جمعه ۱۴ شهريور ۱۴۰۴  |  Friday, 05 September 2025
کد خبر: ۴۷۱۷۸
تاریخ انتشار : ۲۶ : ۱۴ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۶
گفتگو با کارگردان فیلم «گورداله» به مناسبت عرضه در شبکه نمایش خانگی

نادره ترکمانی: فیلم پخش کننده تواناتری می خواست تا در اکران خوب بفروشد!

فیلم سینمایی «گورداله» که در سال 1391 پروانه زرین بهترین فیلم جشنواره فیلم و کودک و نوجوان اصفهان را کسب کرده بود به شبکه نمایش خانگی آمده است. نادره ترکمانی کارگردان این فیلم درباره ویژگی های آن و دلایل عدم فروشش در اکران گفت.

فیلم «گورداله» ساخته نادره ترکمانی است. این فیلم در سال 91 یکی از آثار موفق جشنواره کودک و نوجوان اصفهان بود  و پروانه زرین بهترین فیلم را از این رویداد مهم سینمایی کسب کرد؛ اما با این حال در اکران به موفقیت چشمگیری دست نیافت و آنطور که باید دیده نشد.

نادره ترکمانی کارگردان این فیلم درباره دلایل دیده نشدن فیلمش در زمان اکران به خبرنگار سینمایی دیباچه گفت: فیلم «گورداله» باید درست پخش می شد و پخش کننده تواناتری را می طلبید؛ که با ژانر و سینمای کودک و نوجوان آشنا باشد؛ البته آن زمان به من گفتند فیلم به چهره ای شناخته شده مثل کلاه قرمزی احتیاج دارد تا بفروشد که درست است زیرا عروسک های فیلمم با اینکه با مزه و دوست داشتنی خلق شده اند اما ناشناخته اند.

نادره ترکمانی: فیلم پخش کننده تواناتری می خواست تا در اکران خوب بفروشد!

ترکمانی در ادامه گفت: فیلم «گورداله» لااقل می توانست بهتر معرفی شود که اینطور نشد و در نهایت اکران موفقی نداشت.

نادره ترکمانی درباره ویژگی های فیلم «گورداله» گفت:  عروسکهای فیلم هیچکدام تن پوش نیستند بلکه «ماپتی» هستند و با دست هدایت می شوند؛ به اضافه اینکه برای کاربردی بودن این روش در طول فیلم از تکنیک های خاصی استفاده کرده ام که عواملم برای اجرای آنها زحمات زیادی کشیده اند.

ترکمانی در تو ضیحات بیشتر، گفت: اگر فیلم را ببیند در نماهای باز یا «لانگ شات» عروسک ها می دوند، بدون اینکه تونلی زیر پاهای آنها حفر شده باشد یا از بالا با طناب مهار شده باشند!

این کارگردان ادامه داد: در برخی از سکانس ها چند عروسک داریم که همزمان حرکت می کنند و حرف می زنند؛ مثلا در سکانسی 6 عروسک بر 6 الاغ سوارند و همزمان حرکت می کنند و حرف می زنند اما مخاطب عروسک گردان را نمی بیند و این همان تکنیکی است که از آن در عروسک گردانی اثرم استفاده کرده ام.

نادره ترکمانی: فیلم پخش کننده تواناتری می خواست تا در اکران خوب بفروشد!

ترکمانی در ادامه گفت: این اولین باری است که فیلمی با چنین تکنیکی در ایران ساخته می شود و حتی در کمپانی های معتبر نیز از چنین روشی برای مهار عروسک ها استفاده نشده است.

نادره ترکمانی در پاسخ به این سوال که در تولید اثرش با چه سختی های مواجه بوده است گفت: عروسک گردان ها در طول تولید تلاش زیادی کردند و زحمات زیادی کشیدند. گاه برای ضبط یک پلان از 8 صبح تا 4 بعدازظهر زمان صرف می کردیم تا به آنچه می خواستیم، برسیم.

نادره ترکمانی درباره دیگر فعالیت هایش گفت: ترجیح می دهم کار بعدی ام رئال باشد تا در این میانه نفسی بکشم و  پس از آن دوباره فیلمی عروسکی بسازم زیرا در تولید و ساخت فیلم «گورداله» روندی را رفتم که دلم می خواهد ادامه اش دهم.

نادره ترکمانی: فیلم پخش کننده تواناتری می خواست تا در اکران خوب بفروشد!

ترکمانی گفت: در فیلم «گورداله» من به اتفاق اعضای گروهم به تجربه های خوبی رسیدیم که در اثر عروسکی بعدی از آنها استفاده خواهم کرد تا به این ترتیب تکنیکی را که حاصل همکاری تک تک اعضای گروه است کامل تر شود.

نادره ترکمانی در پایان دوبله «گورداله» و حضور صداپیشگان حرفه ای را یکی از ویژگی های اثرش دانست و گفت: امیدوارم این فیلم در شبکه نمایش خانگی رضایت مخاطبان را جلب کند و اوقات شادی برای آنها فراهم سازد.

نسخه خانگی فیلم «گورداله» به تهیه کنندگی و کارگردانی نادره ترکمانی از طریق موسسه گلرنگ رسانه در سراسر کشور توزیع شده است.

نادره ترکمانی: فیلم پخش کننده تواناتری می خواست تا در اکران خوب بفروشد!

مطالب برگزیده
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴