جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۱۲۱۹
تاریخ انتشار : ۱۳ : ۱۵ - ۱۳ آذر ۱۴۰۰

« سید محمد پنجعلی »  یکی از بهترین مدافعان تاریخ فوتبال ایران، معتقد است امروز همه فیلم‌های سینمایی ما در ژانر کمدی تولید می‌شوند. اینگونه فیلم‌ها به غنای فرهنگ جامعه ما کمک نمی‌کنند.

دیباچه - نسرین خدایاری : انسان با هر شغلی از نظر روحی با فرهنگ و هنر در ارتباط است.فیلم و کتاب محصول فرهنگی به حساب می‌آیند و اقشار مختلف جوامع انسانی همواره به تماشای فیلم پر محتوا و سازنده و مطالعه کتاب خوب تشویق و ترغیب شده‌اند.

سید محمد پنجعلی: استقبال خوب مردم از کتاب مستلزم این است که سانسور از روی این محصول فرهنگی برداشته شود

ما در این گزارش به سراغ یکی از فوتبالیست‌های پیشکسوت کشورمان رفته‌ایم تا ببینیم از نظر او کتاب و فیلم خوب چه شاخصه‌ای دارد.شما متن این مصاحبه را در اینجا می‌خوانید:

سید محمد پنجعلی فوتبالیست پیشکسوت کشورمان به خبرنگار پایگاه خبری دیباچه گفت: من دیدن فیلم‌های پرمحتوا را دوست دارم و گه گداری کتاب‌هایی را که آشنایان و دوستان خوانده‌اند و معرفی می‌کنند، مطالعه می‌کنم.

-هفته کتاب امسال با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پُر کنیم »همراه شده است. به نظر شما کتاب خوب چیست و شما به عنوان یک فوتبالیست و پیشکسوت ورزشی چقدر توانستید جاهای خالی زندگیتان را با کتاب خوب پُر کنید؟

من همچون سایر فوتبالیست‌ها و ورزشکاران جای خالی در زندگی‌ام نداشتم زیرا همیشه درگیر اردو و مسابقات بودم اما فکر می‌کنم استقبال خوب مردم از کتاب مستلزم این است که سانسور از روی این محصول فرهنگی برداشته شود. جاذبه کتاب به مطالب خاص آن است البته انتشار این مطالب در بعضی مواقع ممکن است به برخی از افراد بربخورد. این مهم نیست.

سانسور باعث می‌شود که کتاب بی‌محتوا شود، در اصل مخاطب واقعیت‌هایی را می‌بیند و می‌داند که با خواندن کتاب مرتبط به آنها متوجه می‌شود نویسنده از بیان آنها طفره رفته است. این امر منجر به بی‌انگیزه شدن مردم برای مطالعه می‌شود.

ما با مرور آمار منتشر شده درباره سرانه مطالعه کشور متوجه می‌شویم که میزان مطالعه سالیانه اقشار مختلف جامعه‌مان نسبت به میزان مطالعه جوامع اروپایی بسیار کم است و من فکر می‌کنم دلیل آن بی‌محتوا شدن کتابهای منتشر شده است.ما ملت با فرهنگی بودیم و از قرن‌ها پیش شاعران و دانشمندان زیادی داشتیم. این افراد در بین مردم بودند اما مردم کم کم آنها را فراموش کردند و در بعضی از مواقع حتی اسمشان را هم نمی‌آورند.

سید محمد پنجعلی: استقبال خوب مردم از کتاب مستلزم این است که سانسور از روی این محصول فرهنگی برداشته شود

من فکر می‌کنم سیاستی باید اعمال شود تا ما آدم‌های بزرگ کشورمان را بشناسیم و درباره آنها فیلم بسازیم و کتاب بنویسیم. موقعی که ما ندانیم دانشمندان و فرهیختگان مان  در این زمانه چه کسانی هستند، طبیعی است که چند سال دیگر افراد مذکور از یاد می‌روند و فراموش می‌شوند.

در عرصه سینما هم چنین است. چرا سالیان سال باید بگذرد تا فیلم خوب و با کیفیتی در عرصه سینمای کشورمان تولید شود. آن هم پس از سانسور با اقبال مردم مواجه شود؟امروز همه فیلم‌های سینمایی ما در ژانر کمدی تولید می‌شوند. اینگونه فیلم‌ها به غنای فرهنگ جامعه ما کمک نمی‌کنند.

-چند سالی است که فوتبالیست‌ها در برخی از فیلم‌های سینمایی ایفای نقش می‌کنند. به نظرتان ورزشکاران کشورمان چرا به نقش‌آفرینی در سینمای کشورمان روی آورده‌اند؟

اکثر ورزشکارانی که در فیلم‌های سینمایی بازی می‌کنند از عرصه فوتبال خداحافظی کرده‌اند. آقای انصاریان یکی از این افراد بود. پژمان جمشیدی نیز هم‌اکنون در کارهای تلویزیونی و سینمایی بازی می‌کند. این افراد واقعا استعداد بازیگری را داشته‌اند و به نظرم در عرصه‌های سینما و تلویزیون موفق بوده‌اند.

-گفتید همه فیلم‌های سینمایی فعلی ما در ژانر کمدی ساخته می‌شوند و این موضوع را نقد کردید. این در صورتی است که سینماگران معتقدند مردم فیلم‌های کمدی را بیشتر می‌بینند و استقبال خوبی از این فیلم‌ها دارند.

سید محمد پنجعلی: استقبال خوب مردم از کتاب مستلزم این است که سانسور از روی این محصول فرهنگی برداشته شود

آیا ما فیلم خوب و پر محتوا ساخته‌ایم که میزان استقبال مردم از آن را ببینیم؟ مردم از فیلم‌های پر محتوایی که به دردشان بخورد استقبال می‌کنند. فرهنگ ما خیلی صدمه خورده است. فیلمسازانمان باید در قالب فیلم‌های آموزنده به داد فرهنگ برسند و به نوعی فرهنگ‌سازی درست و مناسب کنند.

-چه کتابی را دوست دارید و چقدر کتاب می‌خوانید؟

من معمولا کتاب‌هایی را دوست دارم که سرنوشت آدم‌های بزرگ جوامع انسانی  را روایت می‌کنند. در اصل دوست دارم دلیل موفقیت آدم‌های بزرگ و شناخته شده جهان را بدانم البته در شرایط فعلی همه مردم به اندازه‌ای با مسائل اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنم که زمانی برای مطالعه باقی نمی‌ماند.

سید محمد پنجعلی: استقبال خوب مردم از کتاب مستلزم این است که سانسور از روی این محصول فرهنگی برداشته شود

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار