چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۰۸۹۷
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ : ۱۶ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۰
منوچهر لطفی علاوه بر مرور اهداف شکل‌گیری سازمان‌های مردم‌نهاد مرتبط با حوزه‌های ۳ گانه زیرمجموعه وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتظارات این سازمان‌ها از وزیر جدید را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار دیباچه؛ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال‌های اخیر تلاش کرد در قالب وظایف اداره کل موزه‌های کشور از مجموعه‌داران خصوصی حمایت کرده و زمینه ایجاد موزه‌های شخصی را فراهم کند تا افراد بیشتری به گردآوری نماد‌های فرهنگی و اقتصادی کشورمان روی بیاورند. این امر باعث شد که تعدادی از افراد جامعه تلاش کنند از میراث فرهنگی و تاریخی ملموس و ناملموس کشورمان بیش از پیش مراقبت و حفاظت کنند.

مجموعه‌داران در سال‌های اخیر به نوعی میراث‌بانان افتخاری ایران بودند. این افراد تلاش می‌کنند به مسیر فرهنگی خود ادامه دهند، اما این امر نیازمند همراهی هر چه بیشتر مسئولان مربوطه است.

عزت‌الله ضرغامی در روز‌های اخیر به پیشنهاد رئیس جمهور و با اخذ رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی جایگزین علی اصغر مونسان اولین وزیر وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شد.

ما در این گزارش به سراغ منوچهر لطفی رئیس انجمن مجموعه‌داران ایران رفتیم تا از او بپرسیم نظرش درباره تکیه زدن ضرغامی به کرسی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چیست؟

لطفی گفت: قبل از اینکه به این سؤال پاسخ دهم بایستی بگویم‌ای کاش رئیس جمهور محترم پیش از اعلام فرد پیشنهادی خودش برای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نظر سازمان‌های مردم‌نهاد، متخصصان و ان‌جی‌او‌های همراه و مرتبط با ۳ حوزه زیرمجموعه وزارتخانه مذکور را جویا می‌شد و به اصطلاح از آن‌ها نظرسنجی می‌کرد، زیرا گستردگی کار هر کدام از حوزه‌های ۳ گانه وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به وسعت کار یک وزارتخانه است بنابراین برخی از کارشناسان خبره این حوزه‌ها به هیچ عنوان صلاح نمی‌دانند که حوزه‌های نام برده در قالب یک وزارتخانه اداره شوند.

او افزود: ما در ابتدا بایستی این ذهنیت را داشته باشیم که انتخاب مهندس ضرغامی به عنوان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک انتخاب سیاسی است در صورتی که ما با یک وزارتخانه تخصصی مواجه هستیم. این وزارتخانه عهده‌دار رسیدگی به وضعیت و حل مسائل ۳ حوزه تخصصی منفک بوده و در اکثر مواقع ارتباط این حوزه‌ها با یکدیگر بسیار کم و ضعیف است.

رئیس انجمن مجموعه‌داران ایران بیان کرد: مهندس ضرغامی با پیشینه بسیار موفق در مدیریت‌های قبلی خود توانایی کافی را برای اداره هر وزارتخانه‌ای دارد، ولی ما به عنوان تشکل‌های مردم‌نهاد اگرچه به آشنایی ضرغامی با موضوعات مربوط به فرهنگ، هنر و رسانه واقفیم، اما انتظار داشتیم فردی برای سکانداری وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتخاب شود که در حوزه‌های ۳ گانه فعالیت وزارتخانه مذکور تخصص و تجربه کاری داشته باشد.

لطفی تأکید کرد:از نظر من کار وزیر تازه‌نفس وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در اداره این وزارتخانه بسیار دشوار خواهد بود و ما آرزو می‌کنیم او همچون گذشته در کارهایش موفق شود.

چه انتظاراتی از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت سیزدهم دارید؟

من از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتظار دارم مدیر‌هایی که به کار گمارده می‌شوند، از خارج از وزارتخانه نباشند، زیرا استفاده و بهره‌گیری تخصص کارشناسان وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می‌تواند گامی مثبت در جهت رسیدگی به وضعیت حوزه‌های ۳ گانه زیرمجموعه این وزارتخانه باشد.

انتظار دیگر من از وزیر جدید این است که در انتخاب معاونان و مدیران کل استان‌ها از افراد خوشنام و دست‌پاک بهره بگیرد. در این زمینه نهاد‌های مردم‌نهاد آماده ارائه مشاوره هستند.

هم‌اکنون حدود ۸۸۰ سازمان مردم‌نهاد مرتبط با وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در وزارت کشور ثبت شده‌اند. این سازمان‌های مردم‌نهاد در همه نقاط کشور وجود دارند. وظیفه اصلی آن‌ها دیده‌بانی است. آن‌ها در چهارچوب قانون و به دور از هر منافع سیاسی و مالی عادت به مطالبه‌گری دارند و در جهت هماهنگ‌سازی مردم با اهداف وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گام برمی‌دارند بنابراین تأثیر بسزایی روی کیفیت اقدامات وزارتخانه مذکور دارند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بهتر است به این موضوع توجه کنند که سازمان‌های مردم‌نهاد با اهداف ذکر شده خود ظرفیت زیادی برای کمک کردن به وزارتخانه زیر نظر او دارند.

شما که مجموعه‌دار و رئیس انجمن مجموعه‌داران ایران هستید، در رابطه با آینده حوزه مجموعه‌داری چه انتظاری از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت سیزدهم دارد؟

من باید به عرضتان برسانم مجموعه‌داران امروز با آگاهی خود به عنوان میراث‌بانان افتخاری کشور تلاش می‌کنند که آثار فرهنگی و هنری ملموس این مرز و بوم را جمع‌آوری کرده و از آن‌ها به بهترین شکل نگهداری و حفاظت کنند. این افراد چند دهه از عمرشان را صرف این کار کرده‌اند و مجموعه‌های باارزشی را گردآوری کرده‌اند.

در سال‌های اخیر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و اداره کل موزه‌های کشور به مجموعه‌داران کمک کرده‌اند که بتوانند موزه‌های خصوصی را افتتاح کنند. تا کنون چیزی نزدیک به ۳۰۰ موزه خصوصی با مشارکت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تأسیس شده‌اند و ما امیدواریم که تعداد آن‌ها در آینده به ۱۰۰۰ موزه برسد.

اعضای انجمن مجموعه‌داران احساس می‌کنند تأسیس موزه‌های خصوصی در سطح کشور علاوه بر اینکه به جذب گردشگر کمک می‌کند، نوعی حمایت از هنرمندان فعال در بخش‌های مختلف صنایع دستی به حساب می‌آید بنابراین انتظار داریم که مشارکت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تدبیر وزیر جدید تداوم یابد.

مؤسسان موزه‌های خصوصی و مجموعه‌داران در دوره کرونا با توجه به هزینه قابل توجه رسیدگی به این موزه‌ها، سختی‌های زیادی را متحمل شدند. در دوره وزارت علی‌اصغر مونسان وزیر اسبق وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کمک‌های بلاعوضی به آن‌ها شد و ما امیدواریم که وزیر فعلی وزارتخانه مذکور نیز اعطای این کمک‌های بلاعوض را ادامه بدهند.

در آخر باید بگویم من برای آقای ضرغامی آرزوی موفقیت در کار‌ها و تندرستی می‌کنم.
 
گزارش از : نسرین خدایاری
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمدرضا روحانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
0
0
درود بر مهندس لطفی گرامی... نگاه تخصصی و ارزشمند شما در حفظ میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس و نگاه غیرسیاسی و دیده‌بانی برای تحقق یک امر فرهنگی ستودنی است... امیدوارم آقای وزیر از حضور شما استفاده مشاوره‌ای ببرد. و از تخصص شما بهره لازم را ببرد. با سپاس از دیباچه در انعکاس این نظر و مصاحبه. پیروز باشید
سعید احسانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
0
0
بسیار مهم است که وزیر محترم دستور دهند در مورد گذشته افراد و اهداف کنونی آنها در مجامع مردم نهاد تحقیق و بررسی شده و این گونه سازمان های مردمی را در مقابل پیوندهای غیر اخلاقی با افراد ذی نفوذ نهاد ها محافظت نمایند . با تشکر
مسعود محسنی نیا
|
Japan
|
۱۵:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۲
0
0
با توجه به لابی هایی که در سطح مدیران ارشد هر وزارتخانه یا نهادی وجود داره لازمه که یک شخص شناخته شده وسیاسی وجود داشته باشه که بتونه به سهولت با وزارتخانه های بین رشته ای مرتبط ارتباط کاری بر قرار کنه بدور از تشریفات بروکراسی در مراحل اولیه هر اجرایی ودر امور تخصصی از معاونین خودش با تخصصهای بالا وطبق ضابطه شایسته سالاری واز میان انجیو های متخصص هر رشته کمک مشاورهای واجرایی بگیرد( با سپاس)
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳