گروه داوری این کتابها را به عنوان فینالیست برگزیده است:
رافائلا اِدِلباوئر برای «سرزمین مایع» از انتشارات کلِت-کوتا- آگوست ۲۰۱۹
میکو سوفی کومل برای «کینتسوگی» از انتشارات اس. فیشر- آگوست ۲۰۱۹
تونیو شاخینگر برای «نه مانند شماها» از انتشارات کرمایر اوند شرایا- آگوست ۲۰۱۹
نوربرت شویر برای «زنبورهای زمستانی» از انتشارات س.ها.بِک-جولای ۲۰۱۹
ساشا استانیشیچ برای «خاستگاه» از انتشارات لوچرهند- مارس ۲۰۱۹
جکی تومائه برای «برادران» از انتشارات هانسر برلین-آگوست ۲۰۱۹
یورگ ماگنائو که امسال ریاست هیات داوران را برعهده دارد، با تاکید بر این که از تحلیل اجتماعی و تحقیق تاریخی تا توهم و خیال، آرزو و شناخت جهان در این آثار جای دارند، اسامی فینالیستها را اعلام کرد. او گفت: «در فهرست نهایی ما ۶ رمان فوقالعاده جای گرفتهاند که نمیتوانستند از نظر فرم و سبک و لحن و کلمات، متفاوتتر از این باشند و با این حال هنوز از نظر موضوعی با هم بسیار یگانه هستند؛ این که همه آنها بر ارتباطهای خانوادگی تکیه دارند و در جستو جوی جایی در جهان هستند که بتوان یکی وجود دیگری را درک کند. این کتابها چه از زاویه دید یک زن یا یک مرد نوشته شده باشند، بر هویت و مشکلات ناشی از آن تمرکز دارند و شاید تغییرات نسلی نیز جایگاه مهمی در این میان داشته باشد.»
در دور نخست این رقابت هیات داوران در مجموع ۲۰۳ رمان را که از سوی ۱۰۵ انتشارات آلمانیزبان از آلمان، اتریش و سوئیس برای شرکت در رقابت معرفی شدهبودند، بررسی کردند.
اعضای هیات داوران این رقابت که هر سال تغییر میکند امسال شامل این چهرهها است: «پترا هارتلیب نویسنده و کتابفروش، هاوکه هوکاشتت مدیر خانه ادبیات در فرانکفورت، بیورن لاوئر رییس بازاریابی کتابفروشی، یورگ ماگنائو روزنامهنگار و منتقد ادبی، آلف منتسر نویسنده و تهیهکننده رادیو، دانیلا استریگل پژوهشگر علوم ادبی و مارگارته فون شوارتسکوپف روزنامهنگار و نویسنده.»
«زنبورهای زمستانی» اثر نوربرت شویر حکایت از دنیایی در معرض خطر نابودی و آرزوی برپایی جهانی صلحآمیز در آینده دارد و «خاستگاه» اثر ساشا استانیشیچ کتابی است درباره وطن نویسنده در خاطره و در ساخته و پرداختههایش. «سرزمین مایع» نیز درباره شهری کوچک است که مرکزش در حفرهای غرق میشود.
«کینتسوگی» نوشته میکو سوفی کومل به زندگی یک زوج هنرمند در بیستمین سالگرد ازدواجشان پرداخته است و «نه مانند شماها» نوشته تونیو شاخینگر یک فوتبالیست حرفهای را در مرکز توجه قرار داده است. «برادر» نیز به رنگ پوست و تعیین هویت انسان پرداخته است.
جایزه کتاب آلمان که از سال ۲۰۰۵ اهدا میشود، برنده جایزه ۲۵ هزار یورویی خود را در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب فرانکفورت معرفی میکند. به هر یک از فینالیستهای این رقابت نیز یک جایزه ۲۵۰۰ یورویی اهدا میشود.
برنده سال ۲۰۱۸ ماریا ماله برای رمان «مجمعالجزایر» بود.