ساز کوبه ای چون درام جزو سازهایی است که افراد کمی به سراغ آن میروند. به خصوص در ایران که جا و مکان معین و ثابتی برای پرورش استعدادهای ناب وجود ندارد. آشور ظفر مرادیان یکی از افرادیست که سال ها در عرصه درام و جاز فعالیت میکند و یکی از افراد ثابت گروه های موسیقی است. به بهانه سال های حضورش در درام به سراغ وی رفتیم تا از وضعیت درام ایران و دغدغه این روزهایش بگوید.گفت وگو با آشور ظفر مرادیان را در دیباچه بخوانید:
اختصاصی دیباچه:
*چطور شد که درامز را برای ادامه فعالیت خود انتخاب کردید؟
هرکسی برای ورود به حوزه هنر به سراغ علاقه اش می رود. من هم به سراغ علاقه ام در این حوزه رفتم. در خانواده ای کاملا هنری پرورش یافتم و پدرم یکی از نوازندگان قدیمی درامز ایران بودند. شاید مهم ترین دلیلی که من به سمت این ساز رفتم حضور پدرم در این حوزه بود.
*با چند گروه موسیقی فعالیت کردید؟
با گروه های زیادی در این حوزه کار کردم، اما بیشتر مردم من را باگروه مازیار فلاحی می شناسند. من در سال های گذشته با اقای خواجه نوری، مانی رهنما، گروه راک سیر که در جشنواره موسیقی بین المللی جوان شرکت کردیم و خوشبختانه اول شدیم فعالیت کرده ام، وگروهی است که من و دوستانم از سال 82 در آن فعالیت کردیم. این نوید را می دهم که بزودی اتفاقات خوبی برای گروه ما رقم می خورد. آلبوم گروه هامان به زودی منتشر می شود.
*مازیار فلاحی چه ویژگی داشت که همکاری خود را با وی ادامه دادید؟
مازیار فلاحی یکی از دوستان صمیمی من است و رابطه ایی فراتر از یک نوازنده و خواننده داریم. می توانم به جرات بگویم کار کردن با مازیار فلاحی دلی است. اولین روز کاری ما نه ایشان شناختی روی من داشتند و نه من ایشان را می شناختم، اما کار کارکردن به عنوان یک موزیسین کاملا کار حرفه ای است. ولی در حال حاضر برای من در گروه مازیار به این صورت نیست وکاملا دوستانه و دلی پیش می رود . کارکردن با مازیار باعث افتخار من است.

*ایده تشکیل گروه هامان از چه کسی بوده است؟
هر موزیسین با رویای تشکیل یک گروه به دنیای موسیقی وارد می شود و دوست دارد راهی که الگوهای خودش رفته است را دنبال کند.
*اعضای گروهتان را برچه اساسی انتخاب کردید؟
در ابتدا روابط دوستانه بود و بعد طبق توانایی موزیسین ها بهترین ها را انتخاب کردیم.
*تراک های گروه هامان مضمون خاصی دارد؟
انتخاب موضوع در ترانه ها متنوع تر از گذشته شده است. موضوعاتی همچون عاشقانه ، اجتماعی، درون گرایانه و....
* به چه سبکی از موسیقی گوش می دهید؟
علاقه شخصی من موسیقی راک است و علاقه زیادی به گروه پینک فلوید دارم.
*بزرگترین هدف گروه هامان چیست؟
ارائه موسیقی سالم که بتواند هر سلیقه ای را جذب کند.
*شاید این دیدگاه وجود داشته باشد که کسانی که درامز کار می کنند روحیه خشنی دارند. چقدر این موضوع را تایید میکنید؟
نه اصلا چنین چیزی نیست. درامز شاید به خاطر اینکه ساز پرتحرکی محسوب می شود و نسبت به سازهای دیگر فیزیکال تراست و همیشه دارای هیجان و نشاط خوبی است باعث به وجود آمدن این دیدگاه شده باشد. به عقیده من وظیفه یک درامر این است که در سالن هیجان ایجاد کند و من هم همانند سایر نوازندگان دوست دارم کسانی که به کنسرت ما می آیند از کنسرت نهایت لذت را ببرند.
*تراک جدید گروه هامان چه زمانی منتشر می شود؟
نیمه دوم بهمن ماه تراک جدید گروه ما منتشر می شود.

*در مورد سابقه تدریستان برایمان بگویید؟
4 سال است که به طور مداوم تدریس می کنم و شکل تدریسم نسبت به قبل تغییر کرده است. دلیل این تغییرات هم این است که روز به روز بر اطلاعاتم افزوده می شود و تجربه کسب می کنم. دوست دارم مانند کسانی که در حوزه موسیقی تدریس می کنند این اطلاعات را در اختیار علاقه مندان در این حوزه قرار دهم. البته راه سخت و طولانی است.
*استقبال هنرجوها از درامز چگونه است؟
استقبال هنرجوها از این رشته بسیار خوب است. باتوجه به مشکلاتی که برای نواختن این ساز وجود دارد، کمی شرایط را برای درامر سخت می کند. درامز سازی است که حجم زیادی می گیرد، به فضای زیادی نیاز دارد و جزو سازهای گران قیمت محسوب می شود. شاید دلیلی دیگری که افراد کمتر به سراغ این رشته می آیند این باشد که این ساز سرو صدای زیادی دارد که در این راستا تکنولوژی بسیار به ما کمک کرده است. خوشبختانه ما در مدرسه درامز امکانات خوبی برای آموزش چنین سازی داریم.
*در موسیقی الگوی خاصی دارید؟
بله گروه پینک فلوید. می توانم به جرات بگویم گوش کردن به موسیقی پینک فلوید باعث شد که من در انتخاب این رشته مصمم شوم.
*تعریف گروه هامان از راک چیست؟
فکر می کنم بهتر است این سوال را همه اعضا گروه باهم پاسخ بدهند چون ما یک گروه هستیم.

*درامر در درام ست خود می تواند از صداهای دیگر برای نواختن استفاده کند؟
بله. اما نه با هر سازی. امکان ترکیب با ادوات کوبه ایی و پرکاشن و پدهای الکترونیکی ( لانچ پد و...)وجود دارد. نوازنده هایی هستند که این کار را امتحان کرده و کارهای زیادی در این خصوص انجام داده اند.
*با توجه به موجی که در این چند سال اخیر مبنی بر تلفیق موسیقی سنتی و جدید پدید آمده، آیا می توانیم درام را با سازهای سنتی تلفیق کنیم؟
بله اما تلفیق کردن باید اساس و پایه داشته باشد. من معتقدم که علم زیادی برای این کار لازم است. مدتی است که مطالعاتم را در زمینه موسیقی نواحی ایران شروع کردم تا بتوانم این ریتم ها را در ساز خود پیاده کنم. خیلی از نوازنده ها این کار را انجام داده اند. من هم مانند استادم آقای مقدم دوست داشتم این کار را انجام دهم. زمانی که اساتید بین المللی به ایران آمدند، برایشان جالب بود که نوازندگان ما ریتم های خارجی را خوب می نوازند. اما زمانی که گفتند درام ایرانی بزنید باعث شد ما به این فکر بیفتیم که اجرای متفاوتی داشته باشیم. به عقیده من بهترین ها در موسیقی خلق شده و ما در حال تکرار این موسیقی هستیم، اما موزیسین های ما هم بی نظیر هستند و همیشه دقیق و با برنامه عمل می کنند.
*چرا در آلبوم های موسیقی از درامز کمتر استفاده می شود؟
متاسفانه با اینکه درامز جزو سازهای پایه محسوب می شود اما به خاطر هزینه های بالای صدابرداری نبود امکانات مناسب، و عدم تجربه و آگاهی از تکنیک های صدا برداری درامز در آلبوم ها استفاده نمی شود. متاسفانه در خیلی از آلبوم ها ریتم ها وگروه های غیر استاندارد می شنویم و این موضوع بر می گردد به دوستان تنظیم کننده که با عدم آگاهی لاین درامز می نویسند و حتی با یک درامر هم مشورت نمی کنند.
*طولانی شدن زمان تراک ها دلیل خاصی دارد؟
2 سال پیش آخرین تراک گروه هامان منتشر شد. دلیل اصلی تاخیر تراک ها این بود که ما درگیر تولید تراک ها و یک سری تغییرات بودیم.
*دوست دارید روزی در دنیای موسیقی گروه هامان را در چه جایگاهی ببینید؟
جایگاهی که معرف خوبی برای موسیقی راک فارسی چه در ایران و چه در دنیا باشد.