جمعه ۱۶ خرداد ۱۴۰۴  |  Friday, 06 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۶۹۹۳
تاریخ انتشار : ۲۱ : ۰۹ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۶
یادداشتی درباره تأثیرات مخرب طنازان و لطیفه سازان بی فرهنگ، بر فرهنگ!
شایعه پراکنی، لطیفه سازی و شوخی با موضوعات و اتفاقات غم انگیز فرهنگ غلطی است که در جامعه رواج یافته است، غافل از اینکه در افکار عمومی اختلال ایجاد می شود و اصل موضوع را تحت تأثیر قرار می دهد.

به گزارش خبرنگار سینمایی دیباچه، اهالی هر کشور در هر قاره با هر نژاد و مذهب، همواره مشکلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی خاص خود را دارند و اتفاقات تلخ و شیرین بسیاری را تجربه می کنند. کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و در هر دوره ای وقایع مختلفی را تجربه کرده است؛ از جنگ گرفته تا بلایای طبیعی و غیر طبیعی که نمونه آن حوادثی است که هر روز در نقاط مختلف کشور روی می دهد و اخبار آن را در روزنامه ها و شبکه های مجازی می خوانیم و می بینیم.

اتفاقی تلخ تر از پدرکُشی و قتل های ناموسی!

مردم نازنین ما! در بسیاری از موارد به کمک یکدیگر شتافته اند و با اتحاد در مرتفع کردن اتفاقات کوشیده اند مانند زلزله رودبار و بم و کمک نقدی و غیر نقدی آنها به سیل زدگان و بلا دیدگان. برخی از این مردم نازنین! گاه نیز در امداد رسانی خلل ایجاد کرده اند یا حادثه ای خطرناک را پس زمینه سلفی شان کرده اند!

 مردم ما روحیه طنازی و شوخ طبعی بالایی دارند و ظرفیت های زبان فارسی این اجازه را می دهد که با موضوعات مختلف شوخی کنند؛ که این روحیه گاه ستودنی است و گاه مایه تأسف و تأثر! بسیار دیده شده که موضوعات جدی و وقایع غم انگیز دستمایه شوخی برخی از افراد قرار می گیرد که گناه آن کم از شایعه پراکنی و دروغ پردازی نیست! شوخی هایی که از حد و حدود خود می گذرند و تبدیل به تمسخر و ریشخند می شوند.

برای شفاف تر شدن موضوع مثالی لازم است!

نزدیک ترین حادثه ای که همیشه در ذهن هموطنان باقی خواهند حادثه تروریستی مجلس است که عده ای بی گناه در آن به دست عوامل کوردل داعش به شهادت رسیدند و تعداد زیادی مجروح شدند، که برخی از آنها نیز در بیمارستان جان باختند! هنوز ساعاتی از وقوع این اتفاق گزنده نگذشته بود که عده ای از هموطنان به ساخت لطیفه هایی با موضوع ترور و ترویست پرداختند که در زمان کوتاهی در فضای مجازی دست به دست شد و کار تا آنجا بالا گرفت که مسئولان امنیتی از مردم خواستند نسبت به این مسئله طنز و طنازی به خرج ندهند و از لطیفه سازی خودداری کنند! به این ترتیب باید گفت لطیفه سازی و به شوخی گرفتن مسائل جدی به اندازه شایعه پراکنی در جامعه شبهه و ناامنی ایجاد می کند!

البته، پیش از حادثه  تروریستی مجلس که در خردادماه امسال رخ داد، حادثه آوار ساختمان تجاری «پلاسکو» به وقوع پیوست و باز هم چنین ماجرایی در پی داشت و باز هم عده ای به ساخت و انتشار لطیفه در فضای مجازی پرداختند.

طی روز گذشته نیز خبر بازداشت خواننده رپ حمید صفت که با معرفی خود به پلیس به  قتل ناپدری اش اعتراف کرده، نقل هر مجلس شده و همچنان دهان به دهان می شود و بازهم همان عده طناز به ساخت و انتشار لطیفه در اینباره پرداخته اند!

کاش اقلیت در همه حال طناز و لطیفه ساز مانند اکثریت نجیب و با فرهنگ، نسبت به چنین موضوعات حساسی عکس العمل های نابجا و اشتباه نشان ندهند تا به این ترتیب افکار عمومی تحت تأثیر قرار نگیرد و به حسایست موضوع افزوده نشود.

بی شک می توان با عدم انتشارِ مطالب هجو و مخرب در ریشه کن کردن این فرهنگ غلط سهیم بود. باشد که چنین باشیم!

 

یادداشت وحید خانه ساز

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳