چهارشنبه ۰۹ آبان ۱۴۰۳  |  Wednesday, 30 October 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۱۱۹۲
تاریخ انتشار : ۲۸ : ۱۷ - ۰۲ آذر ۱۴۰۰

به گزارش دیباچه ، به نقل از ناسا، دانشمندان اخیراً ۳۰۱ سیاره فرا خورشیدی که به تازگی تایید شده اند را به مجموع سیارات فراخورشیدی اضافه کرده اند. این سیارات جدیدترین سیاره‌ هایی هستند که به دور انبوهی از ستاره‌ها می‌چرخند و به ۴۵۶۹ سیاره‌ای که قبلاً تأیید شده است می‌پیوندند. اما چگونه دانشمندان این چنین تعداد زیادی از سیارات را یکباره، کشف کرده اند؟ پاسخ در یک «شبکه عصبی عمیق» جدید به نام ExoMiner نهفته است.

«ناسا» از کشف ۳۰۱ سیاره فراخورشیدی جدید خبر داد

شبکه‌های عصبی عمیق روش‌های یادگیری ماشینی هستند که در صورت ارائه داده‌های کافی به طور خودکار فعالیت مورد نیاز را یاد می‌گیرند. «ExoMiner» یک شبکه عصبی جدید است که از ابررایانه Pleiades ناسا استفاده می‌کند و می‌تواند سیارات فراخورشیدی واقعی را از انواع مختلف کاذب و غیرواقعی تشخیص دهد. طراحی این شبکه الهام گرفته شده از آزمایش‌ها و خواص مختلفی است که متخصصان بشر برای تأیید سیارات فراخورشیدی جدید از آن‌ها استفاده می‌کنند.

یک سیاره زمانی تأیید می‌شود که تکنیک‌های رصدی مختلف ویژگی‌هایی را آشکار می‌کند که فقط توسط یک سیاره قابل توضیح است. در واقع با استفاده از آمار تأیید می‌شود؛ به این معنی که بر اساس داده‌ها چقدر احتمال یا بعید است که یک جرم، سیاره باشد. در مقاله‌ای که برای انتشار در مجله Astrophysical پذیرفته شده است، تیم ایمز نشان می‌دهد که چگونه میتوان ۳۰۱ سیاره را با استفاده از داده‌های موجود از سیارات احتمالی تشخیص داد. گفتنی است که همه ۳۰۱ این  سیاره فراخورشیدی تایید شده توسط این ماشین شناسایی شدند.

«ناسا» از کشف ۳۰۱ سیاره فراخورشیدی جدید خبر داد

تا قبل از ExoMiner، هیچ کس نتوانست این سیارات را به عنوان سیاره فراخورشیدی تایید کند. این در حالی است که فناوری جدید در رد کردن موارد مثبت کاذب دقیق است و می‌تواند نشانه‌های واقعی سیاره‌هایی که به دور ستاره‌های مادرشان می‌چرخند را آشکار کند. اعتقاد بر این است که هیچ یک از سیارات تازه تأیید شده مشابه زمین یا در منطقه قابل سکونت ستارگان مادر خود نیستند. اما آن‌ها ویژگی‌های مشابهی با جمعیت کلی سیارات فراخورشیدی تایید شده در همسایگی کهکشانی ما دارند. به گفته محققان این ۳۰۱ اکتشاف به آن‌ها کمک می‌کند تا سیارات و منظومه‌های خورشیدی فراتر از سیاره‌های اصلی را بهتر بشناسند، و بفهمند چه چیزی سیارات را منحصر به فرد می‌کند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو اختصاصی دیباچه با " پژمان بازغی " و آرزویی که همچنان در ۵۰ سالگی به دنبالش است

تلویزیون هنوز بزرگترین و قوی‌ترین پلتفرم نمایشی کشور است/ سعی داریم از تبدیل شدن کودکان فعال در سینما به کودکان کار جلوگیری کنیم!

۱۷:۰۶  -  ۰۸ آبان ۱۴۰۳
کارگردان فیلم سینمایی «گلوگاه شیطان» در گفتگو با دیباچه مطرح کرد:

سینمای دفاع مقدس یک سینمای الگو و تاریخ‌ساز است/ در حوزه سینمای دفاع مقدس، کم کاری کرده‌ایم

۱۳:۰۱  -  ۰۵ آبان ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران

وقتی مدیریتی را در حوزه آموزش و پرورش به فرد می‌سپاریم، آن مدیر باید بداند که تکالیف و رسالت‌های او چیست!

۲۰:۵۶  -  ۲۹ مهر ۱۴۰۳
رئیس هیات مدیره انجمن فیلمسازان انیمیشن ایران در گفتگو با دیباچه:

انیمشین ایران نسبت به گذشته در وضعیت و جایگاه مطلوبی قرار دارد/ خطوط قرمز در حوزه کودک و نوجوان در همه جای دنیا شبیه به هم است!

۰۹:۰۰  -  ۲۹ مهر ۱۴۰۳
مجیدکریمی، کارگردان فیلم سینمایی " نفرین آرتا" و مستندساز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

بزودی تاریخ هنر در دنیا با معرفی تمدن آرتا یا تمدن جیرفت، تغییر خواهد کرد/ ضرغامی، با اینکه اهل رسانه بود، هیچگونه کمک مالی به "نفرین آرتا" نکرد!

۱۶:۲۲  -  ۳۰ مهر ۱۴۰۳
رکورددار پرش با نیزه بانوان در گفت وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دختران دونده ایران همیشه روی سکو هستند/ نیاز دارم تجهیزاتم را به روز کنم!

۱۸:۱۴  -  ۲۵ مهر ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با محسن زارعی، رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش و پرورش

پاسخ به چند پرسش خبرنگار دیباچه درباره کیفیت نظام آموزش و پرورش

۰۹:۰۳  -  ۲۴ مهر ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با زکیه سیف، بازیگر نقش خاتون در نمایش " مبارک و خاتون پرده نشین"

از قصه‌ی یک زن مستجاب الدعوه تا گریزی به الهی نامه‌ی عطار!

۰۹:۰۲  -  ۲۴ مهر ۱۴۰۳
آخرین اخبار