چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۷۷۸۱
تاریخ انتشار : ۱۱ : ۱۳ - ۰۲ مهر ۱۳۹۶
مراسم تشییع پیکر زنده ‌یاد «نادر دلدار گلچین» خواننده پیشکسوت کشورمان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار موسیقی پایگاه خبری دیباچه،  مراسم تشییع پیکر زنده ‌یاد «نادر دلدار گلچین» خواننده پیشکسوت کشورمان، با حضور جمعی از هنرمندان در تالار وحدت برگزار شد.

نادر دلدار گلچین در آرامگاه همیشگیش آرام گرفت.

در این مراسم مسئولان و هنرمندانی چون علی مرادخانی، فرزاد طالبی، حمیدرضا نوربخش، شهرام ناظری، مرجانه گلچین، هادی منتظری، بیژن بیژنی، عباس تهرانی، حسین علی شاپور و ... حضور داشتند. و سجادی نیز اجای این مراسم را بر عهده داشت.

در آغاز، سجادی مجری مراسم گفت: من این داغ بزرگ را به خانواده گلچین و جامعه موسیقی ایران تسلیت می‌گویم. نادر گلچین بی‌تردید از اهالی بی‌همتای موسیقی ایران بود؛ چرا که در حوزه‌های مختلف فعالیت کرد. خاستگاه فعالیت هنری او، نمایش بود و بعد از آن به موسیقی گرایش پیدا کرد.

سپس کامبیز روشن روان آهنگساز کشورمان، بر صحنه رفت و گفت: هر زمان به این‌جا می‌آیم، امیدوارم مراسمی برای تجلیل از هنرمندان برگزار شود. متاسفم که امروز در این مکان به سوگ نادر گلچین نشسته‌ایم. او جزو معدود شخصیت‌های موسیقی ما بود که هیچ‌وقت از مشکلات و کمبودها گله نمی‌کرد. همیشه از زیبایی‌ها می‌گفت و شعر می‌خواند. او در چند مورد حتی شعرهای طویلی را بدون مراجعه به یادداشت می‌خواند و این برای کسی در چنین سن و سالی حیرت‌انگیز است. البته این توانایی از سابقه تئاتری او ناشی می‌شد.

  سپس حمیدرضا نوربخش مدیر عامل خانه موسیقی، اظهار کرد: همه از خداییم و به سوی خدا می‌رویم. من پیش از این در بزرگداشتی که برای نادر گلچین در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد، به تفصیل درباره ویژگی‌های آوازی او سخن گفته‌ام. ویژگی‌های آوازی او به شکلی محققانه واکاوی شده است. او از استعدادهای کم‌نظیر آواز ایران بود.

 وی افزود: او از معدود کسانی بود که مکاتب آوازی را درک نکرد و سبک و سیاق ویژه خود را داشت. کسانی که کلاس آواز نرفته باشند ولی از لحاظ تلفیق شعر و موسیقی قوی باشند، کم هستند. نادر گلچین به بهترین شکل آواز می‌خواند؛ آنچه گمشده موسیقی امروز ماست. امثال نادر گلچین بهترین الگو برای نسل جوان موسیقی ما هستند. او از لحاظ درک، دریافت شعر و مدیریت صدا بهترین بود. ویژگی بارزش متین بودن او بود؛ هرگز خواسته‌ای نداشت و یک انسان بی‌نیاز، باوقار و مهربان بود و هرگز بدگویی و انتقاد نمی‌کرد.

 سپس فریدون شهبازیان بر صحنه رفت و درباره نادر گلچین گفت: پنجاه سال از رفاقت من و نادر می‌گذشت. زمانی که برنامه «گل‌های تازه» را اجرا می‌کردم، از او برای این برنامه دعوت کردم. نادر با همه وجودش می‌خواند و آن‌قدر از ادبیات و موسیقی می‌دانست که نیاز نبود کسی برای او حرف بزند.

رهبر ارکستر ملی افزود: مرد بزرگی که از بین ما رفت، با اخلاق ترین و صمیمی‌ترین دوستی بود که من می‌شناختم. فرزندان او با من بزرگ شدند. با کمال تأسف می‌گویم که ما خواننده‌ای را از دست دادیم که شاید دیگر تکرار نشود.

در پایان مراسم، مرجانه گلچین برادرزاده این هنرمند فقید اظهار داشت: جای دختران بزرگ استاد در کنار ما خالی است. الان از همه خوشحا‌ل‌تر نادیا گلچین است که امشب مهمان بزرگی را در دیار باقی پذیرایی می‌کند. متاسفم که استاد در سال‌های آخر عمر به دلیل بیماری، نتوانست برای مردم بخواند. خوشحالم که او از تالار وحدت که بارها در آن مورد تجلیل قرار گرفت، راهی آرامگاه ابدی خود می‌شود.

پیکر زنده‌یاد نادر گلچین پس از تشییع از تالار وحدت، در قطعه هنرمندان آرام گرفت.

 


نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳