شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۹۸۰۶
تاریخ انتشار : ۱۴ : ۱۰ - ۲۳ مهر ۱۳۹۸
رئیس انجمن سینماداران در گفتگو با دیباچه مطرح کرد:
«محمدقاصد اشرفی» با مهیا نبودن شرایط اجرای طرح درجه‌بندی سنی فیلم‌های سینمایی گفت: طرح درجه‌بندی سنی فیلم‌ها در ایران قابل اجرا نیست.

« محمد قاصد اشرفی » رئیس انجمن سینماداران در گفتگو با دیباچه اظهار داشت: به نظر من، درجه‌بندی سنی فیلم‌ها به طور کلی با نگرش و نگاه مثبتی اتفاق می‌افتد، اما امروز در کشور ما قابل اجرا نیست. ما هنوز زیرساخت‌های پذیرش این اتفاق را در کشور خود نداریم و با درجه‌بندی سنی قشری از جامعه را به راحتی حذف می‌کنیم.

«اشرفی» خاطرنشان کرد: در شرایطی که هیچ فیلم کودک یا نوجوان نداریم و همه فیلم‌های ما امروز درجه «+۱۵» می‌گیرند،چگونه می‌شود یک خانواده که در آن کودک و نوجوان وجود دارد به سینما بروند؟ ما برای اجرایی کردن این طرح نیاز به زیرساخت‌هایی داریم که باید در یک برهه زمانی چند فیلم با رده‌های سنی مختلف اکران را در سینما‌ها داشته باشیم و بعد به درجه‌بندی سنی فکر کنیم.

وی افزود: از طرفی سینمای ایران یک سینمای سالم است که کمتر فیلمی در آن را می‌توان پیدا کرد که برای خانواده‌ها مناسب نباشد. برای درجه‌بندی سنی فیلم‌ها گروهی اظهار نظر می‌کند و درجاتی مشخص می‌شود که در نهایت باید بپذیریم همه این درجه‌بندی‌ها بر اساس سلیقه است. شاید یک خانواده برای اینکه فرزندش فیلمی با درجه‌بندی «+۱۵» ببیند مشکلی نداشته باشد و یا خانواده‌ای در این مورد بسیار سختگیر باشد به همین دلیل نمی‌توان یک برنامه‌ریزی و دستور را برای همه خانواده‌ها در نظر گرفت. تصمیم‌گیری درباره آثار هنری در هر صورت ناشی از سلیقه افراد است.

رئیس انجمن سینماداران در ادامه بیان کرد : از طرفی بار‌ها در سینما‌ها شاهد اعتراض برخی خانواده‌ها بودیم که پس از دیدن یک فیلم به مسئولان سینما برای نامناسب بودن فیلم اعتراض کرده‌اند. شاید بشود دستوری صادر کرد که سینماداران به خانواده‌ها درباره فیلم‌ها توصیه کنند. درجه‌بندی سنی فیلم‌های سینمایی نیز به همین شکل باید اجرا شود و اجرای آن نباید اجباری و دستوری باشد. به هر حال همه این مسائل با فراهم کردن پیش‌زمینه‌های لازم امکان‌پذیر است و در شرایطی که امروز شاهدش هستیم نمی‌توان انتظار داشت که طرح درجه‌بندی سنی فیلم‌ها بدون هیچ اشکالی اجرایی شود.

« اشرفی » در پایان تأکید کرد: در همه جای دنیا درجه‌بندی سنی اجرایی شده و من مخالف آن نیستم، همانطور که عنوان کردم اتفاق مثبتی است، اما شرط آن فراهم کردن پیش‌زمینه‌های لازم است. سینما باید در شرایطی باشد که همه مردم با هر سنی بتوانند فیلم مورد علاقه‌شان را در آن ببینند. اگر با درجه‌بندی سنی فیلم‌ها، تعداد زیادی از مخاطبان سینما حذف می‌شوند بهتر است اجرایی شدن این طرح را مثبت و درست دانست. کودکان و نوجوانان نیز باید بتوانند به دیدن فیلم‌های سینمایی بروند.
منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳