه ۳ با افتخار میهمان نگاه مردم عزیز کشورمان هستم. برنامه زنده صبحگاهی "سلامصبحبخیر" و برنامه "اعجوبهها" ؛با توجه به فشار کاری بالا که حاصل پخش هرروزهی هر دو برنامه است، فعلاً همهی تمرکزم معطوف به کیفیت اجرا در این برنامه هاست. بنابراین نمی توانم روی پیشنهاد دیگری فکر کنم.
حامد سلطانی در پایان گفت : سهم یک مجری وگوینده در موفقیت یک برنامه بسته به نقشی که برای او تعیین میشود متفاوت است. بنابراین نمی توان به طور دقیق به پارامترهای مشخصی اشاره نمود .
میدونم خیلی سخته
دارم دغ میکنم عمو جون
دعا میکنم براتون
آرامش زیاد و صبر بینهایت