به گزارش دیباچه ، حرف از پهلوان و اخلاق پهلوانی که می شود همه از پوریای ولی و زنده یاد غلامرضا تختی می گویند ؛ می گویند پوریای ولی در سادهزیستی، دستگیری از مستمندان و ستمدیدگان، و چشم بستن بر زرق و برق دنیای فانی، به معرفتی ناب رسیده بود. اساسا در ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی ، اخلاق مردانگی ،جوانمردی حرف اول را می زند ؛ بسیاری از بزرگان این ورزش به جوان تر ها هیشه توصیه می کنند قبل از ورود به تشک کشتی آن را بوسه بزنند ؛ تمامی این ها یک شو نیست بلکه در درون آن حرف ها و نکته های اخلاقی نهفته است .
متاسفانه این روزها اخلاق پهلوانی در کشتی ایران وضعیت اسفباری پیدا کرده است ؛ چقدر غم انگیزه که باید ببینیم و بشنویم که هفته گذشته در رقابت های کشتی قهرمانی خوزستان یکی از داوران ضرب و شتم شده و اینبار هم در جریان رقابت های کشتی قهرمانی استان اردبیل ، میان کشتی گیران و طرفداران آنها کتک کاری صورت گرفته و چند نفر با چاقو به جان دیگری افتاده و تعدادی زخمی شده اند.
واقعا باورش سخته اما واقعیت تلخی است که در ورزش کشتی ما اتفاق افتاده است ؛ آنطور که « عبدالرضا اقبال » رئیس هیات کشتی استان اردبیل به یکی از خبرگزاریها گفته ، " دو کشتیگیر که از مسابقات سال قبل با هم خصومت شخصی داشتند آتش این شعله را روشن کردند و کار به درگیری شدید میان آنها و طرفدارانشان انجامید.
او ادامه می دهد : " متاسفانه یک نفر بر اثر اصابت چاقو از ناحیه صورت دچار جراحت عمیق شد که بلافاصله به بیمارستان انتقال داده شد. فرد ضارب نیز از سوی ماموران نیروی انتظامی دستگیر شد و پس از یک شب حضور در بازداشتگاه، با وثیقه سنگین تا رسیدگی قانونی آزاد شد."
این مسئول که باید خودش نیز پاسخگوی جدی این قضیه باشد که چرا نسبت به تفتیش بدنی تماشاگران برای حضور در سالن مسابقات اقدامی نشده می گوید: متاسفانه این کار انجام نشد. به هر حال این حادثه تلخ برای ما تجربه شد تا در رویدادهای بعدی جلوی این قبیل اتفاقات را بگیریم. تفتیش بدنی تماشاگران پیشنهاد خوبی است و از این پس قطعا این موضوع رعایت خواهد شد.
اقبال در پایان یادآور می شود : زمانی که یکی از کشتیگیرها از سوی کشتیگیر دیگر و طرفدارانش در سالن تهدید میشود، این موضوع را به ما یا ماموران نیروی انتظامی حاضر در سالن اطلاع نمیدهد تا با آنها برخورد کنیم، که همین امر زمینه درگیری ها را پدید میآورد. تعداد تماشاگران حاضر در سالن نیز بیش از ظرفیت سالن بود بگونه ای که تعداد زیادی از تماشاگران در کنار تشک حضور داشتند و همین امر نیز باعث تشدید درگیریها و هجوم طرفین درگیری به وسط تشک مسابقات شد.
بدون شک فدراسیون کشتی باید ضمن برخورد جدی با دو کشتی گیر مذکور ، فکری جدی به حال این اوضاع نه چندان در خور نام کشتی ایران کند و پیگیر این قضیه باشد که چرا نباید در سالن های کشتی ،تفتیش بدنی تماشاگران انجام شود و اگر خدای ناکرده یکی از ورزشکاران یا تماشاگران یا داور بازی مورد صدمه جدی قرار گرفت و یا حتی منجر به فوت او شد ، چه کسی باید نسبت به این فاجعه ورزشی پاسخگو باشد؟ اگر همین حالا جلوی این اقدام های غیراخلافی در ورزش کشتی گرفته نشود و مسئولان ورزش کشور دیر واکنش نشان دهند ، آنوقت است که باید بگوییم: نوش داروی پس از مرگ سهراب