پنجشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۴  |  Thursday, 23 October 2025
کد خبر: ۴۸۱۴۹
تاریخ انتشار : ۴۲ : ۱۳ - ۲۲ مهر ۱۳۹۶
از «استندآپ کمدی» چه می دانیم؟

«باب هوپ» کهنه سربازی که «استندآپ کمدی» را زندگی کرده بود!

طی سالهای اخیر اصطلاح «استندآپ کمدی» را زیاد می شنویم؛ معنی آن چیست؟ و شخصیت مطرح این عرصه چه کسی است؟

به گزارش خبرنگار سینما تئاتر دیباچه، طی سالهای اخیر اصطلاح «استندآپ» کمدی را زیاد می شنویم؛ با اینکه در ایران به تازگی به این شاخه از هنرهای نمایشی پرداخته شده اما «استندآپ» کمدی اتفاقی است که منشأ آن به قرن های 18 و 19 می رسد.

«باب هوپ» کهنه سربازی که «استندآپ کمدی» را زندگی کرده بود!

به اجرایی نمایش وار گفته می شود که این نمایش بر اساس بداهه و شوخی و تعریف یک ماجرای واقعی یا تخیلی اجرا می شود. در این میان اجرا کننده مجاز است در حد و گنجایش جمع مخاطبان شوخی کند و آنها را به خنده وا دارد. جیم کری، روآن سباستین اتکینسون یا همان مستر بین و رابین ویلیامز از چهره های مشهوری هستند که استندآپ کمدی های موفقی را اجرا کرده اند.

اما اصلی ترین هنرمند این عرصه باب هوپ است. مردی انگلیسی که در دوره جنگ جهانی دوم در جبهه برای سربازان جنگ اجراهایی ویژه داشت و با گذشت سالها هنوز محبوب ترین کمدین است.

باب هوپ کیست? و چرا شخصیت مهمی است؟

نام اصلی «باب هوپ» لزلای تاونز باب هوپ است. او در سال 2003 پس از یک قرن زندگی درگذشت. او طی عمر طولانی اش علاوه بر آنکه کمدینی چیره دست بود خواننده نیز بود و در جوانی بوکسوری حرفه ای بود که به جایی نرسیده بود.

باب هوپ بازیگری را در 23 سالگی، با بازی در فیلمی کمدی تجربه کرد و در سال 1930 زمانی که 28 سال داشت توسط شخصی به نام گریس لوییز برای تست به دنیای حرفه ای معرفی شد.

باب به واسطه برنامه های زیادی که در رادیو و تلویزیون اجرا می کرد محبوب و محبوب تر شد. زندگی اما همزمان با جنگ جهانی دوم بود و همین اتفاق بزرگ بهانی بود تا او را به جبهه های جنگ بکشاند تا برای سربازان برنامه اجرا کند و روحیه آنها را بازسازی کند.

باب هوپ جنگ ویتنام را از نزدیک دیده بود و برای اجرا در دیگر منطقه های جنگی به کره و خلیج فارس نیز سفر کرده بود و این روند حدود پنجاه سال طول کشید؛ تا بالاخره رییس جمهور وقت آمریکا بیل کلینتون او را سرباز افتخاری لقب داد. او نوزده بار میزبانی اسکار را به عهده داشته است. باب هوپ اگر زنده بود 115 ساله می شد.

حال «استندآپ» کمدی به واسطه وجود برنامه های تلویزیونی در میان عامه مردم به اصطلاحی مرسوم تبدیل شده که درک درستی از آن ندارند؛ در تعریف عامیانه، «استندآپ کمدی» یا «کمدی ایستاده» نوعی اجرای یک نفره و بداهه است که هدف از اجرای آن خنداندن تماشاچی است.


یادداشت وحید خانه ساز


مطالب برگزیده
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴