چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۹۸۱۲
تاریخ انتشار : ۵۸ : ۱۶ - ۲۴ مهر ۱۳۹۸
به گزارش دیباچه،   بچه‌های دهه ۶۰ هوشنگ مرادی کرمانی  را بیشتر با قصه‌های مجیدش می‌شناسند؛ آن قدر متن و فیلمنامه او محکم و درست بود که کیومرث پوراحمد را وادار کرد که  مجموعه فیلم‌های تلویزیونی قصه‌های مجید را بسازد؛ سریالی که بدون شک جزو بهترین سریال‌های تلویزیون است و محتوای آن برای نسل‌های آینده نیز می‌تواند جذاب باشد.

بدون شک باید گفت نوشته‌های او بود که در دهه ۶۰ و ۷۰ و ۸۰ آثار ماندگاری را برای سینما و تلویزیون به ثبت رساند؛ آثاری مانند: مهمان مامان، کیسه برنج، تیک تاک و کاکلی.
 
فیلمنامه نویس مورد علاقه دهه شصتی ها ، بازهم نامزد جایزه «آسترید لیندگرن» شد  !

او در سال‌های  ۱۹۸۶ و ۲۰۱۴ کاندید جایزه جهانی اندرسن شد؛   در سال ۱۹۹۴ جایزه کتاب سال کودکان و نوجوانان اتریش را از آن خود کرد. همچنین در سال ۱۳۷۲ سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را برای فیلم تیک تاک در دوره دوازدهم جشنواره فیلم فجر به همراه محمد علی طالبی به دست آورد.  
هوشنگ مرادی کرمانی در سال ۱۳۸۴ برگزیده پنجمین دوره چهره‌های ماندگار شد.

در ادمه موفقیت‌های این فیلمنامه نویس و نویسنده برجسته کشورمان، مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، او را به  عنوان  نامزد دریافت جایزه «آسترید لیندگرن» سال ۲۰۲۰ اعلام کرد.

در اطلاعیه موسسه تاریخ ادبیات کودکان آمده است: تأثیر ماندگار بر فرهنگ خودی (تألیف)، گسترش در فرهنگ دیگری (ترجمه) برای هنرمندان و پایداری و نوآوری برای کوشندگان، سه ویژگی بنیادی است که مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان برای معرفی نامزد‌های جایزه آسترید لیندگرن در نظر دارد. این مؤسسه باور دارد که نامزد کردن هنرمندان و کوشندگان حوزه فرهنگ کودکی و دستیابی این هنرمندان و کوشندگان به جایزه‌هایی مانند جایزه جهانی آسترید لیندگرن، به نقشه راه نیازمند است.

مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان با این رویکرد و به دلایل برشمرده در زیر، هوشنگ مرادی کرمانی را نامزد خود برای دریافت جایزه جهانی آسترید لیندگرن سال ۲۰۲۰ معرفی می‌کند:

هوشنگ مرادی کرمانی در داستان‌هایش زندگی کودکانی را روایت می‌کند که در جامعه دیده نمی‌شوند یا صدای بی‌صدای جامعه هستند. با روایت زندگی این کودکان، آوا‌های خاموش آنان به صدا درمی‌آید.

داستان‌های هوشنگ مرادی کرمانی برآمده از آزمون‌های زندگی او هستند، و این ویژگی جایگاه این نویسنده را در میان نویسندگان واقعگرای کودک و نوجوان برجسته می‌سازد.

عنوان‌های پرشماری از کتاب‌های هوشنگ مرادی کرمانی به زبان‌های دیگر جهان برگردان شده و با استقبال مخاطبان خود در حوزه فرهنگی این زبان‌ها یا کشور‌ها روبه‌رو شده است. این ویژگی، هوشنگ مرادی کرمانی را شناخته‌شده‌ترین نویسنده ایرانی در جهان کرده و معیاری دیگر برای مؤسسه در نامزدی او در دریافت این جایزه است.

شورای کتاب کودک در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸، هوشنگ مرادی کرمانی را به‌سبب «قلم روان و توانایی‌های منحصر به‌فرد» نامزد دریافت جایزه آسترید لیندگرن کرده بود. او همچنین در سال ۱۹۹۲ نامزد دریافت جایزه هانس کریستین آندرسن بود.

پیش‌تر نیز سه نهاد ایرانی دیگر، هوشنگ مرادی کرمانی، محمدرضا شمس، مهدی حجوانی، کتابخانه‌های سیار روستایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فرهاد حسن‌زاده، فرشید شفیعی و طرح «با من بخوان» موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان را به عنوان نامزد جایزه «آسترید لیندگرن» معرفی کرده‌اند.

جایزه آسترید لیندگرن، پس از جایزه هانس کریستین آندرسن، بزرگ‌ترین جایزه جهانی ادبیات کودک و نوجوان است. این جایزه از سال ۲۰۰۲ برای بزرگداشت نام و یاد نویسنده پرآوازه ادبیات کودکان، آسترید لیندگرن و برای ترویج ادبیات ناب کودک و نوجوان جهان، پایه‌گذاری شده است. تقویت و بالندگی کیفیت ادبیات کودک و نوجوان از هدف‌های جایزه «آسترید لیندگرن» است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳